Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02 19:01 - © Британия пристъпи към унищожаването на САЩ
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 926 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 07.02 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.02.2024г.

     Това дори не е търговска война, а подготовка за нещо фатално, както героят на един съветски филм ("Сватба в Малиновка") казва : "Сърцето ми чувства, че сме в навечерието на грандиозна измама". Любопитна ситуация се очертава пред очите ни в отношенията между [US]Америка и техния (уж!) най–близък съюзник : британците, без да сключват пълноценно търговско споразумение със САЩ, сключват споразумения с отделни щати – Калифорния, Тексас, Джорджия, Индиана, Тенеси, Оклахома и Южна Каролина. Което показва : Британия започва своята игра. Както в търговската, така и във военната област.
image

 Чует мое сердце, что мы накануне грандиозного шухера

Като за начало Британия напусна Европейския съюз, минимизирайки последиците от антируските санкции и помощта за Украйна за нейната икономика, защото вече може да игнорира заповедите на Брюксел. В същото време британците започнаха да поемат ролята на основен приятел и съюзник на Украйна, превръщайки се чрез MI–6 в главния организатор на терористичните атаки на Украйна срещу Русия и основен доставчик на специално оборудване и инструктори за тях – атаките срещу Кримския мост и на територията на Руската федерация, както и изпращаните там за извършване на саботажи ДРГ са дело на британските служби.
"Англия винаги е играла своя игра. И не иска да се смята за "сателит на Съединените щати". Напротив, тя много успешно използва силата на Съединените щати, за да прокара своите интереси. Когато Англия разбра, че Европейският съюз не е в добро състояние, тя го напусна и започна да изгражда своя собствена сфера на влияние на базата на бившите си владения и страните от Британската общност", казва експертът по военно–политически въпроси Михаил Александров.
Не може да се пренебрегне ролята на Британия в Закавказието и нейното колосално влияние в Турция и Близкия изток. Някои експерти, отбелязвайки отдавна известните връзки на британските "Джеймсбондове" с "Мюсюлманско братство", което включва и "Хамас", не изключват английска следа в събитията, започнали в Израел на 7–ми октомври миналата година. В същото време въвличането на Съединените щати в конфликта под една или друга форма при всички случаи ще допринесе за тяхното отслабване и окончателното падане на авторитета им в очите на арабите.
Освен това, създавайки още една конфликтна зона с участието на [us]американците (както и много "точки на натиск" в Ирак и Сирия, които ще бъдат ударени от проирански "проксита"), Британия изтегля [us]американските сили и финансови възможности в много посоки, което ги принуждава да се пренапрегнат.
С чужди ръце
Не напразно Англия, заедно със САЩ и Австралия, се присъедини към съюза AUKUS, създаден от [us]американците срещу Китай. Като цяло тя има огромен исторически опит в участието в коалиции (да си спомним всички коалиции срещу Наполеон), в които тя управляваше, но други се биеха и умираха за нея.
"Другите" – в случая това не е Австралия с малката си армия, а САЩ. А отгоре другарят Ким от КНДР заплашва с ядрен юмрук. Така че САЩ ще се намесят, няма накъде, а това ще е от полза само за британците.
Каква е същността на британския замисъл?
Според Михаил Александров Британската империя не си е отишла, тя просто е придобила нови форми, използвайки нови технологии за влияние : чрез "хоризонтални връзки", местни пробритански елити, неправителствени организации, бизнес, съвместни програми и проекти – така наречената мека сила.
"И назначаването на индиеца Риши Сунак за министър–председател е сигнал към бившите колонии : те им казват, че в новата реалност заедно с нас ще достигнете невиждани висоти", отбелязва експертът 
image

