Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2019 07:15 - Русите бързо запрягат и точно пристигат
Автор: vaquero Категория: Забавление   
Прочетен: 12171 Коментари: 32 Гласове:
19

Последна промяна: 25.02.2019 07:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.02.2019г.

     Очевидно нищо не е вечно и без предразсъдъци – руските градове през последните години са станали несравнимо по-приятни за живот, което е безсмислено да се отрича, твърди руски политолог.
Шведската журналистка Ана Лена Лаурен в своя текст за издание Dagens Nyheter пише за обществения транспорт на Русия – тя е очарована от неговата надеждност и безупречно функциониране, което, по нейни думи, почти не се влияе от метеорологичните условия.
"Безспорно в Русия на обществения транспорт просто може да се разчита. Влаковете, тролейбусите и метрото се придържат към графиците и не се влияят от температурите, замръзването, поледиците или кишата. През зимата да се ползва градския транспорт в Москва е дори по-безопасно, защото таксиметровите шофьори, например, не винаги сменят летните гуми със зимни", пише Лаурен.
Пример за това е Сибир, където и при температури от над 40 градуса под нулата влаковете пристигат навреме. Снегът не оказва никакво въздействие и влаковете, както се казва, вървят "като по масло".
Шведската журналистка е изненадана, че в Русия железниците са под държавен контрол, който има "цяла армия" от служители, които при необходимост се занимават с поддръжката на транспортната инфраструктура.
"Разликата между Швеция и Русия в това отношение е много проста, става въпрос за хората. Когато има промяна в температурите или влошаване на времето, Руските железници изпращат хора, които да регулират работата. Ако е необходимо, проблемът ще бъде решен посред нощ", твърди Лаурен в статията си, като отбелязва, че "в Русия все още се смята за нормално, че много от служителите в РЖД обикновено изпълняват физическа работа".
"Надявам се, че в Русия никога няма да настъпи модернизация по отношение на железопътния контрол", заключва Лаурен.
В коментар на текста ѝ пред руски медии руският политолог Андрей Колядин каза, че има много истина в думите ѝ, но и доста невежество, защото Русия е специфична страна.
"Има Москва, Петербург и Новосибирск, но има и много по-малки градове, за които не може да се говори толкова похвално ... Въпреки това, с опита на човек, посетил много градове по света, мога да кажа, че без предразсъдъци руският обществен транспорт не изостава от най-развитите страни в света и по някои параметри дори ги превъзхожда. Така в интернет има специални програми, при които можеш в реално време да видиш къде се намира всеки автобус и така да планираш времето си", каза той.
Руските градове през последните години са станали по-приятни за живот и това няма смисъл да бъде отричано, смята руският политолог.
"Абсурдно е да се отрича това, дори чужденците, които посещават нашите градове, виждат, че не изоставаме от Париж, Лондон или Ню Йорк. Въпреки това предразсъдъците за "изостаналата Русия" си остават в някои умове. Това може да бъде решено единствено чрез откритост. Можем да пътуваме безопасно, да използваме обществения транспорт и да разберем, че стереотипите не са вечни и много в страната се е променило към по-добро", твърди Колядин.
От https://bg.rbth.com/

