Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2019 07:01 - © Преди войната
Автор: vaquero Категория: История   
Прочетен: 4205 Коментари: 30 Гласове:
10

Последна промяна: 02.09.2019 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.09.2019г.

     "Във връзка с 80-годишнината от подписването на Договора за ненападение между Германия и СССР (Пактът Молотов-Рибентроп) Полша, Румъния, Латвия, Литва и Естония призоваха европейските правителства да предоставят финансова и морална подкрепа за по-нататъшно разследване на актовете на тоталитарните режими, под които жалбоподателите разбират нацизма и комунизма. "Трябва да работим заедно, за да се противопоставим на тоталитаризма", се казва в изявлението.
Подписалите декларацията мълчат, че съветско-германският договор за ненападение към момента на неговото подписване не е бил нещо изключително. Преди СССР подобни пактове с Германия са подписани от Полша (първият още през 1934 година; Пактът Пилсудски-Рибентроп), Франция (Пактът Боне-Рибентроп), Великобритания (Пактът Чембърлейн-Рибентроп), Естония (Пактът Селтер-Рибентроп), Литва (Пактът Урбсис-Рибентроп), Латвия (Пактът на Мунтерс-Рибентроп). Съветският съюз беше последният, който подписа подобно споразумение.
Докато критикуват пакта Молотов-Рибентроп, съвременните лидери на Полша, Румъния, Литва, Латвия и Естония се опитват да скрият действията на собствените си политици в навечерието и по време на Втората световна война.
Полша се надяваше да участва с Хитлер в нападение срещу СССР. Посещенията на нацистки политици и военни лидери в Полша през 30-те години са норма. Тук пристига министърът на пропагандата на Третия Райх Йозеф Гьобелс, командирът на германското "Луфтваф" Гьоринг. През 1931 година Варшава подписва споразумение за сътрудничество с Япония, която окупира Китай. Подписано бе споразумение за сътрудничество между специалните служби на Полша и фашистка Италия.
Малко преди войната офицерът от Генералния щаб на полската армия Стефан Мосор подготвя доклад за висшето командване, в който прогнозира, че полската армия ще продължи съпротивата максимум две седмици в случай на нападение на Германия и предлага създаването на бази на територията на Полша за съветска авиация и бронетанкова техника. Мосор предсказва, че Полша не може да се справи без помощта на СССР. За това той е обвинен в разпространение на поразителни настроения и отстранен от длъжност.
Румъния атакува СССР едновременно с Германия на 22 юни 1941 година. В съвременна Румъния съюзникът на Хитлер, маршал Йон Антонеску, е обявен за герой, идеята му за Велика Румъния (усвояването на Молдова и част от Украйна) започва отново да диша. В Литва, Латвия и Естония националните сътрудници, които се бият на страната на Хитлер, включително членове на националните дивизии на СС, са обявени за "борци за независимост", а символите на победата над фашизма са забранени от закона.
Опетнили се, сътрудничейки си с нацистите в навечерието и по време на Втората световна война и подкрепяйки неонацистки настроения в постсъветската епоха, Полша, Румъния и балтийските републики се опитват днес да скрият срама на собствените си управленци".
От https://pogled.info/

image




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Какми мръсници, а?
02.09.2019 10:13
Тръгнали да воюват с нашите братя руснаците! С великия СССР!
цитирай
2. zaw12929 - ВИНАГИ С ГЕРМАНИЯ- НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ каза Борис III
02.09.2019 10:20
apostapostoloff написа:
Тръгнали да воюват с нашите братя руснаците! С великия СССР!



цитирай
3. vaquero - До 1. apostapostoloff
02.09.2019 10:45
Мръсници са, но въпреки това ги освободиха.
цитирай
4. vaquero - До 2. zaw12929
02.09.2019 10:46
Историята опровергава половината от тази мисъл.
цитирай
5. get - До 3. vaquero - Мръсници са, но въпреки това ги о...
02.09.2019 11:08
vaquero написа:
Мръсници са, но въпреки това ги освободиха.


Не марксист интернационалист - а само отцеотродител и ретрограден по буржоазному българин колаборационист може да препечатва тези пропагандни парцали !

