Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2018 07:10 - Девети юни е
Автор: vaquero Категория: История   
Прочетен: 14873 Коментари: 84 Гласове:
15

Последна промяна: 25.06.2018 21:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.06.2018г.

     "Военнофашистки преврат на 9 юни 1923 г. – държавен преврат, извършен от двореца и едрата българска буржоазия с помощта на войската. Свалено било законното правителство на Българския земеделски народен съюз (БЗНС), възглавявано от Александър Стамболийски и била установена военнофашистка диктатура.
Вътрешната и външната политика на правителството на БЗНС не удовлетворявала нито монарха, нито представителите на едрия капитал. Цар Борис III не се примирил с положението "да царува, без да управлява". Проведените от земеделците реформи, макар и да не засегнали частната собственост, нанесли в по голяма или по-малка степен удар на едрия капитал, най-вече на лихварския.
Деветоюнският преврат1923 г. не бил една обикновена правителствена промяна. С него се сложил край на една форма на буржоазното господство и се наложила друга – фашистката диктатура, която макар и с известен пробив през годините на управлението на Народния блок, просъществувала до 9 септември 1944 г."

Кратък исторически справочник – България

image








Гласувай:
18



1. apostapostoloff - На 9 юни 1923 година
09.06.2018 07:20
България беше върната на правия път, а крадецът, злосторникът Стамболийски бе ликвидиран.
цитирай
2. vaquero - До 1. apostapostoloff
09.06.2018 07:44
Крадец? Стамболийски е имал само една скромна вила в родното си село Славовица.
цитирай
3. mt46 - Днес мнозина са забравили за ония кървави времена...
09.06.2018 08:19
Стамболийски е любимият ми български премиер. Истински реформатор, служещ на народа!...
цитирай
4. vaquero - До 3. mt46
09.06.2018 08:28
Смел човек и политик. Дивите балкански нрави не са му простили.
цитирай
5. apostapostoloff - Ти, като всеки комунист, си
09.06.2018 10:46
простоват профан, много зле и оскъдно информиран.

Стамболийски е имал в тази скромна вила 120 милиона лева, откраднати от държавната хазна. Точно и заради тези пари го завличат там, за да им покаже къде ги крие.

След като ги намират, го предават на Величко Велянов, който го убива.

Чети, чети, а не пиши глупости! Потърси в Инетренет и ще откриеш какви пари, имоти, сгради и пр. е заграбил Стамболийски, а и шайката му- Дупаринов и сие. Затова са ги изтрепали- за да спи зло под камък.

Един друг глупак пише за “реформите“ на Стамболийски. Една от “реформите“ му е тази: закрива юридическия факултет на СУ, защото според него, на България юристи не и трябвали.

Този диктатор, престъпник, простак и сатрап буквално си е търсел белята. Плачел е за въже или куршум. И си е получил заслуженото!
цитирай
6. vaquero - До 5. apostapostoloff
09.06.2018 10:52
Това де го прочете, бе Постолье? И защо са го убили, та го направили герой? Можеше да го съдят, по-голям ефект щеше да има. Ама фашисти.
цитирай
7. merlin68 - Шарлатанинът, още търси милионите ...
09.06.2018 12:04
Шарлатанинът, още търси милионите на Стамболийски скрити из интернет. Но звездите му говорят само празни приказки
цитирай
8. germantiger - ...
09.06.2018 12:05
Предполагам, че знаеш за оранжевия терор ?!

Понятно/с русизъм ли ти е колко са жевртвите на Стамболийски и неговия режим?

Фашитски преврат разбира се, никога не е имало , защото в ЦАРСТВО България е нямало фашисти "покриващи" белезите на фашизма като партийност и диктатура в онези времена.

Фашизоидните параметри се появяат след 1944 г. и това лесно може да се аргумнентира ако чвеок е запознат с белезите на фашизма и историческите процеси.
цитирай
9. get - - в ПОДКРЕПА НА 9-ТО ЮНЦИ. . . АКТИВНО ...
09.06.2018 13:08
- в ПОДКРЕПА НА 9-ТО ЮНЦИ ... АКТИВНО УЧАСТВАТ И ВМРО - което НЕКОЛКРАТНО ПРЕДУПРЕЖДАВА ... ДИКТАТОРА СТАМБОЛИЙСКИ ... да не се КОЛАБОРИРА СЪС СЪРБИ и ГЪРЦИ - против СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ВАРДАРСКО - Не ги чува!

- Срещу ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СТАМБОЛИЙСКИ - активно се включват и офицерски и други чинове НА РУСКОТО БЕЛО-ЕМИГРАНСТВО В БЪЛГАРИЯ >> ВРАНГЕЛОВА АРМИЯ << - тъй като СТАМБОЛИЙСКИ и СИЕ ... ги провокира В УГОДА НА БЛИЗКИТЕ МУ БОЛШЕВИЦИ от СССР - работещи за РАЗЛАГАНЕ НА ВРАНГЕЛОВАТА АРМИЯ ... ?!

- Тези неща ПЛЮС ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ОРАНЖЕВ ТЕРОР - НАЛОЖЕН НАД ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ В ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ - Защо не го КОМЕНТИРАТЕ? ... ДЕ гиди ГНИДИ КОМИНТЕРНОВСКО-РУСОФИЛСКИ от СЪВРЕМЕНЕН ВИД в блог бг. ... и БЪЛГАРО-ОТРОДИТЕЛСКИ ?!!