image




Гласувай:
19


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Е,
25.02.2019 12:12
Русия си е богата страна...
цитирай
2. krumbelosvet - А нас ни УНИЩОЖАВАТ,
25.02.2019 12:57
защото имаме най-перспективното - местоположеное, надморска височина, разнообразие, и ЗЕМЯ, която ражда нсй- вкусните неща. Трябваше да проядем ВНОСНО, за да го разберем.
цитирай
3. apostapostoloff - Русия не е богата страна.
25.02.2019 14:31
Нейният БВП е два пъти по- малък от този на малка Холандия! И още:
Едно изследване на Allianz Global Wealth Report сочи, че финансовите активи на глава от населението в България са нараснали 11 пъти за 17 години! От 880 евро на глава от населението те са достигнали 9760 евро.
Бългapитe paзпoлaгaт c пo-гoлямo финaнcoвo бoгaтcтвo oт pycнaцитe, pyмънцитe, и тypцитe.
Пo oтнoшeниe нa нeтнитe финaнcoви aктиви нa глaвa oт нaceлeниeтo cтpaнaтa ни ce нapeждa нa 38-мo място в света c peзyлтaт oт 7680 eвpo нa чoвeк!
След нас са Русия, Румъния, Украйна и Сърбия, където тази сума е съответно 4590 евро, 4520 евро, 2040 евро и 880 евро.
Българите са по- богати дори от китайците, които минават за първа индустриална сила в света!
Да не забравяме освен това, че 92 % от българите имат собствени жилища и това ги прави най- заможни в целия Европейски съюз!
цитирай
4. radostinalassa - Ние имаме най - ниските пенсии в ЕС
25.02.2019 15:41
На първо място сме по смъртност. Това за финансовите активи на глава от населението, говори че някои глави притежават милиони, а голям брой глави левчета. Смятай с главата си.
цитирай
5. apostapostoloff - Уникалната простакеса Рада Дупката
25.02.2019 16:42
отново се изхрачи върху родната си страна.

Ако знаеше поне един чужд език, Дупке, можеше да попиташ google, кой е на първо място по смъртност. Тогава щеше да узнаеш, че първи по смъртност са унгарците.

Това първо.

Второ:
Ние не сме с най- ниските пенсии в ЕС. Тези неща, ти, празноглавке, ги четеш във вражеските руски сайтове. Русия е вражеска страна, а ти си неин диверсант в България. Плачеш ти за едно донесение до ДАНС, ама каквото си търсила, ще си го намериш. И то в най- скоро време!

Ето как стоят нещата в ЕС:
Повече от четвърт век разни червени мръсници не спират да повтарят, че България е най- бедната страна в Европейския съюз. Такова нещо могат да твърдят само кръгли идиоти или откровени национални предатели.
Истината е, че това не е истина. Ето как стоят нещата в действителност:
Най- бедната страна в ЕС е Малта, която има брутен вътрешен продукт от 11 милиарда долара.
Следва Кипър с 20 милиарда долара БВП.
На трето място по бедност в Европа е Естония с брутен вътрешен продукт от 23 милиарда долара.
Не са по- богати и другите прибалтийски държави.
Латвия има БВП от 27 милиарда долара.
БВП на Литва е 43 милиарда долара.
Следва Словения, която е с БВП от 44 миларда долара.
Малко по- добре от Словения е Хърватска с 50 милиарда долара БВП.
Къде сме ние ли?...
Нашият брутен вътрешен продукт през 2017 година надхвърли 60 милиарда долара!
През 2018 година БВП на Република България надхвърли 70 милиарда долара!
цитирай
6. radostinalassa - Под нивото ми е да чета Простоль
25.02.2019 17:20
Не се хаби, обяснявай на някой друг.
цитирай
7. starforlife - ~
25.02.2019 18:17
В самото начало на постинга, цитирайки руски (редно е да се подчертае) политолог, vaquero написа:
Очевидно нищо не е вечно и без предразсъдъци – руските градове през последните години са станали несравнимо по-приятни за живот, което е безсмислено да се отрича.

"И аз подозирам, че стойността на един човек в света би трябвало да се измерва със същността и броя на неговите триумфи... Нашият вид, човешкият, е единственият съзидателен вид и той разполага само с едно творческо оръдие – ума и духа на отделния човек... вярвам, че свободният, търсещ ум на човека е най-скъпоценното нещо на света. И аз ще се боря тъкмо за тази свобода на съзнанието да се движи ненасочвано в посоката, която си избере. И ще се боря против всяка идея, религия или власт, които ограничават или унищожават индивида. Защото, ако тържеството на човека може да бъде убито, значи ние сме загубени."