С АКТА НА ПОДПИСВАНЕ на 23.август.1939 г., от Съветския съюз на този "Договор за дружба"? СЪЩИЯТ СТАВА СЪУЧАСТНИК и АГРЕСОР, В РАЗПАЛВАНЕ И ВОДЕНЕТО НА втората по ред СВЕТОВНА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА ВОЙНА на територията на Европа!
цитирай
6. kvg55 - До 5. get
02.09.2019 11:37
Това е клевета на буржоазната пропаганда, ренегате.
цитирай
7. get - До 6. kvg55 - Да припомням и обяснявам ли - Какво казваха за мекеретата?
02.09.2019 11:47
kvg55 написа:
Това е клевета на буржоазната пропаганда, ренегате.


Ти не си марксист а един банален и криещ се зад смокиновото листо на "българо-съветската" дружба колаборационист!

И това мога да го докажа с факти! - а не с голословно кичене на епитети и квалификации, както е при теб :)) !
цитирай
8. vaquero - До 7. get
02.09.2019 11:54
Доказвай, доказвай, ще ми бъде смешно.
цитирай
9. get - До 8. vaquero - Преди да докажа, тъй като знам че си скаран с четенето - защото си "марксист" - Да те питам?
02.09.2019 12:11
vaquero написа:
Доказвай, доказвай, ще ми бъде смешно.


А.
Известен ли ти е факта, че през 1948 год. Госполитиздат, (на СССР) издава в отговор на ПРЕДМЕТА НА СПОРА НИ - книгата: "Фальсификаторы истории.".
В предговора към същата можемда прочетем:
"Сия брошюра выпущена Совинформбюро в связи с изданием госдепом США (в рамках их антисоветской программы) известного сборника дипломатических документов «Nazi-Soviet relations, 1939–1941» ..."
В новото и преработено издание излезе с допълнението в горецитирания текст:
"... естественно, был недоступен широкой советской публике до конца 80-х гг. ХХ века."

Та накратко ЧЕЛ ЛИ СИ ДВАТА най-стари и най-пълни извора по СПОРНИЯ въпрос ...Nazi-Soviet relations, 1939–1941 ... и "Фальсификаторы истории."?
Б.
Ако не си ги чел - напълно допустимо, за бедзкритимността в мисленето на колаборационист - да приема всичко казано от ментора за "чиста монета" - да те питам?
В.
Чел ли си в Споменита на Хрушчов(от 60-те години) - следното негово упоменаване по инт. ни въпрос?
"Что касается договора с Германией, то он был у нас опубликован не полностью. Была опубликована лишь та часть, в которой говорилось, что мы договорились о ненападении. Но, помимо этого, имелись пункты, которые касались польской территории и наших новых западных границ." - тук спирам, за да ти дам време да прочетеш, помислиш и се подготвиш с отговора си :))) !
цитирай
10. vaquero - До 9. get
02.09.2019 12:31
Каквото трябва да чета, съм чел. В постинга не се обсъжда съдържанието на договора, а това, че Съветският съюз последен се е договорил с Германия, след като близките и по-далечни страни са подсигурили приятелството си с Германия. Така че не извъртай темата към това, което си чел в жълтите буржоазни книжки, защото оригиналите не си чел.
цитирай
11. get - До 10. vaquero - вярваш ли си, че аргумента ти "чел в жълтите буржоазни книжки" е железен :)) ?
02.09.2019 14:07
vaquero написа:
Каквото трябва да чета, съм чел. В постинга не се обсъжда съдържанието на договора, а това, че Съветският съюз последен се е договорил с Германия, след като близките и по-далечни страни са подсигурили приятелството си с Германия. Така че не извъртай темата към това, което си чел в жълтите буржоазни книжки, защото оригиналите не си чел.


Двуличието ти чрез изреждане на договорите - от вида
vaquero написа:
Преди СССР подобни пактове с Германия са подписани от Полша (първият още през 1934 г. ....
и т.н. е архи-глупаво ЗАЩОТО?
Защото още от 1932 ... пак повтарям за проруските-мекерета ... от 1932-ра година м. Септемврий ИМА ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА НЕНАПАДЕНИЕ МЕЖДУ двете договарящи се страни за Полша от президента, за Русия ВЦИК на СССР.
На 5.май.1934 г. договора е пролонгиран със срок до 31.декември.1945 г.
Въпреки обтягане на отношениета между двете страни във връзка, "присъединяване на Тешинска област от Полша" и изпратена нота на Съв. съюз до Полша от 23.септември 1938 г. ИЗРИЧНО Е ПОТВЪРДЕНО ОТ страна на СССР през м.Октомври с.г., че ДОГОВОРА ЗА НЕИЗПОЛЗЗВАНЕ НА АГРЕСИЯ М/У ДВЕТЕ ДОГОВАРЯЩИ СЕ СТРАНИ ОСТАВА В СИЛА!