П.П.
Или сте тоталнО ИЗПЕРКАЛИ исторически илитерати ... или съзнателни демагози и чуждофили - пишейки по този начин за минали събития ... ЗА ДА ПАЛИТЕ ОТНОВО, КАТО ЕДНА "ПЕТА КОЛОНА" - ПОЖАР В БЪЛГАРИЯ ... в угода на "освободителката" и <<отровителката морална>> на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ... проклетата РУСКА ИМПЕРИЯ!

- Аман бей - аман от тоз Москувлук ... както е изригнал емоционално на времето, Захарий Стоянов И ТО ОСНОВАТЕЛНО === в произведението си "КОЙ ?"!!
цитирай
10. troina - !!!!!!!! ти дребна червена мижитурке…Колко копейки струваш
09.06.2018 13:54
mt46 написа:
Стамболийски е любимият ми български премиер. Истински реформатор, служещ на народа!...



П.П.
Или сте тоталнО ИЗПЕРКАЛИ исторически илитерати ... или съзнателни демагози и чуждофили - пишейки по този начин за минали събития ... ЗА ДА ПАЛИТЕ ОТНОВО, КАТО ЕДНА "ПЕТА КОЛОНА" - ПОЖАР В БЪЛГАРИЯ ... в угода на "освободителката" и <<отровителката морална>> на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ... проклетата РУСКА ИМПЕРИЯ!

- Аман бей - аман от тоз Москувлук ... както е изригнал емоционално на времето, Захарий Стоянов И ТО ОСНОВАТЕЛНО === в произведението си "КОЙ ?"!!
цитирай

Поздрави гет
цитирай
11. blackpredator - уф, колко ливада окосих, плюс пръскане на лозе и тънъ..
09.06.2018 14:00
та Вакеро, от 1923 до 2018 виждаме диалектика
прекрасно детерминирана у блога
- от преврат до прайд, се на девети юни
коментиралите са цветна илюстрация..
цитирай
12. vencivaleri1951 - Говориш откровени глупости полковник
09.06.2018 14:46
[quote=get]-

Алибито на 9то юнци, че сключил позорен мир, че видите ли Нишкото споразумение, където трябвало да се разоръжат четите на ВМРО, че Земеделската реформа била несправедлива...
Кой вкара България във войната? Стамболийски!? Комунистите!? Тези които вкараха България в катастрофата , те и направиха преврата. А го направиха защото бяха съдени по волята на българския народ Нито Нишкото споразумение после отмениха, нито Земеделската реформа. Освен това реформата в образованието дълги години е стълб в борбата с неграмотността. Създава и строителни войски, които десетилетия дават комат в ръцете на хиляди българи от малцинствата. Стамболийски е колос в сравнение със сегашните посерковци
А превратът не фашистки , защото най-напред Цанков е такъв по убеждение. Той разработва идеята , а генерал Вълков я привежда в действие-физическото унищожение на актива на земеделци и комунисти, младежките им и синдикални организации. Всеки погубен живот е нещастие, но тогава бе затрит интелектуален елит , който никога повече няма да се роди в едно и също време.
Много пъти съм спорил за т нар НАРОДЕН СЪД, докато баща ми един ден не ми донесе две признания пред съда. Едното бе на човека ръководел палежа на дядовата ми къща, барабар с хамбара и животните в дама. Най отвратителното е , че държат братовчедка ми в една от стаите докато къщата гори. Не знам как е щяло да свърши всичко, но кметът на селото не издържа и влиза в горящата къща и ваде детето.
За темата са важни признанията на Вълков-хленчи пред съда и моли милост защото бил на преклонна възраст и се сражавал за страната. Питат го , а Милев и Хербст нали също са били герои от войната или понеже били млади ставали за "клане"
Тогава генералът пояснява тезата си-че бил стар и нищо лошо вече не можел да направи и , че съжалявал и не можел да спи заради онези дни....Ба си червея...и го оставят жив, но пък е свидетел срещу много , които ще осъдят

Не бил фашистки превратът...За какво ни изолират докато управляват тези касапи от Европа?
Точно от теб не очаквах подобна поддръжка Гет-отскоро те познавам и това е причината. Тези хора " изкопаха ров" според Хербст, който пак според него ще се " пълни от тук на татък с кръв" –9ти септември
е реплика на 9ти юни. Траурът от къщите на убитите се премести в къщите на убийците
цитирай
13. get - @ blackpredator - По добре "цветна илюстрация" - отколкото "цветна революция" ДРУГАРЮ ... ?
09.06.2018 14:54
... илюстративен пример ЗА ТОВА - КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА "ленинов синдром" ... според д-р Левай - първи формулирал същият :))) !

blackpredator написа:
та Вакеро, от 1923 до 2018 виждаме диалектика
прекрасно детерминирана у блога
- от преврат до прайд, се на девети юни
коментиралите са цветна илюстрация..


- Един Василий Сталин - бил попитан от баща СИ:
Какво ви учиха днес в училище?
Малкият Джугашвили откровенно по детски ОТГОВАРЯ - "Как да правим чикии" ?

