Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2022 13:30 - Август
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 1839 Коментари: 4 Гласове:
15

Последна промяна: 01.08.2022 19:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Август е! Това е моят месец в годината. Още повече, че през август сме родени и аз, и брат ми. Август е и най-горещия месец през лятото. Затова аз обичам топлото време и мразя студа. По традиция август е отпускарски месец. Всичко живо заминава на море. Заможните – в Гърция и Турция, по-заможните – в Италия и Испания, богаташите – на Малдивите, а останалите тук на българското Черноморие. Аз не ходя на море, защото така или иначе съм си от Варна и живея на морето. Съвсем друг е въпроса, че рядко стигам до плажа, а напоследък още по-рядко. Тази година във Варна пак ни задължават от 1 август да носим маски на закрито. Не е приятно, но какво да се прави, когато здравните власти не знаят какво да правят и затова решават да се презастраховат. Както и да е, ще го преживеем и това. То какво ли не сме преживяли вече. Август се очертава да бъде горещ и в политиката. Наесен пак сме на избори. Като знам какъв парламент забъркахме последния път, не ми се вярва да изберем нещо по-различно. Само да го няма тоя дългия от Учиндол, че нещо не мога да го дишам. Кой знае и президентинът какъв служебен кабинет ще ни натресе. Само да имат късмета пак да ни заробват с руски газ. Таман се отървахме. Изобщо, родните политици не ни оставят да скучаем дори през лятото с простотиите си.

Въпреки това Ви пожелавам един хубав месец август!

image




Гласувай:
15


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Здравей, Лазаре. Приятно е на мо...
02.08.2022 08:13
Здравей, Лазаре. Приятно е на морето. Дългият от Уччиндол, както си писал едва ли ще влезе в Парламента при следващи избори. Само да допълня още, че август е кръстен на римския император Октавиан Август, с големи заслуги за възстановяване на държавата след продължителните две граждански войни. Отпускарско време е сега и има много мероприятия, като че ли да се навакса за предишните години.
Поздрави!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Лазаре!!
05.08.2022 00:48
Честит рожден ден, вероятно в аванс!
Роден си в божествен месец, носещ им2то на човека-Бог, -Август! Означаващ свят, свещен Те и другите седем месеца преди него носят имена на богове-например на Марс, на Аполон, на богинята на земята Мая...

Бъди здрав и щастлив!
цитирай
3. laval - Здравей, Иване!
05.08.2022 17:07
Благодаря, но е рано още за рождения ми ден. Той е чак на 24 август. Знам за Октавиан Август.
цитирай
4. panazea - Родените през Август са силна зодия и затова са Благородни , защото са много силни.
05.08.2022 19:20
Те държат на собствената си свобода и зачитат чуждата.
Имаме си уважението и всеки гледа да не наруши личното пространство на другия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4100310
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21961