И в светлината на по-горе цитираното, знаеш ли, vaquero, следните две да речем неща:
Първо: Че в Русия, за да ползваш Wi Fi е необходима изрична регистрация всеки път, персонално за всяка мрежа? И схващаш ли какво произтича от това?
Второ: Че беше внесено предложение Интернет да бъде сегментиран както е в Северна Корея?
Първото го казвам от позицията на лично наблюдение при последните ми две посещения през изминалата 2018-та, а второто - от разговори с мои Колеги там, които са добре информирани, защото бизнесът им до голяма степен зависи реално от Интернет.

Та те така - за Русия като за Русия.
цитирай
8. radostinalassa - starforlife А може би ще ни поднесеш и начини....
25.02.2019 18:40
как да се борим с облъчващото действие на вредното облъчване ? Иначе защо ни е този бизнес и т.т. с увреждащо въздействие върху нас ?
цитирай
9. radostinalassa - Хвърли малко по - общ поглед върху живота на обществото.
25.02.2019 19:02
Не толкова тесногръд поглед. Има разлика между западния и източния начин на живот. Ако все още не си забелязал. И източния начин печели , поне според мене.
цитирай
10. radostinalassa - Звездата не прави нищо безплатно
25.02.2019 20:37
Ще трябва да му плати авторът на постинга, ако благоволи да снесе малко информация, как се предпазва от електромагнитното излъчване. Или то вече му е въздействало, както личи по всичко.
цитирай
11. get - - Голяма бяла Goose(ке) - Дължа да те уведомя, че целокупното човечество живеем на ...
25.02.2019 22:04
... ЕДИН ГОЛЯМ ЕЛЕКТРО-МАГНИТ с ПРЕДСТАВКА "ГЕО", тоест ЗЕМЯ на гръцки!
- Това, че не съз-наваш наличието на този факт - това не отрича неговото наличие!

radostinalassa написа:
Ще трябва да му плати авторът на постинга, ако благоволи да снесе малко информация, как се предпазва от електромагнитното излъчване. Или то вече му е въздействало, както личи по всичко.


И не е толкова страшно ОБЛЪЧВАНЕТО НИ ОТ земният или какъвто и да е друг магнетизъм - Колкото ТВОЕТО ОБЛЪЧВАНЕ И ТРОЛЕНЕ ПОРАДИ БЕЗУМНА ГЛУПОСТ - е най-страшно и от него няма спасение!
цитирай
12. born - Преки впечатления относно цени на таксиметров транспорт в Москва, Истанбул и Стара Загора:
25.02.2019 23:44
1. Москва - около 0,30 - 0.35 лв/км за разстояния над 50 км. /65 км. за 890 рубли/
2. Истанбул - около 1 лв/км /20 км. за около 60 лири/.
3. България - около 1.10 лв/км /25 км. за около 30 лв./
Заб. В Турция и България цената е по договаряне с таксиста. В Москва договорката се прави от диспечера, който е под контрола на максимално разрешените цени.

ПП. Пределно ясно е , че в Москва /която е един от доста скъпите градове/ цените са по ниски, тъй като там гражданите нямат пари, много са бедни, ходят голи и боси и се хранят от контейнерите за хранителни отпадъци заради празните магазини след евросанкциите НИ. Голям глад пада ! И плюскат само червен хайвер и сьомга, които са много вредни за ядене...
При нас цените са по-високи, защото както правилно отбелязва Простола, ние сме много по-богати от мужиците, но по екосъображения наблягаме на ляба с мас.
Нещата са абсолютно релевантни/и ноторни-да, и ноторни/...
ППП.Преките впечатления са от началото на януари и средата на февруари,

цитирай
13. starforlife - ~ 12. born
26.02.2019 01:58
Дори няма да питам защо е това нелогично с едностранчивото си представяне на нещата и в самия постинг, и в коментар 12, по който ще взема следното отношение:

В Москва от години се получава безпрецедентна стратификация при доходите на хората и средна класа почти вече не съществува. За разлика от София където принципно тя тенденциозно се стабилизира.
Да, за цените на такситата си прав, такива са (средно 10 рубли за километър и също толкова на минута престой), но… Но… НО…
В Москва един Програмист (примерно) получава средно 87 000 рубли заплата, в София - 3 500 лева.
Същевременно цените на някои основни продукти в двете столици са както следва:
В Москва един хляб струва средно 40 рубли, литър мляко струва средно 60 рубли, килограм ябълки струва средно 120 рубли, литър олио струва средно 110 рубли и московският Програмист работи за: 2 175 хляба, 1 450 литра мляко, 725 килограма ябълки, 791 литра олио месечно.
В София един хляб струва 1,40 лева, литър мляко средно струва 1,90, килограм ябълки струва средно 1,70 лева, литър олио средно струва 2,60 лева и софийският Програмист работи за 2 500 хляба, 1 842 литра мляко, 2 058 килограма ябълки, 1 346 литра олио месечно.

Мога да дам средните заплати при други видове специалисти в Москва и София, но почти навсякъде перманентно се вижда, че покупателната способност на софиянеца е от 20 до 60% по-висока от тази на московчанина и това дори го показва самата оценка на двете валути на страните - 100 рубли се равняват на няма и 3 лева.

А за сравнение с Истанбул е смешно да се говори на фона на това, че хиляди българи практикуват веднъж в месеца да отскочат до Истанбул да напазаруват (особено лекарства, битова химия, козметика) поради перфектното съотношение цена/качество.


ПС: Цената на рибата в Москва е средно 450 рубли за килограм и абсолютно не съм съгласен, че московчани "плюскат" сьомга (която е по-скъпа - 710 рубли за килограм, а тенденциозно поскъпването на рибата въобще в Русия за изминалата 2018-та е близо 18%).
87000/710=122 кг. сьомга месечно за московския Програмист.
3500/30=117 кг. сьомга месечно за софийския Програмист.
Но това при положение, че Русия е производител и то сериозен и на фона на 450 рубли средно за рибата въобще, се вижда, че е не толкова по-скъпа сьомгата, а при България тя е над 3 пъти по-скъпа от "нормалната" риба, при която на цена от 10 лева се пазарува повече от добра риба (лаврака като перфектна риба например е 13-14 лева за килограм - за такива от рода на скумрията да не говорим).
И тогава софийският Програмист купва 350 кг. добра риба с месечното си възнаграждение, а московският - 190 кг.
цитирай
14. born - От чаршафа на уважаемия starforlife става пределно ясно, че:
26.02.2019 12:41
1. Никоя друга професия освен тази на Програмиста не е от значение при стъкмяване на статистически анализи.
2. Софийският Програмист е по-гурман за разлика от Московския, тъй като може да си купи /и респективно да изяде/ по близо 10 кг риба на ден.
3. За информация на Програмиста мога да му изясня накратко, че Москва е по-скъп град от Петербург, а средната класа в Западен Сибир, откъдето имам достоверна и актуална информация и е с доста по-ниски средни доходи от московската такава, има общи екзистенцминимумни разходи далеч по-ниски от тези на българските си аналози от провинцията.
ПП. Не виждам каква е връзката на цените на транспорта в Истанбул с фармацевтичния или търговски туризъм. Може би някои българи ходят до Истанбул просто за удоволствие или от културни интереси, защото да се клати феса,разбира се , само от интереса е вероятно Програмистки приоритет?
ППП. По повод пасажа:"А за сравнение с Истанбул е смешно да се говори на фона на това, че хиляди българи практикуват веднъж в месеца да отскочат до Истанбул да напазаруват (особено лекарства, битова химия, козметика) поради перфектното съотношение цена/качество." бих казал, че никой нормален търговец от рода на визираните, не би бил още 300 км до Истанбул, при положение, че 90 % от визираните стоки може да закупи преспокойно от Одрин, и то на вероятно и по-ниски цени. Но все пак има всякакви чешити...
цитирай
15. radostinalassa - Не пиша на едно място с...
26.02.2019 15:52
неуравновесени сенилни примати, бивши мильовци. Гетчо сигурно идва от блатото си. А да ги чета въобще не става дума.
цитирай
16. radostinalassa - Освен това мисля, да събера...
26.02.2019 16:46
коментарите на Простоль и да издам книга.
цитирай
17. born - коментарите на Простоль и да издам ...
26.02.2019 19:50
radostinalassa написа:
коментарите на Простоль и да издам книга.