Тогава старият Джугашвили - изритал от училището за деца - НА ОСОБЕНО ОДАРЕНИ НОМЕНКЛАТУРНИ ДЕЙЦИ - фройдистите-марксисти да упражняват НОВАТА НАУКА С ИМЕ "педология"!
- Знаете ли, че това е факт, КОЙТО Е И ДОКУМЕНТИРАН!?

- Черно-влечуго ... вие струва ми се, сте посещавали такова училище ... или ако "не" то ТОГАВА ОНАНИЗМА ви е ОСТАНАЛ по линия на родителите комунисти - в наследство???! :(((
цитирай
14. radostinalassa - Вярно ли е това?
09.06.2018 14:54
Краят на либерализма ще бъде фашизъм. Зазнобин.
цитирай
15. getmans1 - Ето каква оценка дава за земеделеца ...
09.06.2018 15:04
Ето каква оценка дава за земеделеца академик Григор Велев в разговор с Румен Леонидов:
„Стамболийски е инициатор на съсловната идея за управление на страната, по-късно е силно повлиян и от идеологията на Мусолини. По негова инициатива се създава Комитет за селска диктатура и Оранжева гвардия, с помощта на която се установява авторитарен режим. Той категорично застава на позициите на Мусолини, че обществото не се дели на класи, а на съсловия. Че обществените отношения ще се основават на съсловна хармония и мир.
цитирай
16. get - @ 12. vencivaleri1951 - Говориш откровени глупости полковник === ОТГОВОР: Полковника не ... !
09.06.2018 15:15
... ГОВОРИ ГЛУПОСТИ!

- Защото преди ДЕВЕТИ ЮНИ - имаше ВЛАДАЙСКО/войнишко ВЪСТАНИЕ ... дошло в резултат на Радомирска "република" ... това в резултат на РАЗЛОЖИТЕЛНА дейност ВЪВ ВОЙСКАТА и изобщо ПОЛИТИКА НА социал-демократи в съюз със земеделци ЛЕВИ: Стамболийски, Даскалов, Оббов, Дупаринов ... и още една чета оранжеви и червени политически дейци!

- За ДА БЪДЕ ФАШИСТКИ ПРЕВРАТЪТ - Следва НАЙ-МАЛКОТО ДА ИМА ТАКАВА ИДЕОЛОГИЯ и СОЦИАЛНА БАЗА + ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИ - Които да го представляват ... ТАКИВА ДОКУМЕНТИРАНИ НЯКЪДЕ ДА МИ ПОСОЧИШ - не?

- Към НЕГО МОМЕНТ ... ЗАПОМНИ! - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ФАШИСТ В БЪЛГАРИЯ Е СТАМБОЛИЙСКИ !!! ... в контакта Е с италианският "Дуче" и САМ разработващ ИДЕЯТА-ТЕОРИЯ за ЗАБРАНАТА НА ПАРТИИТЕ ЗА СМЕТКА НА СЪСЛОВНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ/КОРПОРАЦИИ ... това НЕЩО ДА ТИ ДОКАРВА ДО ИТАЛИАНСКИЯ "ФАШИЗЪМ"? - ако на теб Не ... то за мен Е Да!
- Стамболийски Е ПРЕДВЕСТНИКА НА ФАШИЗМА В БЪЛГАРИЯ КАТО ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА!
- Именно поради това Е И НЕГОВАТА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ СОЦИАЛИСТИТЕ-КОМУНИСТИ ... На които се подиграва: Човек ако ви остави сами на себе си СПОРЕД ВАШИТЕ ТЕОРИИ - от глад ще умрете!
- Именно поради тази причина БЛАГОЕВИТЕ СОЦИАЛИСТИ ... са ИНДИФИРЕНТНИ ПОЛИТИЧЕСКИ - по време на ДЕВЕТО ЮНСКИЯ ПРЕВРАТ!

А гдето си ТРЪГНАЛ ДА ПЛАЧЕШ ПО ХЕРБСТ - сътрудника на поне две чужди разузнувания ... СЪЩЕСТВУВА ДОКУМЕНТИРАН ФАКТ - ЧЕ?
- Във вестника му излиза на Хербст е публикувана ПРЕДВАРИТЕЛНО НОВИНАТА за атентата на 16 април 1925 г. в църквата „Св. Неделя“ в София, в следобедното издание на вестника „Днес“.
- В атентата участва и левият-земеделец дядо на Се-Де-Ра-Са Асен Агов ... пряко виновен - защото с осигурените от него ДЕТОНАТОРИ СЕ ЗАДЕЙСТВА ВЗРИВА В ЧЕРКВАТА!

- Що е ляво ВСЕ е БОКЛУК! - това ще ти кажа като ИЗВОД, ВВ-51 ... ОТ мои ДЪЛГОГОДИШНИ ЛИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ ... и упорито четене и сравняване ФОКТОЛОГИЯ ПО СЛУЧКИ ... в различни книжки!