А за кьоравите МЕКЕРЕТА - да прочетем КАКВО ПИШЕ В ДОГОВОРА - подписан от Полша и СССР през 1932 г. и ПРОДЪЛЖАВАЩ ДА Е В СИЛА - към 17-ти Септември 1939 г. ВРЕМЕТО В КОЕТО Съветската Червена армия навлиза и окупира - част от Полша?

Четеш ли Краваров - "жълти буржоазни книжки" - които в Международното право СЕ ПРИЕМАТ ЗА ОСНОВНИ И ПРАВОПОЛАГАЩИ ДОКУМЕНТИ? ... а ТОЗИ който НЕ ГИ ИЗПЪЛНЯВА, ПОРАДИ ВИНОВНОСТ ПОДЛЕЖИ НА съд, подобен на този НЮРНБЕРГ?

Та ето какво се казва в чл.чл. 1-ви - 3-ти от Договора?

"Статья 1

Обе договаривающиеся стороны, констатируя, что они отказались от войны как орудия национальной политики в их взаимоотношениях, обязуются взаимно воздерживаться от всяких агрессивных действий или нападения одна на другую как отдельно, так и совместно с другими державами.

Действием, противоречащим обязательствам настоящей статьи, будет признан всякий акт насилия, нарушающий целость и неприкосновенность территории или политическую независимость другой договаривающейся стороны, даже если бы эти действия были осуществлены без объявления войны и с избежанием всех ее возможных проявлений.

Статья 2

В случае, если бы одна из договаривающихся сторон подверглась нападению со стороны третьего государства или группы третьих государств, другая договаривающаяся сторона обязуется не оказывать, ни прямо, ни косвенно, помощи и поддержки нападающему государству в продолжение всего конфликта.

...

Статья 3

Каждая из договаривающихся сторон обязуется не принимать участия ни в каких соглашениях, с агрессивной точки зрения явно враждебных другой стороне."

А след като си прочел "жълтите буржоазни книжки" - И ИМАШ, МАЛКО ОТ МАЛКО ИНТЕЛЕКТ ПЛЮС морал и СЪВЕСТ? - Можеш ли обясни на четящите ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТИ ПАСКВИЛИ - твои читатели:
Как се нарича страната(политическото и ръководство) КОЯТО НЕ СПАЗВА ДВУСТРАННИ МЕЖДУНАРОДНИ ПРАВНИ ДОГОВОРИ ... и второ: Сключва ТАЙНИ СЪГЛАШЕНИЯ С ЦЕЛ АГРЕСИЯ СРЕЩУ СТРАНАТА НА КОЯТО СЕ Е КЛЕЛ преди това, В ПРИЯТЕЛСКА И ДРУЖЕСТВЕНА ВЯРНОСТ?

цитирай
12. vaquero - До 11. get
02.09.2019 14:20
Какво се пенявиш, бе? Съд. Силният не го съдят. По-добре разкажи за договора между Германия и Полша, да видим Съветския съюз в какво положение е бил поставен. За договора между Полша и Япония. За договора между специалните служби на Полша и Италия. М, М!
цитирай
13. get - До 12. vaquero - След като нямаш достатъчно смислени аргументи - вероятно ще ме пратиш ... ?
02.09.2019 14:53
vaquero написа:
Какво се пенявиш, бе? Съд. Силният не го съдят. По-добре разкажи за договора между Германия и Полша, да видим Съветския съюз в какво положение е бил поставен. За договора между Полша и Япония. За договора между специалните служби на Полша и Италия. М, М!


... да коментирам и търговско икономическите а от там политически споразумения между СССР и Италия на Мусолини от 1936 год.? По силата на които Сталин, започна да доставя необходимите суровини, горива и храни на Италия - която през 1935 г. започна ограсията си срещу Етиопия в старанието си да се нариде между КОЛОНИАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ?