Не вярвам да говориш сериозно, тъй като при подобна инициатива директно попадаш под ударите на закона за разпространяване на порнографска продукция. После нали знаеш - директно в Сливенския затвор...
цитирай
18. starforlife - ~ 14. born
27.02.2019 01:08
От лицемерния рекоментар на изопачаващия смисълът на написаното от мен born става ясно:

По неговото 1-во: Никъде не казвам такова нещо, а говоря специално за Програмиста, защото имам най-добър поглед. И именно това е едно от най-идиотските лицемерия при вас, русофилите - че все говорите за неща, които не са ви в (професионалните и/или образователни) компетенциите.
Или не е лицемерие, че се изпуска фразата ми: Мога да дам средните заплати при други видове специалисти в Москва и София, но почти навсякъде перманентно се вижда, че покупателната способност на софиянеца е от 20 до 60% по-висока от тази на московчанина и това дори го показва самата оценка на двете валути на страните - 100 рубли се равняват на няма и 3 лева.

По неговото 2-ро: Смешно е когато по такъв начин се прави идиотски опит да се иронизира смисълът на думите ми, че българинът има от 20 до 60% по-висока покупателна способност от руснака, а не, че би харчил парите си за въпросните количества изброени артикури.
Както е некоректно в самия постинг да се прави опит да се придава по-голямо от необходимото значение на елемент на мегаполиса (иде реч за обществения транспорт), който е в пряка зависимост от природни ресурси, експлоатирани смея да кажа безотговорно от тези, на които поднасяте услужливо дъртите си задници и същевременно... нали... техните.
Тук дори не осмисмисляте цитирания от мен като контрапункт на казано в постинга факт, че използването на WiFi в Русия се извършва чрез регистрация, както и произтичащото от това по отношение на индивидуалната свобода и съответно отношението на Държавата към поданиците й.

По неговото 3-то: Ти не си в позицията нищо да ми изясняваш, Борн, защото едва ли имаш по-пълен и най-вече независим, необременен с пристрастия, поглед в/у живота и социалната атмосфера в Русия и по-основно нейните мегаполиси.
Самият факт, че Москва произвежда близо 30% от БВП на Русия е показателен, но едва ли ще схванеш защо.
Самият факт, че в Москва хората живеят недобре, а какво остана за "провинцията", също е показателен.
Не на последно място: Всичко, което аз цитирам и изнасям като факти, които не ти изнасят, е проверимо дори без да напускаш мястото си зад компютъра. И тук говоря, че е проверимо не от пропагандни както може би би се опитал да вмениш източници, а от достоверни РУСКИ сайтове: тези на разни техни социални министерства и учреждения, сайтовете на веригите им магазини, статистически анализи на самите руснаци, а не мои..., но най-вече мненията и нагласата на хората по РУСКИ форуми и блогове, където се вижда недоволството на обикновения руски гражданин от идиотската почти анти-социална политика на Кремъл по купища въпроси.

По неговото ПП: И аз не смятам за релевантно да се говори за добър социален просперитет на един град, изхождайки едностранчиво от един елемент на социума му - обществения транспорт, но в постинга точно това е направено и аз се опитах да покажа, че не това е най-важното по линията на основното вменяване, което пък е супер смешно, а именно: Супер смешно е да се говори, че руските градове са достигнали социалното ниво на градове като Лондон, Париж, Ню Йорк и т.н.