В заключение Венци - Кои, онези ли хора КОПАХА РОВА ... или ДНЕШНИТЕ ИМ НАСЛЕДНИЦИ - пишещи БЕЗ ДА ЗНАЯТ СЪЩЕСТВЕНИ НЕЩА ПО ТАКЪВ БОЛЕЗНЕН И ОБЩОЗНАЧИМ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ СЛУЧАЙ ... КОПАЕТЕ РОВ И В МОМЕНТА ... чудя се В ЧИЯ ЛИ УГОДА ГО ПРАВИТЕ ... да позная ли ... от един път :))) !
цитирай
17. vaquero - До 7. merlin68
09.06.2018 15:18
И Постоль търси сензацията, като сайтовете, от които чете.
цитирай
18. tota - Както и да го квалифицираме превратът е всъщност гражданска война.
09.06.2018 15:23
Да изправиш брат срещу брата, това е трагедия. И тя не е от 9 юни, а от събитията във Владайското дефиле 1918 година. Никога не е спирала и продължава до ден днешен, само че с кадифени ръкавици.
цитирай
19. get - - А ти КРАВАРОВ - пишейки ТОЗИ ПРОВОКИРАЩ ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА БЪЛГАРИН С/У БЪЛГАРИН ... пасквил!!!?
09.06.2018 15:23
vaquero написа:
И Постоль търси сензацията, като сайтовете, от които чете.

... КАКВО ЦЕЛИШ - евтина сензация и ИЗЛИЗАНЕ НА ЧЕЛНО МЯСТО ... или ОТРАВЯНЕ ДУШИТЕ С ПОЛИТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА - НА НАИВНИТЕ(си) ЧИТАТЕЛИ В БЛОГ бг.?!!!
цитирай
20. blackpredator - Гейо, Гейо,
09.06.2018 15:24
не Делиорманския, а анадолският евроатлантик
за онанизъм требе тестостерон
с твоя естроген най-много да ви тестват с Юла тестостеронумеющите..
цитирай
21. vaquero - До 8. germantiger
09.06.2018 15:30
Не е класически фашизъм като в Италия, но е фашизъм по същество - елитът трябва да властва над масата.
цитирай
22. get - не Делиорманския, а анадолският ...
09.06.2018 15:33
blackpredator написа:
не Делиорманския, а анадолският евроатлантик
за онанизъм требе тестостерон
с твоя естроген най-много да ви тестват с Юла тестостеронумеющите..


... не съм от този свят,
в който всички Се обичат.

Нямам ни сестра, ни брат,
на който да приличам.

... не съм в Твоя -
- естрогенно-тестотеронен свят!

в "Твоя" свят съм аз роден -
но вече съм преминал в ... !
цитирай
23. vaquero - До 9. get
09.06.2018 15:34
ВМРО не е използвано при преврата, това става по-късно. Каквото и да си говорим, този преврат постави началото на гражданската война у нас.
цитирай
24. get - - а в построения от Ленин-Троцки "болшевизъм" в СССР - Как беше ... ?
09.06.2018 15:35
vaquero написа:
Не е класически фашизъм като в Италия, но е фашизъм по същество - елитът трябва да властва над масата.


... масата - властваше над елита ли :))) - о-о-ох марксисте, марксисте панагюрско-учиндолски :))
цитирай
25. vaquero - До 10. troina
09.06.2018 15:39
По-скоро оранжев, отколкото червен. Човекът има политически възгледи, които показва без да обижда.
цитирай
26. get - - като няма КАКВО ДА КАЖЕШ - поне замълчи !!
09.06.2018 15:40
- Дядо ми е активен функционер във ВМРО от 1903 до годината КОГАТО ГО РАЗПУСКАТ ... мамка ми фашистачка! - знаеш ли коя е годината :)))

vaquero написа:
ВМРО не е използвано при преврата, това става по-късно. Каквото и да си говорим, този преврат постави началото на гражданската война у нас.


... пак казвам - като не знайш мълчи - не съм като ПОЛУГРАМОТНИТЕ ТИ ортаци - да се гавря С НЕЗНАНИЕТО НА ДРУГИТЕ ... винаги обяснявам ЗАЩОТО МИ Е МИЛ ВСЕКИ БЪЛГАРИН - ДОРИ И ЗАБЛУДЕНИЯТ МИ ПРОТИВНИК ... МУ ПОМАГАМ - защото НЕ Е ДОСТОЙНО БЪЛГАРИНУ НА ЗЛО СЪС ЗЛО ДА ОТВРЪЩА !!

- Знаеш ли последните ми думи КОЙ ГИ Е НАПИСАЛ още през 60-те години на 19-ти век?
цитирай
27. vaquero - До 11. blackpredator
09.06.2018 15:41
Ха-ха-ха! Интересна тенденция. Либерастията е новият фашизъм.
цитирай
28. vaquero - 12. vencivaleri1951
09.06.2018 15:43
Всякакви разумни обяснения са излишни пред тях.
цитирай
29. vaquero - До 13. get
09.06.2018 15:47
И в Русия ли е имало горнобанско училище?
цитирай
30. vaquero - До 14. radostinalassa
09.06.2018 15:53
Вярно е.
цитирай
31. get - - Не в Русия а в СССР! Не в Горна баня - а в разкошният дом на пани Кшешинская любовницата ... ?
09.06.2018 15:54
... на Великия Княз първи бработвчед И НЕГОВА ЛЮБОВНИЦА ... а после станала ТАКАВА на Николай - последний такъв КАТО ИМПЕРАТОР НА РАССИЯ!
vaquero написа:
И в Русия ли е имало горнобанско училище?

цитирай
32. get - Ха-ха-ха! Интересна тенденция. ...
09.06.2018 15:56
vaquero написа:
Ха-ха-ха! Интересна тенденция. Либерастията е новият фашизъм.