А на този Адрес:
https://web.archive/web/20061231023147/http://www.yale.edu/lawweb/avalon/wwii/bluebook/blbk01.htm

... можеш да се запознаеш с англоезичния текст на Дговора от 1934 г. между Германия и Полша - та сам да се убедиш ЧЕ НИКЪДЕ ЗА НИКАКВА АГРЕСИЯ ИЛИ АНЕКСИИ НА ТЕРИТОРИИ, НЕ СЕ ГОВОРИ - както е при договора Молотов-Рибентроп !?

Бе това БЪЛГАРСКИТЕ мекерета, още наричани на времето ТУРКО, РУСО и ГРЪКОМАНИ ... нямате и един грам лично и национално достойнство бре - Кога дойде ред да защищавате ЧУЖДИ небългарски ИНТЕРЕСИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?
цитирай
14. vaquero - До 13. get
02.09.2019 14:58
Коментирай и Мюнхенското съглашение. В него е отправната точка за бъдещата война, а там СССР не участва.
цитирай
15. get - До 14. vaquero - Ами ти коментирай "Мюнхенското съглашение" - след като "комунист" ... ?
02.09.2019 15:24
vaquero написа:
Коментирай и Мюнхенското съглашение. В него е отправната точка за бъдещата война, а там СССР не участва.


... не искаш да признаеш АГРЕСИВНИЯ ПО СВОЯ ХАРАКТЕР ПАКТ МОЛОТОВ-РИБЕНТРОП?

Защото на мен ми е пределно ясно за неконструктивната и двусмислена политика на Победителките от Първата световна война - който организираха НЬОЙСКИЯ ПОГРОМ НАД БЪЛГАРИЯ? От който все още страдаме!
Именно във Франция след Първата световна война се създадох предпоставките за ИЗБУХВАНЕ на ВТОРАТА - в която на България и бе НАТРАПЕНО(!!) ДА СЕ ВКЮЧИ НА СТРАНАТА ХИТЛЕР и то в ЗНАЧИТЕЛНА СТЕПЕН И ПОРАДИ ПОЛИТИЧЕСКИЯ НАТИСК ОКАЗАН ОТ СЪВЕТСКА РУСИЯ - над Царство България през Октомври 1940 год.
А за мястото и ролята в този СКАНДАЛЕН ПОРАДИ ДВУСМИСЛЕНОСТТА СИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЦЕС И МЯСТОТО И РОЛЯТА НА СССР, плюс тогавашните "български комунисти" и председателя на Коминтерна, другаря Георги Димитров - нещо да ми обясниш?

А че "другаря" Димитров - има в мемоарните си спомени(Дневника - п.м.) - записан факта(!), че др. Сталин го уведомява: "България следва да се включи на страната на "Антикоминетрновския" пакт в който щяла да се включи и Съветска Русия допълнително" - за това нещо да коментираш?

От български комунистически-опортюнист и по силата на това НАЦИОНАЛЕН РЕНЕГАТ ... ще получа отговор по тези въпроси - колкото от умрял писмо!
цитирай
16. vaquero - До 15. get
02.09.2019 16:59
Ти на мен не можеш да ми задаваш въпроси, ренегате.
Цар Борис Три няма снимки със Сталин, но с Хитлер има. Така че не ми говори за натиск. Да се чул нещо за Соболев и соболевата акция и
"... един е лозунга :
Терора долу!
Съюз със СССР!" от един участник в събитията.
Ти наясно ли си със съдържанието на антикоминтерновския пакт, че да говориш за присъединяване на СССР към него. Сталин всячески се е опитвал да отложи нападението над Съветския съюз и е правил всякакви сделки, включително и с Германия.
цитирай
17. get - До 16. vaquero - по дебилско "доказателство" от вапцаровото стихотворение можеш ли ... ?
02.09.2019 23:24
vaquero написа:
Ти на мен не можеш да ми задаваш въпроси, ренегате.
Цар Борис Три няма снимки със Сталин, но с -Хитлер има. Така че не ми говори за натиск. Да се чул нещо за Соболев и соболевата акция и
"... един е лозунга :
Терора долу!
Съюз със СССР!" от един участник в събитията.
Ти наясно ли си със съдържанието на антикоминтерновския пакт, че да говориш за присъединяване на СССР към него. Сталин всячески се е опитвал да отложи нападението над Съветския съюз и е правил всякакви сделки, включително и с Германия.