По неговото ППП: Истанбул беше вплетен в коментар, затова и аз рефлекторно го използвах. Но пък да се поставя Одрин като вариант по отношение на споменатото от мен, говори само, че погледът на поставящия го е преобладаващо теоретичен, тоест - локумаджийски.
Да не говорим, че никъде не става въпрос за търговия.
цитирай
19. krumbelosvet - Как аз "забогатях", драги Апостолофф
27.02.2019 07:10
Заедно с цялото село Волуяк, прододох НА ЧУЖДЕНЦИ по-малко от 4 (четири) декара ЗЕМЕДЕЛСКА земя за 82 000 (осемдесет и две хиляди) евро.
Първо си мислех, че съм СВОБОДЕН да продам или не. Но при тая цена продаваше ЦЯЛОТО СЕЛО, и аз не можех да поема риска да остана собственик на малко островче в ЧУЖДА земя. Да, купувачът беше чужденец, чрез Алфабанк.
Много мислихме за инвестиция в някакъв бизнес. Но за бизнес това са МАЛКО пари, а и НИКОЙ от семейството ми няма опит в някакъв частен бизнес. Аз съм бил заводски инженер, жена ми и децата работят в офиси на големи компании, с икономическо образование. Освен това, получих парите в началото на кризата, 2008-ма, когато утвърдени компании умираха. А ние имахме нужда от още едно жилище за децата...
А в селото имаше семейства с десетки декари, те са получили МИЛИОНИ евро, общо около четвърт милиард...
ЕТО ОТКЪДЕ - ОТ ЗАГУБАТА НА Т Е Р И Т О Р И Я е това "богатство". И не е за радост.
Такива работи, драги Апостолофф...
цитирай
20. born - От целия ти чаршаф, Гочо, четох само пасажа до "...поднасяте услужливо дъртите си задници ..."
27.02.2019 11:37
Дъртият ми задник, драги Гочо, е значително по-стегнат от отпуснатия ти търбух, виден от поднасяните на зрителите кенефни селфита, които са показателни за мирогледа ти. Когато поне малко се доближиш до възпитанието на дъртите - пак заповядай за дискусия. Но разбирам те - какво ли възпитание би могъл да ти даде един панагюрски милиционерски старшина...
цитирай
21. radostinalassa - born
27.02.2019 14:32
Но тези перли са посветени на мене. А и Простоль се уплаши и спря да ми се обяснява. А заплашителната част от книгата ще повдигне обвинение срещу черния плюнчо.
цитирай
22. radostinalassa - В провинцията на Русия хората си имат градини
27.02.2019 14:36
Сеят и отглеждат ядивни растения, за разлика от янките. Имат си дачи, за което само си мечтаят янките и израелтянците. За идиотската политика на Кремъл пак са виновни янките, не се заблуждавайте. Те са замесени навсякъде, да не говорим за България и самолетите, които ни продават.Те нямат срам от нищо.
цитирай
23. get - - О-оп, ай стига бе МЪКО БЪЛГАРСКА, още и ЗААРСКА :)))
27.02.2019 18:01
born написа:
Дъртият ми задник, драги Гочо, е значително по-стегнат от отпуснатия ти търбух, виден от поднасяните на зрителите кенефни селфита, които са показателни за мирогледа ти. Когато поне малко се доближиш до възпитанието на дъртите - пак заповядай за дискусия. Но разбирам те - какво ли възпитание би могъл да ти даде един панагюрски милиционерски старшина...


... ти и за кОлтура ли ще спориш, патрЕоте?
- Т(д)артюфеле, не ме карай ДА ПРЕНАСЯМ ТУК - задочният ни спор от блога на kvg-55 ... та да видят Какво руско-чаршафосано с претенции, неразумно :))) ... и юродЧе си :))) !
цитирай
24. radostinalassa - Гетчо е изпълзял от блатото, където...
27.02.2019 18:13
се беше наврял. Като не знае какво да каже, си помага, като плюе по - начетените и разумни от него блогъри. Типично за приматите.
цитирай
25. radostinalassa - Някой от блатото твърди, че русите били угрофини.
27.02.2019 19:06
Това е нов виц. И всички кралски семейства в Европа са угрофини. Добре, че не го четат, защото ще има линч.
цитирай
26. born - Милиционер-комунягата е длъжен да защитава отрочетата на милиционерските старшини !
27.02.2019 22:06
get написа:
born написа:
Дъртият ми задник, драги Гочо, е значително по-стегнат от отпуснатия ти търбух, виден от поднасяните на зрителите кенефни селфита, които са показателни за мирогледа ти. Когато поне малко се доближиш до възпитанието на дъртите - пак заповядай за дискусия. Но разбирам те - какво ли възпитание би могъл да ти даде един панагюрски милиционерски старшина...


