Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2020 07:01 - © САЩ като Палата № 6
Автор: vaquero Категория: Забавление   
Прочетен: 772 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 12.09.2020 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.09.2020г.


image

    
Руската федерация все по-нагло се намесва във вътрешните работи на Съединените щати – Директорът на Националния център за контраразузнаване и сигурност на САЩ Уилям Еванина твърди, че Русия се опитва да "злепостави" пред us-американските избиратели преди изборите бившия вицепрезидент на САЩ и сегашен кандидат за президент Джоузеф Байдън. "Смятаме, че Русия използва редица мерки, за да осуети преди всичко бившия вицепрезидент Джоузеф Байдън", казва Еванина в изявление. Според него това "е в съответствие с публичната критика от страна на Москва към него [Байдън] < ... > за ролята му в административната политика на [бившия президент на САЩ Барак] Обама спрямо Украйна и подкрепата [от миналата администрация] срещу [президента на РФ Владимир] и опозицията на Путин вътре в Русия". Като пример за опити за "дискредитация" на американския политик, Уилям Еванина посочва действията на "проруския украински депутат" Андрий Деркач, който според него "разпространява обвинения за корупция, включително чрез публикуване на записи, свързани с телефонни обаждания, за да се подкопае кандидатурата за президент на бившия вицепрезидент от Демократическата партия Джоузеф Байдън".
Самият Байдън е на мнение, че "той ще загуби само по вина на Владимир Путин". "Имах няколко много откровени и директни разговори с Путин, когато бях вицепрезидент, а и преди това", каза демократът. "Мисля че една от причините, според които той не иска да стана президент е, че той знае, че ще имаме и други подобни прями разговори", допълни той.
Ръководителят на Националния център за контраразузнаване и сигурност на САЩ също твърди, че някои "лица, свързани с Кремъл", също се опитват да "популяризират [действащия] президент на САЩ Доналд Тръмп в социалните медии и по руската телевизия".
Това правели и други държави – "Преди изборите през [ноември] в САЩ през 2020 година други държави продължават да използват скрити и явни лостове в усилията си да влияят на предпочитанията и възгледите на us-американските избиратели, да променят политиката на САЩ, да изострят разделенията в САЩ и да подкопаят американското доверие в нашия демократичен процес" – се казва в изявление на директора на us-американския Национален център за контраразузнаване и сигурност (NCSC) Уилям Еванина. "Загрижени сме преди всичко за настоящите и потенциалните дейности на Китай, Русия и Иран", добавя той.
От своя страна Китай и Иран, както смята ръководителят на NCSC, не искат преизбирането на Тръмп за втори мандат. "Ние смятаме, че Китай би предпочел президентът Тръмп, когото Пекин счита за непредсказуем, да не бъде преизбран". Според контраразузнаването "Иран се стреми да подкопае демократичните институции на САЩ", продължи той. "Усилията на Иран в тази посока вероятно ще се съсредоточат върху влиянието чрез интернет, например под формата на разпространение на дезинформация и антиамерикански материали в социалните медии", се казва още в изявлението.
Секретните служби открили наличието на проект "Лахта", според свидетелство от специалния агент на тайните служби на САЩ Хедър Търнър за "намесата на Русия" в изборите. Проектът "действал чрез редица руски организации : "Агенция за интернет изследвания", "Новинфо", "Медиасинтез", "Главсеть", "Миксинфо", "Азимут",  "Федерална агенция за новини" и други.
"Участниците в проекта идват в Съединените щати, за да събират разузнавателни данни, създават компютърна инфраструктура в САЩ и получават възможности за достигане до милиони американци чрез акаунти, регистрирани на фиктивни лица в социалните мрежи, включително чрез използване на политическа реклама".
US-американските разузнавателни служби естествено вземат мерки срещу чуждестранната намеса – правят опити за прихващане на имейли и други видове комуникации от задгранични участници в настоящата us-американска предизборна кампания, както и проникване в националната инфраструктура, предназначена за провеждане на гласуването.
И типично по us-американски – "Програмата "Rewards for Justice" на Държавния департамент предлага награда до 10 милиона долара за информация (WANTED), относно идентификация или местонахождение на всяко лице, което действайки под ръководството или контрола на чуждестранно правителство, се намесва в американските избори, участвайки в определено престъпна дейност в киберпространството", каза държавният секретар Майкъл Помпео.

https://tass.ru/search?searchStr=%D0%A3%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D0%BC%20%D0%AD%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD&sort=date
https://vz.ru/news/2020/9/12/1060028.html


image
Животът в Палата № 6


image
Руски агенти мажат с "Новичок" статуята на Линкълн




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. zaw12929 - НАЙ ДОБРЕ Е САЩ ДА НЕ СЕ БЪРКАТ НА Д...
12.09.2020 08:43
НАЙ ДОБРЕ Е САЩ ДА НЕ СЕ БЪРКАТ НА ДРУГИТЕ, ЗА ДА НЕ ИМ СЕ ВРЪЩА!
цитирай
2. vaquero - До 1. zaw12929
12.09.2020 11:16
Е, нали са "велики".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1191627
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11459
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930