ЛИБЕРАСТИЯТА Е БАЗАТА НА СОЦАЛНАТА РЕВОЛЮЦИЯ И АВАНГАРДА НА СЪЩАТА!

По въпроса ИМА ПРАВЕНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ... за сега се въздържам да говоря ОТ КОГО, КОГА и по отношение на КОИ?
цитирай
33. vaquero - До 15. getmans1
09.06.2018 15:57
Ако не го бяха заклали, а оставили да въдвори диктатура, сега нямаше да е толкова популярен.
цитирай
34. get - Всякакви разумни обяснения са и...
09.06.2018 15:57
vaquero написа:
Всякакви разумни обяснения са излишни пред тях.


- Стига опонента ДА РАЗПОЛОГА С ТАКИВА ?!
цитирай
35. vaquero - До 16. get
09.06.2018 16:07
Нямало организация. Но участници в преврата, изповядащи фашистката идеология е имало, което е достатъчно.
цитирай
36. vaquero - До 18. tota
09.06.2018 16:10
Българският народ и българската буржоазия не са братя и сестри. Още от Освобождението. Отговори си на въпроса - Кой и какво доведе до Войнишкото въстание?
цитирай
37. vaquero - До 19. get
09.06.2018 16:15
На "наивните" читатели от такива като теб се внушава "престъпността" на социализма.
цитирай
38. vaquero - До 20. blackpredator
09.06.2018 16:18
Чел е порнографски книжки.
цитирай
39. vaquero - До 22. get
09.06.2018 16:22
Вярно, не си от този свят. Ти си от един минал свят.
цитирай
40. vaquero - До 24. get
09.06.2018 16:25
Не ми говори глупости. Ръководните кадри на Революцията са произлезли от масата.
цитирай
41. vaquero - До 26. get
09.06.2018 16:31
"Дядо ми е активен функционер във ВМРО от 1903" - дядо ти на колко години е бил тогава?
цитирай
42. vaquero - До 31. get
09.06.2018 16:34
И можеш ли да кажеш децата на кои други величия са учили в това училище?
цитирай
43. vaquero - До 32. get
09.06.2018 16:36
Базата на социалната революция са народните маси. Говориш глупости.
цитирай
44. vaquero - До 34. get
09.06.2018 16:38
vencivaleri1951 ти е обяснил съвсем разумно и основателно.
цитирай
45. get - @ 35. vaquero -"-"- 44. vaquero - До 34. get === вЕНЦИ е обяснил съвсем разумно и основателно. >>> КРАВАРОВ, ВСИЧКО КОЕТО СИ ИЗРЕДИЛ - Е ...?
09.06.2018 18:04
... ДРЪНКАНЕ НА КРЕЧЕТАЛО! Знаеш ли какво е то и каква е функцията му?

- Опровергаването на ДОВОДИТЕ НА "ПРОТИВНИКА" става с АРГУМЕНТИ + ФАКТИ - при теб ТАКИВА ЛИПСВАТ!

- Колкото и да "лаеш" по отношение на мен - като личност ... по велик дразнители от мизерника-духовен МЪРЛЮ69 - НЕ ЩЕ СТАНЕШ!

- Изредил съм вече АРГУМЕНТИТЕ - които мога да подкрепя с ФАКТИ - които довеждат до 9-то юнския ПРЕВРАТ ... за който ЗНАЕ ЦЯЛАТА СТРАНА В ТОВА ЧИСЛО И СОЦИАЛИСТИТЕ-КОМУНИСТИ ... но те СЪПРОТИВА НЕ ОКАЗВАТ!

- Инак после в СПОМЕНИ И КНИЖКИ се правят на "антифашисти" - както подобно е ПОВЕДЕНИЕТО ИМ през 1941 год. ... ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ(леви) ГИ МОЛЯТ ДА СА ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ФАШИЗА ... ама нашите комунисти"антифашисти" - нямат заповед от МОСКВА И НИЩО НЕ ПРАВЯТ!
- След ИДВАНЕ НА ЗАПОВЕДТА - започват "антифашистка" + партизавнска борба!

... знаеш ли за КАКВО ОБЯСНЯВАМ - Има го писано не в редки АКАДЕМИЧНИ книги - А В НАУЧНО ПОПУЛЯРНАТА ЛИТЕРАТУРА ПО ВЪПРОСА?

- Но главите Ви, явно от ТОТАЛНАТА ПРОПАГАНДА СА ОМЕКНАЛИ ДО СТЕПЕН - та и ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ НЕЩА ЗА КОИТО ГОВОРЯ - ОТКСКАЧАТ ОТ ТЯХ, КАТО ОТ ГУМЕНИ :))) !
цитирай
46. vencivaleri1951 - Ако ти вярваш на всичко това
09.06.2018 19:41
[quote=get]... ГОВОРИ ГЛУПОСТИ!

- Защото преди ДЕВЕТИ ЮНИ - имаше ВЛАДАЙСКО/войнишко ВЪСТАНИЕ ... дошло в резултат на Радомирска "република" ... това в резултат на РАЗЛОЖИТЕЛНА дейност ВЪВ ВОЙСКАТА и изобщо ПОЛИТИКА НА социал-демократи в съюз със земеделци ЛЕВИ: Стамболийски, Даскалов, Оббов, Дупаринов ... и още една чета оранжеви и червени политически дейци!