... ти и за кОлтура ли ще спориш, патрЕоте?
- Т(д)артюфеле, не ме карай ДА ПРЕНАСЯМ ТУК - задочният ни спор от блога на kvg-55 ... та да видят Какво руско-чаршафосано с претенции, неразумно :))) ... и юродЧе си :))) !

Плюшено меченце гетко, Хашек е казал чрез Швейк : "Трайко си бачкай кибик - да не ядеш тупаник !" Къде си буташ смотаните спаружени бивши комунистически телеса между мъжагите , патреотче нещастно . Много си малък , а както би казала една известна тукашна блогпоетеса - И ЖАЛЪК ... Да дискутираш с Батко ти Борни . Бих те нарекъл "капут", но няма да го направя поради вроденото си възпитание и съжаление...
цитирай
27. get - До 26. born - Като те гледам - колко си слабосилен у главата ... ?
27.02.2019 22:30
born написа:
get написа:
born написа:
Дъртият ми задник, драги Гочо, е значително по-стегнат от отпуснатия ти търбух, виден от поднасяните на зрителите кенефни селфита, които са показателни за мирогледа ти. Когато поне малко се доближиш до възпитанието на дъртите - пак заповядай за дискусия. Но разбирам те - какво ли възпитание би могъл да ти даде един панагюрски милиционерски старшина...


... ти и за кОлтура ли ще спориш, патрЕоте?
- Т(д)артюфеле, не ме карай ДА ПРЕНАСЯМ ТУК - задочният ни спор от блога на kvg-55 ... та да видят Какво руско-чаршафосано с претенции, неразумно :))) ... и юродЧе си :))) !

Плюшено меченце гетко, Хашек е казал чрез Швейк : "Трайко си бачкай кибик - да не ядеш тупаник !" Къде си буташ смотаните спаружени бивши комунистически телеса между мъжагите , патреотче нещастно . Много си малък , а както би казала една известна тукашна блогпоетеса - И ЖАЛЪК ... Да дискутираш с Батко ти Борни . Бих те нарекъл "капут", но няма да го направя поради вроденото си възпитание и съжаление...


... природата ще да е била вероятно - дотолкова благосклонна и към телесата ти?

- Като нямаш разумни аргументи, що не си затраеш?
- Чо то виж сега, да не вземеш да хвърлиш топа я от инсулт, я от инфаркт - поради присъщото за псевдо-ЕнтЕлЕгЕнта ментална импотентност а от там и злоба :))) ?
цитирай
28. born - Гетко миличък,
27.02.2019 23:18
За разлика от теб - здрав съм като бик /да не чуе дявола/. И особено в главата. За разлика от теб това се дължи на винаги добро настроение, което не са в състояние да изпортят дори смешници като теб, дължащо се на гениални гени, спортуване и досега- гаранция за перфектно здраве, умерена употреба на висококачествен алкохол, позитивен поглед върху действителността, диалогичност и редица други позитивни неща.
При теб всичко това липсва, затова жлъчта , натрупана от нереализираното его, от беднотата - физическа и ментална, от завистта и т.н. избива непрекъснато.
Убеден съм, че ще издъхнеш облян в собствените си повърни и изпражнения...
Амин !
ПП. Но от позицията си на високоорганизиран организъм ти прощавам простотиите и ще ти посветя постинг за попътните пътувания към Рая и Ада, гарниран с музикалния акомпанимент на един млад заарски талант. Остани в трепетно очакване ... и дано да го дочакаш...