... изкара?
Като примерно, текста на Соболевото предложение за договор или протоколите водени при тази дип.среща между договорящите се България и Съветска Русия - М? :))) ! - и знаеш ли къде се намират тези наши архивни документи от ТАЗИ Среща през 1940 г. м.Ноември?
Заабележи годината и месеца проруско мекере?

А типично за мекеретата е да не ПОЗНАВАТ СОБСТВЕНАТА НА СТРАНАТА СИ ИСТОРИЯ?
Което е видно, че говорейки ми за "Соболевата акция" на БКП - не правиш връзка с вече отбелязания от мен факт - Който ти цитирам отново?
get написа:

"другаря" Димитров - има в мемоарните си спомени(Дневника - п.м.) - записан факта(!), че др. Сталин го уведомява: "България следва да се включи на страната на "Антикоминетрновския" пакт в който щяла да се включи и Съветска Русия допълнително" - за това нещо да коментираш?
:)))?
цитирай
18. vaquero - До 17. get
03.09.2019 07:20
Историята не се интересува от думи, а от факти. Не се знае какво е казал другарят Сталин, с каква цел го е казал и какво е разбрал другарят Димитров. Фактите са други. Кажи на коя страница на дневника е написано, за да го прочета.
А ти като "голям познавач" на българската история кажи кой е Бейко Гащанов и кой е правил черешовите топове?
цитирай
19. get - До 18. vaquero - Ти що за щуротии ми пишеш? Къде са ти "фактите" и "доказателствата" - ЕДНО НЕ СЪМ ВИДЯЛ ТВОЕ, ДО МОМЕНТА?
03.09.2019 17:27
vaquero написа:
Историята не се интересува от думи, а от факти. Не се знае какво е казал другарят Сталин, с каква цел го е казал и какво е разбрал другарят Димитров. Фактите са други. Кажи на коя страница на дневника е написано, за да го прочета.
...

С ТОВА МЕ ОБВИНЯВАШ В ЛЪЖА ЛИ - Да или Не?!

А смяташ ли, че дотук си ми дал ДОРИ ЕДИН ЕДНИЧЪК ФАКТ ? - след като ти давам след всяко мое твърдение, цитати и/или отправки към документи в подкрепа на аргументацията си?
Друго? Не ти ли идва на ума ЗА ФАКТА със така слабо известната ти "Соболева акция"?
НЕ БЪЛГАРИЯ ИЗПРАЩА В СССР СВОЯ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ЕМИСАР ДА Я КАРА ДА ПОДПИСВА ДОГОВОР с който тя ще получи бази и военно присъствие на територията на Русия - а Русията е тази, която образно казано ИЗВИВА РЪЦЕТА НА БЪЛГАРИЯ - карайки я ДА СЕ ВКЛЮЧИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА НА СТРАНАТА НА СЪЮЗНИЧКИТЕ(!) РУСИЯ И ХИТЛЕРОВА ГЕРМАНИЯ - въпреки ОБЯВЕНИЯ НЕУТРАЛИТЕТ ОТ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО?
Абе мекера, Ти РУСНАК и АДВОКАТ на Русия ли си - та защитаваш тази НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА неутрална БЪЛГАРИЯ или българин?

И пак питам - Знаеш ли къде е нашият архив в който е отразено ТОВА ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ ОТ РУСИЯ В ЛИЦЕТО НА ПРАТЕНИКА И СОБОЛЕВ?

Та и язвителната ти задявка с този въпрос
vaquero написа:
А ти като "голям познавач" на българската история кажи кой е Бейко Гащанов и кой е правил черешовите топове?
- е подобна на с нищо неоправданата ти защита на една чужда за мен държава Русията ... която ти мекерето - си я възприел явно за Майка?

И след като ме питаш ДА ТИ ОТГОВОРЯ с ОПИСАНИЕТО НА ИВАН ВАЗОВ - за РЕЗУЛАТАТА "от ОПИТА С Черешовото топче" ... много наподобяващ ми на теб в "аргументирания" ти спор с мен ?