- За ДА БЪДЕ ФАШИСТКИ ПРЕВРАТЪТ - Следва НАЙ-МАЛКОТО ДА ИМА ТАКАВА ИДЕОЛОГИЯ и СОЦИАЛНА БАЗА + ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИ - Които да го представляват ... ТАКИВА ДОКУМЕНТИРАНИ НЯКЪДЕ ДА МИ ПОСОЧИШ - не

чий си го търсил в милицията. Подавал си молба да бъдеш в това "ляво" де е боклук, поръчители си търсил, устав си зубрил и си се клел да го спазваш. Клетва и като офицер си давал да си верен на страната и партията. Хербст агент, Гео Милев защо? Румянцев защо? Церковски защо? Алеко Константинов защо/той по рано но убит/ До момента на радикализацията на левите имаме 3ма премиери убити, около 20 министри и областни управители...две национални катастрофи, кървав преврат загуба на територия, избити за лудо млади мъже, репарации и прочие. Кой го направа това...Хербст , Милев, Румянцев, Страшимиров/ той емигрира/...Ти знаеш ли къде са тези хора в координатната система , къде си ти. До там си озлобял в дупката си , че и с мъртвите и то какви мъртви воюваш и гледаш да опозориш. Не оправдавам дядото на Агов, но и Агов младши и ти сте от една порода-сънчогледи. Ето за това се издъни соц системата-заради кадровите си грешки
пс И Владайското въстание...За какво и защо избухва? Войници, сержанти и офицери оставени на произвола на съдбата, без амуниции , храна, дрехи... Ти знаеш ли полковник, какво е да хвърляш чоп, чий кон да се заколи...Дядо ми е хвърлял-провървяло му е , но на друг не. Да заколиш коня си , който те е вадил жив от сражение. По нашите ширини това е единственото животно което влиза в бой с и за стопанина си, а е много страхливо животно. След това защо дядо ми го осъждат на смърт нефашистите-той е бил редови земеделец, но синдикалист Запалва се по провсъюзно движение в Австрия, кдето учи нещо като техникум след войната. Участава в железничарската стачка , като активист среден калибър-лидер на профсъюза на Локомотивния завод Помилват го заради кръста при Дуран Колак. Пожизнено е изселен от София без право да заема общински и държавен щат. Какво е това , ако не фашизъм-за синдикални искания смъртна присъда . И когато ти си припкал с родата да гласуваш, той не гласуваше. От момента в който разтуриха БЗНС и създадоха нов казионен съюз, не е отишъл да гласува. Дори е направил скандал, когато общината рапортува с 100процента активност А живя дълго...На него ли ще викаш Боклук посерко?
цитирай
47. get - Венци в мойта КООРДИНАТНА СИСТЕМА ...
09.06.2018 19:59
Венци в мойта КООРДИНАТНА СИСТЕМА ГИ НЯМА - НИТО "монархо-фашистите" нито "комунистите-антифашисти"?
По въпроса има изписана ЦЯЛА ГРАМАДА литература - Но нито на едните, нито на другите НЕ ВИ ОТЪРВА?!

Аз ли "воювам" та ПИША ПОСТ ЗА ДЕВЕТИ ЮНИ или Говедарски на който си решил да ставаш адвокат!
Защо? Защото по инстинкт или поради ПО-ЛОШОТО, ОБСЛУЖВАЙКИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ - ОТНОВО ТЕНДЕНЦИОЗНО РОВИТЕ В ПОЛУ-ЗАРАСНАЛИ РАНИ!?

Докога ТАКА БЕ ДРУГАРИ ДОКОГА ЩЕ ИГРАЕТ по чуждата свирка!

[quote=vencivaleri1951][quote=get]

- Защото преди ДЕВЕТИ ЮНИ - имаше ВЛАДАЙСКО/войнишко ВЪСТАНИЕ ... дошло в резултат на Радомирска "република" ... това в резултат на РАЗЛОЖИТЕЛНА дейност ВЪВ ВОЙСКАТА и изобщо ПОЛИТИКА НА социал-демократи в съюз със земеделци ЛЕВИ: Стамболийски, Даскалов, Оббов, Дупаринов ... и още една чета оранжеви и червени политически дейци!

- За ДА БЪДЕ ФАШИСТКИ ПРЕВРАТЪТ - Следва НАЙ-МАЛКОТО ДА ИМА ТАКАВА ИДЕОЛОГИЯ и СОЦИАЛНА БАЗА + ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИ - Които да го представляват ... ТАКИВА ДОКУМЕНТИРАНИ НЯКЪДЕ ДА МИ ПОСОЧИШ - не

чий си го търсил в милицията. Подавал си молба да бъдеш в това "ляво" де е боклук, поръчители си търсил, устав си зубрил и си се клел да го спазваш. Клетва и като офицер си давал да си верен на страната и партията. Хербст агент, Гео Милев защо? Румянцев защо? Церковски защо? Алеко Константинов защо/той по рано но убит/ До момента на радикализацията на левите имаме 3ма премиери убити, около 20 министри и областни управители...две национални катастрофи, кървав преврат загуба на територия, избити за лудо млади мъже, репарации и прочие. Кой го направа това...Хербст , Милев, Румянцев, Страшимиров/ той емигрира/...Ти знаеш ли къде са тези хора в координатната система , къде си ти. До там си озлобял в дупката си , че и с мъртвите и то какви мъртви воюваш и гледаш да опозориш. Не оправдавам дядото на Агов, но и Агов младши и ти сте от една порода-сънчогледи. Ето за това се издъни соц системата-заради кадровите си грешки[/quote
цитирай
48. tota - Българският народ и българската ...
09.06.2018 20:04
vaquero написа:
Българският народ и българската буржоазия не са братя и сестри. Още от Освобождението. Отговори си на въпроса - Кой и какво доведе до Войнишкото въстание?