Но, колкото и парадоксално да звучи, основната пречка пред тези британски планове може да се окаже … съществуването и стремежът към хегемония на Съединените щати.
Защото в Украйна се води битка между двете наглосаксонски държави : И щом това е така, трябва преди всичко да се погледне на свадата по върховете в Украйна от гледна точка на това кои държави стоят зад главните действащи лица на разгарящия се в Киев конфликт – Добре известно е, че Залужни и Буданов са креатури на САЩ. Зеленски и Ермак на Британия, на която Вашингтон, преориентирайки се към Китай, повери оперативното управление на украинския конфликт. Включително да научи украинците на "войната на бедните", в която британците, които нямат колосалните ресурси и военни възможности на САЩ, са станали доста изкусни. Така се доближаваме до основната сензация – кметът на Киев Виталий Кличко, който каза, че "днес говорим само за това дали Украйна изобщо ще продължи да съществува". Много важно в тази ситуация е как ще се държи Кличко, който беше протеже на Германия, която първоначално изигра една от основните роли в украинската криза. Та този украински "Черномирдин" ("жителите на Киев трябва да се подготвят за земята" и "не всеки може да гледа към утрешния ден"), по инициатива на Берлин, по едно време в Украйна претендира за президентския пост. Позицията на Кличко ясно показва курса на Германия.
От това определено можем да заключим, че САЩ и Германия влязоха в битка на територията на Украйна с напусналата Евроколхоза Британия, която се опитва с помощта на Киев да включи страните от Източна Европа в своята макрозона.
Засега креатурите на Британия Зеленски и Ермак надделяват над креатурите на Съединените щати Залужни и Буданов – още на 30–ти януари The Financial Times съобщи "Владимир Зеленски се готви да смени висшия генерал на Украйна"; на следващия ден 31–ви януари The Washington Post писа : "Зеленски ще отстрани висшия украински генерал на фона на напрежението около нова мобилизация"; "Кадровите решения в украинските въоръжени сили са въпрос на украинското правителство. Това не е нещо, което правителството на САЩ трябва да претегля по един или друг начин. И така ние останахме извън този набор от кадрови решения. И разбира се, това е суверенното право на Украйна и правото на президента на Украйна [Владимир Зеленски] да взема своите кадрови решения. Бяхме ясни, просто няма да се забъркваме в това конкретно решение. Указахме го директно на украинците", казал пред CBS News съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан
image

Значи – отписали са го в разход Залужни.

Може да изглежда невероятно, че Британия иска не просто отслабване, но и пълно унищожаване на своя "основен съюзник". Но нека си припомним основния принцип на английската външна политика формулиран от Хенри Джон Темпъл : "Ние нямаме вечни съюзници и нямаме постоянни врагове. Нашите интереси са вечни и постоянни".
А и историческата памет на британците не може да възприеме "тези кравари" като нещо друго освен като своя избягала колония, която, възползвайки се от ситуацията, присвои много земя, която Лондон смяташе за своя. И днес наистина няма нищо против да си я върне. Но за да се превърне "№ 2" на колективния Запад в "№ 1", е необходимо сегашният "№  1" или естествено да избледнее в забрава, или да отслабне дотолкова, че да не може повече да предявява претенции за каквото и да е лидерство. Което по принцип е напълно постижимо, защото Британия има огромен опит в организирането у другите на вътрешни сътресения и няма абсолютно никакви морални ограничения и скрупули
image