ЦИТАТ - по "Под игото" на дядо Вазов (защо ли го е назовал "Под игото" - не под робството?)!
"
- Чакай, Делчо, да се не изплашат женорята и децата, да се обади по-напред - каза Нягул абаджият.
- Харно кажеш - отзова се други, - да пратим протогера да вика из града, защото има тежки жени...
- Къде ще пращаме в града, да се губи време? Оттука някой да извика, дето е с по-гърлест глас, всеки ще чуе.
- Боримечката! Боримечката! - извикаха неколцина, които познаваха страшната сила на дробовете му.
Боримечката прие на драго сърце новата мисия. Той попита какво трябва да каже, запомни го хубаво и отиде на срещната височина, по-близо до града. Па се изправи там във всичката си гигантщина, напъна гърдите си напред, дигна главата нагоре, разтвори широко челюстите и викна проточено:

- Хора бре! Да знаете, че ще пукне топчето, за да го опитваме, майка му стара... та да се не плашат жените и дечурлигата, ами рахат да си бъдат... Читаци няма никак още... Не се видят читаци, майка им стара!

Той повтори това съобщение още няколко пъти, през една минута почивка. Балканските екове отговориха на тоя силен глас. Той проникна и във всяка къща на града. След като се даде това успокоително предупреждение на домочадията, пристъпи се до работа. Делчо секна огън, запали голям къс прахан, забучи го на един дълъг прът и приближи към гъзера на топа.
В трепетно ожидание на гърмежа въстаниците поотбягнаха надалечко, други легнаха в окопите, за да не видят нищо, някои даже си запушиха ушите с пръсти и замижаха. Няколко секунди минаха в ужасно, неизразимо напрежение на нервите... Синият дим все се пушеше над фитила, но не успяваше да го запали. Сърцата биеха до пукване. Това мъчително състояние ставаше нетърпимо... Най-после, по фитила прехвърча бяло пламъче, запуши се и той и веднага топът издаде някакъв немощен, сърдит, дрезгав звук, като кога чупиш суха дъска, нещо прилично на остра кашлица, и се покри с гъст облак дим... От тая кашлица топът се цъфна, а джепането си изхрачи само няколко разкрача далеч... Мнозина от налягалите въстаници даже не чуха гърмежа му...

Някой си, на смях или наистина, каза, че той бил вземал тоя шум за шум, излязъл из нецензурния канал на Ивана Боримечката..."

Та цялата ти защитна пледоария в полза на ЛЮБИМАТА ТИ РУСИЯ - НЕ НА БЪЛГАРИЯ ... докарва на резултата от стрелбата с черешовото топче - "шум, излязъл из нецензурния канал на Ивана Боримечката."?
цитирай
20. vaquero - До 19. get
03.09.2019 18:22
Фактът е, че Съветският съюз не е участвал в антикоминтерновския пакт.
цитирай
21. get - До 20. vaquero - Факт Е, че не е участвал в "антикоментовския" - НО СТАВАЙКИ СЪЮЗНИЧКА с ... ?
03.09.2019 18:35
vaquero написа:

Фактът е, че Съветският съюз не е участвал в антикоминтерновския пакт.


... на бившите ЧЛЕНОВЕ подписали първия - става пак на същите СТРАНИ вече при "ТРИСТРАННИЯ ПАКТ" - Сключвайки с водещия участник в същия Германия, Пакта Молотов-Рибентроп.

И отново повтарям въпрос си на база твое манипулативно твърдение?
vaquero написа:

Не се знае какво е казал другарят Сталин, с каква цел го е казал и какво е разбрал другарят Димитров. Фактите са други. Кажи на коя страница на дневника е написано, за да го прочета.

С ТОВА МЕ ОБВИНЯВАШ В ЛЪЖА ЛИ - Да или Не?!

Защото в иззетия след смъртта и все още съхраняван в Москва, Дневник на Георги Димитров, ТВЪРДЕНИЯ ОТ МЕН ФАКТ Е НАЛИЧЕН ... НАЛИЧЕН Е И на стр.94 в българоезичното му издание ПРЕВОД ОТ РУСКИ!

И не си ми ОБЯСНИЛ на съществения въпрос?
get написа:

КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ ПРОТОКОЛИ/архивни единици/ с текста на Соболевото предложение за договор или протоколите водени при тази дип.среща между договорящите се България и Съветска Русия - М? :))) ! - и знаеш ли къде се намират тези наши архивни документи от ТАЗИ Среща през 1940 г. м.Ноември?