Това, че имат различен социален статус не означава, че не са българи. Именно това ми дава правото да ги нарека братя, защото са /сме един народ. Колкото до разслоението и противопоставянето въз основа на идеологии, то е продукт на превратностите на времето и обстоятелствата.
цитирай
49. get - Българският народ и българската ...
09.06.2018 20:49
tota написа:
vaquero написа:
Българският народ и българската буржоазия не са братя и сестри. Още от Освобождението. Отговори си на въпроса - Кой и какво доведе до Войнишкото въстание?


Това, че имат различен социален статус не означава, че не са българи. Именно това ми дава правото да ги нарека братя, защото са /сме един народ. Колкото до разслоението и противопоставянето въз основа на идеологии, то е продукт на превратностите на времето и обстоятелствата.


Драга Ати - тези хора не само са с ампутирано чувство за БЪЛГАРЩИНА - поради някакви ПСЕВДОНАУЧНИ НА ЧЕРВЕНИЯ РАВИН МАРКС "теории" но отделно показват и въпиющ пример за фрагментарно а от там и превратно представяне на българската история?!

Пример за това е "историята за дядо ЗЕМЕДЕЛЕЦА" която ЗА ТРЕТИ ПЪТ МИ ПРЕДСТАВЯ ВВ-51?

Лошото още е - че както говорят за "социално-марксистка справедливост" са симпатизанти на БКП председатят на която е един от ЗНАКОВИТЕ ПРИВАТИЗАТОРИ ОБИРДЖИИ на БЪЛГАРСКО ОБЩОНАРОДНО БОГАТСТВО!

Това как да го квалифицирам?

П.П.
Венци в КРИМИНАЛНАТА И ИЗОБЩО МИЛИЦИЯТА съм "го търсил" -» БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА + ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД + БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ... не да слугуваме на Партийните велможи!
цитирай
50. vaquero - До 45. get
09.06.2018 20:50
БКП (т.с.) не взема отношение към преврата, защото се е смятало, че се бият градската и селската буржоазия. БКП(т.с.) не е съюзник на БЗНС. Когато се вижда, че репресиите обхващат и редовите земеделци и се осъзнава, че следващите жертви ще са комунистите, се организира Септемврийското въстание. Отговорът е по-фашистки жесток.
Споменаваш някакви алтернативни факти, които нямат връзка помежду си. В това се състои изложението ти.
Да си чул за Иван Козарев, излязъл партизанин непосредствено след нападението на Германия над Съветския съюз. За тази борба се изисква предварителна подготовка, което ти разбира се недопускаш. За теб събитията стават мигновено.
Чети правилните книги, бе момче.
цитирай
51. vaquero - До 46. vencivaleri1951
09.06.2018 21:01
Как се е промъкнал в милицията този екземпляр с тези буржоазни възгледи? Голямо слагане ще да е било.
цитирай
52. vaquero - До 47. get
09.06.2018 21:05
Изказах се вече за фактите, които бълваш.
цитирай
53. vaquero - До 48. tota
09.06.2018 21:06
"Клаха народа ни така, както и турчин те го е клал".
И това българи.
цитирай
54. get - Отново ни повтаряш НЕБИВАЛИЦИТЕ ИНДОКТРИНИРАНИ в масовото съзнание на българина ... ?
09.06.2018 21:12
vaquero написа:
БКП (т.с.) не взема отношение към преврата, защото се е смятало, че се бият градската и селската буржоазия. БКП(т.с.) не е съюзник на БЗНС. Когато се вижда, че репресиите обхващат и редовите земеделци и се осъзнава, че следващите жертви ще са комунистите, се организира Септемврийското въстание. Отговорът е по-фашистки жесток.
Споменаваш някакви алтернативни факти, които нямат връзка помежду си. В това се състои изложението ти.
Да си чул за Иван Козарев, излязъл партизанин непосредствено след нападението на Германия над Съветския съюз. За тази борба се изисква предварителна подготовка, което ти разбира се недопускаш. За теб събитията стават мигновено.
Чети правилните книги, бе момче.


... чрез пост-фактум представяне на нещата ТЕНДЕНЦИОЗНО от марксистките учЕни!

Казвам ти ДОСТАТЪЧНО СЪМ ЧЕЛ И ПО-ВАЖНОТО ПРЕЖИВЯЛ за да видя ЛЪЖЛИВАТА ОСНОВА НА ТОВА, В КОЕТО ПРЕВРАТН-ЛЪЖЛИВО СА ТЕ КАРАЛИ ДА СИ ВЪОБРАЗЯВАШ ЧЕ Е МАРКСИЗМО-КОМУНИЗМА?!