цитирай
29. radostinalassa - Гетчо има лошо храносмилане и постоянни киселини
28.02.2019 15:14
Винаги му препоръчвам да не плюска толкова, но това не е по силите му. Паразитите му искат да ядат. Накрая ще изядат и самия Гетчо. И те трябва да се хранят все пак.
цитирай
30. born - Ако трябва да допълня коментара ти, бих добавил, че
28.02.2019 21:03
radostinalassa написа:
Винаги му препоръчвам да не плюска толкова, но това не е по силите му. Паразитите му искат да ядат. Накрая ще изядат и самия Гетчо. И те трябва да се хранят все пак.

паразитите му са достигнали до акъла... Направо ги съжалявам като си представя с какви изпражнения са принудени да се хранят, милите...
цитирай
31. get - До ЗААРСКИТЕ ЮРОДЧЕТА Radostinalassa и B*Porn ... кога ще се умирите - бре интелектуални запъртъци :)))
01.03.2019 10:31
born написа:
radostinalassa написа:
Винаги му препоръчвам да не плюска толкова, но това не е по силите му. Паразитите му искат да ядат. Накрая ще изядат и самия Гетчо. И те трябва да се хранят все пак.

паразитите му са достигнали до акъла... Направо ги съжалявам като си представя с какви изпражнения са принудени да се хранят, милите...


- Стефко лъжеше ли ни(ме) ТВЪРДЕЙКИ - за ЗДРАВА ПОЗИТИВНОСТ?
born написа:

За разлика от теб - здрав съм като бик /да не чуе дявола/. И особено в главата. За разлика от теб това се дължи на ... на гениални гени, спортуване и досега- гаранция за перфектно здраве, умерена употреба на висококачествен алкохол, позитивен поглед върху действителността, диалогичност и редица други позитивни неща ... позитивни неща ...


- Нали ОБЕЩА ДА СПРЕШ СЪС СМЕШНИТЕ СИ НАПАДКИ-ПРОСТОТИЯ - чети?
born написа:

Но от позицията си на високоорганизиран организъм ти прощавам простотиите и ще ти посветя постинг за попътните пътувания към Рая и Ада ...

Та НА ТВОЕТО внимание, КАТО на блогов "АТЛЕТ-герой", ТОЙ агент-Порно:)) той и блоговият ни ентелегент-естет! ... една малка ПРОБА-доказателство, ЗА "интелигентността" Ти?

ВЪПРОС-ПРОВЕРКА: От кое музикално произведение е следният текст?

"Утре рано аз ще стана и ще ида на мегдана
с росно цвете на главата и усмивка на устата.
Либе (СТЕФКО:)) кат ме зърне подир мен ще се обърне.
На хорото то се знае той до мене ще играе

Утре рано аз ще стана и ще ида на мегадана.
Либе (Вorn-е:)), като ме зърне подир мен ще се обърне.
Нека всички да ни видят, да ни видят и завидят,
че сме лика и прилика - кат два стръка иглика!" :))) :))) !

- Ти си на ХОД ... драгий ми ЗААРАЛИЙСКИ неразумний и юроде, ти БЛОГОВИЙ Титан на мисълта, възпитанието, Ти и корифейо на Естетиката и кОлтурата ... et cetera :)))!

И да те предпазя - кат един доброжелател! :))
Не търси помощ от приятелката си и градска ЛАСИ - щот поради нейният интелект - СЪИЗМЕРИМ С КУЧЕНЦЕТО "ЛАСИ" - вероятния резултат ОТ ПОМОЩА Й ще е, както казват по нашенско - "цапано дупе с тиква" :)))

П.П.
Текста ми, Е ОЩЕ специален поздрав ЗА ВАС ДВАМЦА-та - така мили и прилегнали МИ на сърцето, ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЗААРСКАТА ЕНТЕЛЕГЕНЦИЯ и контра-култура :)))
цитирай
32. radostinalassa - 30. born
01.03.2019 14:48
За пореден път повтарям как се радвам, че тук има и нормални блогъри.
А чаршафи не чета, имам си по - приятни занимания. Нека Гетчо ги пробутва на своите поклонници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1193856
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11459
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930