Поради незнание или поради същността ти на регенегат, казано още и руско-мекере?
цитирай
22. vaquero - До 21. get
03.09.2019 20:44
Не съм архивар и не ме интересуват архивните единици. Знам че България е била съюзник на нацистка Германия. Знам че Русия се е била срещу антикоминтерновския блок - Германия и Япония. И други факти знам, които ти прикриваш с порой от думи.
цитирай
23. get - До 22. vaquero - Знаеш ли ? Сподели :))) ?
03.09.2019 21:49
vaquero написа:
Не съм архивар и не ме интересуват архивните единици. Знам че България е била съюзник на нацистка Германия. Знам че Русия се е била срещу антикоминтерновския блок - Германия и Япония. И други факти знам, които ти прикриваш с порой от думи.


Не съм чувал с мълчание - някой да е демонстрирал дълбочина и системност в знания ?

Знам че не си "архивар" - защото въпроса ми не ти отърва!

Единствено ти остава да мълчиш с "презрение" пред аргументите ми - присъщо за същество с промито съзнание. Знаеш ли как се наричат още такива "знайковци" :)) ... които наместо да напишат собствен, препечатват материали на хора с НЕБЪЛГАРСКО самосъзнание?

П.П.
Провери ли на стр.94 от притежавания от теб Дневник на Георги Димитров - верността на твърдението ти че съм лъжел !! :(((

Бе това БЪЛГАРСКИТЕ мекерета, още наричани на времето ТУРКО, РУСО и ГРЪКОМАНИ ... нямате и един грам лично и национално достойнство бре!
цитирай
24. vaquero - До 23. get
04.09.2019 08:25
Не ми говори за достойнство, ренегате.
Аз ти говоря за фактите, ти ми говориш за нещо си казано?!
Не съм проверил написаното, защото не разполагам с въпросната книга.
цитирай
25. get - До 24. vaquero - Бе Краваров, ти не само се оказваш крещящо тъп чрез демонстрираното ...
04.09.2019 11:39
vaquero написа:
Не ми говори за достойнство, ренегате.
Аз ти говоря за фактите, ти ми говориш за нещо си казано?!
...


... непознаване историята на Втората световна война и мястото и ролята на Съветския съюз, като страна агресор при разпалването й?
Но си и релевантно глупав - употребявайки С ЯВНО НЕПОЗНАВАНЕ СМИСЪЛА НА ДУМАТА "ФАКТ" - в контекста на Исторически събития или като понятие-термин от правото?

vaquero написа:

Не съм проверил написаното, защото не разполагам с въпросната книга.


И след като НЯМАШ КНИГАТА ИЗВОР ОТ КОЙТО ТИ ЦИТИРАМ ФАКТ ЗА СТАЛИН И ДИМИТРОВ - Как така стигна до категоричност в убеждение и ме обвини в ЛЪЖА БРЕ, русофилско мекере?

Че то с такава, като твоята "нравственост" - утре ако ти кажат да се отречеш или убиеш целият си род - щом това го е казал Путин или някой "комунист" - като нищо ще го сториш!

Ще спра с коментарите си НЕ ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОВОДИ - а по причина, че общуването ми с теб и подобни МОРАЛНО/ИНТЕЛЕКТУАЛНИ КАСТРАТИ - нищо не ми дава а само ме натоварва с отвращение ПОРАДИ присъщата ви липса на здрав разум и нравственост!!!

цитирай
26. vaquero - До 25. get
04.09.2019 18:50
Омразата към Съветския съюз, ренегате, ти изкривява съзнанието.
цитирай
27. radostinalassa - Добре е , че не те нарече паток
04.09.2019 22:22
Това е добро. Особено това, че спира да чаршафосва. Той не може да направи разлика между народа и водачите му. Няма как да стане. Сигурно е бил водач.
цитирай
28. get - До 26. vaquero - И това ти кичещият се с "комунист" ли ми го пишеш?
05.09.2019 14:19
vaquero написа:
Омразата към Съветския съюз, ренегате, ти изкривява съзнанието.


Омразата ми като на всеки почтен човек е - против ИМПЕРИЯТА! - без значение как се нарича: Британска, Японска, Византийска или Руска, преминала в последствие в Съветска !
цитирай
29. born - Почтен милиционер равнозначно ли е ...
12.09.2019 01:08
Почтен милиционер равнозначно ли е с богат просяк или беден милионер ?
цитирай
30. vaquero - До 29. born
12.09.2019 08:29
Ха-ха-ха! get да каже.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1168111
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11458
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031