Днес Британия е наясно, че световното лидерство изтича от Съединените щати и затова самата тя се стреми да заеме едно от водещите места в нововъзникващия свят. Така че, смята експертът–международник Андрей Кошкин, оттук произтичат и търговските споразумения с отделни щати - "в случай, че Съединените щати се разпаднат поради вътрешни проблеми".
Един от основните идеолози на глобализма Жак Атали, по едно време се изпусна и посочи няколко етапа в прехода на света под властта на световното правителство. Първият от които беше "елиминирането на Съединените щати като хегемон". След скандалните (и очевидно измамни) избори в САЩ през 2020–та година, които доведоха Байдън на власт, Атали с удоволствие обяви, че първият етап от този план е завършен – и то няколко години напред. Защото тогава беше подкопан самият мит за [us]американската демокрация, в чиято реалност се съмняваше още Марк Твен, пише Владимир Хомяков. Което никак не е вярно и мисълта "Ако изборите решаваха нещо, щяха да ги забранят", не е на великия [us]американски писател, който, казват, се отнасял почтително към [us]американската демокрация.
И ето го вторият етап от полуразпада на Съединените щати – отхвърлянето дори на видимата демокрация като такава. Те възнамеряват да забранят на очевидния фаворит на бъдещата президентска надпревара Тръмп да участва в изборите – поне в онези щати, където на власт е Демократическата партия. Което е много вероятно да бъде последвано от същата мярка срещу Байдън от щати, където републиканците са на власт … .
За Британия разпадането на Съединените щати отваря колосален прозорец от възможности – не само да стане чрез механизмите на НАТО новия лидер на колективния Запад в Европа, но и постепенно да прилапа всички отвъдморски територии, контролирани в момента от [us]американците. Така си отмъщават за следвоенното изместване на отслабената Британска империя от Съединените щати в световната политика и икономика.
Така че Англия упорито работи да си върне [us]американските щати.
Което няма да завърши с успех, предвид много по–мощните геополитически и икономически процеси, които текат в Азия и Африка. Освен това, дори и разединени, [us]американците са свободолюбива нация и няма да се поддадат на английските интриги и политически амбиции.

https://tsargrad.tv/articles/britanija-pristupila-k-razrusheniju-ssha-amerikanskie-shtaty-anglija-vernjot-sebe_936349
https://tsargrad.tv/articles/na-ukraine-nachalas-samaja-glavnaja-bitva-ssha-udarili-po-britanii_921853
https://www.ft.com/content/aa9aacfc-c248-4550-bf28-d79ad4c553cb
https://www.washingtonpost.com/world/2024/01/31/zelensky-zaluzhny-ukraine-commander-ousted/
https://www.cbsnews.com/news/jake-sullivan-national-security-adviser-face-the-nation-transcript-02-04-2024/?intcid=CNM-00-10abd1h

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. rara - :) Какво буйно въображение! Нито ...
07.02 20:12
:) Какво буйно въображение! Нито ЦРУ, нито МИ6 могат да гъкнат пред тези убедителни аргументи. Хвала!
цитирай
2. iw69 - Британия
07.02 20:52
винаги е била мръсна и подла държава, нищо чудно да са замислили как да катурнат САЩ и да искат да им заемат мястото, както е било до преди ВСВ.
цитирай
3. mt46 - ===
07.02 21:21
Британия е майката на САЩ...
цитирай
4. kvg55 - До 1. rara
07.02 21:53
Какво въображение. Факти и самата истина. А на ЦРУ–то и MI наистина им липсва въображение.
цитирай
5. kvg55 - До 2. iw69
07.02 21:56
Да, и спрямо поробена България и после. А ние надълго и нашироко разправяме на телевизията за простатата на Чарли 3.
цитирай
6. kvg55 - До 3. mt46
07.02 21:57
Ама нещо си недолюбва отрочето.
цитирай
7. krumbelosvet - Френската Революция и кърджалийското време съвпадат
07.02 23:22
Защо съвпадат? Глад заради слаби реколти от жито и др., очевидно поради влошени климанични условия на континента. Досега споменавал ли го е някой?
Подобен шок сега е секването на евтиното руско гориво. А ЕНЕРГИЯТА е основно перо на икономиката. Ето, вдигнаха се земеделците в Европа. В САЩ (немислимо до вчера) се обсъжда възможността да се отцепи Тексас. Пост-съветските републики ще си спомнят, че като част от СССР, са живели много по-щастливо. А САЩ са унизени от президент пръдлю и по-лошо...
Това е начало на Р Е В О Л Ю Ц И О Н Н А ситуация, която ще се усложнява. С В Е Т О В Н А революционна сигуация.
И ето, на всичко това отгоре, назрява Англо-Американски конфликт...
Кой беше предрекъл, че ако някой се опита да помага на укро-наците, ще изпита бедствия непознати в историята?
цитирай
8. nedovolen - К3,6
08.02 08:29
Майката отритва отрочето.
В природата става като отрочето започне да се изхранва.
А тука векове хранене.
:-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5942043
Постинги: 2839
Коментари: 26155
Гласове: 34453
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930