Аз ПРЕЖИВЯХ ЛИЧНАТА СИ ТРАГЕДИЯ ...
ПЪРВО: ВИЖДАЙКИ КАК "ГОЛЕМИЯТ БРАТ" НИ ПРЕДАДЕ през 1989/90г.
ВТОРО: Как по негова команда СТАНА СОЦИАЛНО-ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПРЕХОД от ЕДИН В ДРУГ "строй"
ТРЕТО: Как НАЙ-ВЕРНИТЕ И АВАРГАРДА НА ПАРТИЯТА обирайки националното богатство СЕ ПРЕВЪРНАХА В ПЪРВИТЕ КОМУНИСТО-КАПИТАЛИСТИ!

- Това смятам е достатъчно ДОРИ И ЗА ПРОСТО ЧЕНГЕ, КАТО МЕН - ДА СЕ ЗАМИСЛИ НАД ФУНДАМЕНТАЛНИЯ ВЪПРОС: Що е туй МАРКСИЗЪМ-КОМУНИЗЪМ?

Резултата от изводите(ми) ги четеш понастоящем!
цитирай
55. vaquero - До 49. get
09.06.2018 21:12
Класовото противопоставяне е по-силно от етническото.
цитирай
56. vaquero - До 54. get
09.06.2018 21:13
Прекратявам пренията!
цитирай
57. merlin68 - Направо се просълзих като чета тук ...
09.06.2018 22:46
Направо се просълзих като чета тук за една лична трагедия...
Големият брат ни предал, до такъв извод може да стигне само следовател скопен от всякаква логика и интелект. Понеже "Големият брат" бе първо предаден, от безмозъчни и безпринципни плужеци катерили се по стълбичката на властта, лижейки и сритвайки задници (според калибъра на задника). Нещо не схващам, какво тези имат общо с комунизма на Маркс, с Ленин, Сталин, или дори с Бай Тошо. Тези имат по-скоро общо с теб, другарю-господин, половин живот учил цитатати от Ленин, половин живот от Библията.
Цвъкнал ми се тука разпопения комунист, предал клетвите си, но говорещ за офицерска чест и катадневно обявяващ от високия си морален пиедестал, кой бил родолюбец и кой потурнак.
Без срам! Без морал! Без принцип! Нагъл до небето!
цитирай
58. vencivaleri1951 - Аз не съм адвокат на никого
09.06.2018 22:53
[quote=get]Венци в мойта КООРДИНАТНА СИСТЕМА ГИ НЯМА - НИТО "монархо-фашистите" нито "комунистите-антифашисти"?
По въпроса има изписана ЦЯЛА ГРАМАДА литература - Но нито на едните, нито на другите НЕ ВИ ОТЪРВА?!

Аз ли "воювам" та ПИША ПОСТ ЗА ДЕВЕТИ ЮНИ или Говедарски на който си решил да ставаш адвокат!
Защо? Защото по инстинкт или поради ПО-ЛОШОТО, ОБСЛУЖВАЙКИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ - ОТНОВО ТЕНДЕНЦИОЗНО РОВИТЕ В ПОЛУ-ЗАРАСНАЛИ РАНИ!?

Док

[quote=vencivaleri1951][quote=get]

- Защото преди ДЕВЕТИ ЮНИ - имаше ВЛАДАЙСКО/войнишко ВЪСТАНИЕ ... дошло в резултат на Радомирска "република" ... това в резултат на РАЗЛОЖИТЕЛНА дейност ВЪВ ВОЙСКАТА и изобщо ПОЛИТИКА НА социал-демократи в съюз със земеделци ЛЕВИ:

Няма как да се съглася обаче ти да наричаш "ляв боклук" дядо ми, баща ми , чичо ми-кавалери на ордени и медали в рат за тази страна . Няма как да се съглася да наречеш боклук Гео Милев , Румянцев, Вапцаров...-или се съмняваш , че са "леви" Къщата ми в София е на терен от 30те години. Между тази на Крапчеви и Йоцови е. Дори теренът е купен общо, а после са си го делили. С потомите на тези фамилии съм играл, целувал, коментирал книги, филми. Политиката беше табу наистина, но няма и днес никаква озлобеност помежду ни. Синът на Даниел Крапчев беше шеф на Топлофикация и когато топлофицираха Лозенец-80те ни подмени абонатната с чешка-автоматична и безпроблемна. Никой не го е молил за това, пъък и никой в къщи не разбираше-ей така по съседски. Ето едно често каре което се правеше. Крапчев младши, Мистер Сенко/също съсед/ , Бараков/анархокомунист-лежал и преди и след 9ти/ и баща ми. И това което съм забелязал и вече съм убеден че е така е това че хора минали пез репресии -те или близките им никога или рядко търсят мъст, рядко говорят за това. Точно обратното правят тези които искат да се "впишат" и в новото време. Подобно е и с воювалите-те за война не говорят. Тези които са се крили под полите на жените си в мирно време стават военни "герои"
цитирай
59. didanov - една дикататура заменя друга , това е
09.06.2018 23:06
рано е да се говори за фашисти, каквито са били само единици, това си е чист военен преврат, извършен с подкрепата на царя и довършен от македонските главорези. Стамболийски има своите заслуги, но не е и цвете за мирисане и истината се оказва както обикновено "по средата".
цитирай
60. tota - "Клаха народа ни така, както и ...
09.06.2018 23:56
vaquero написа:
"Клаха народа ни така, както и турчин те го е клал".
И това българи.

В това е трагедията ни! Поздравявам Ви, че отбелязахте този печален ден от историята ни. Но, обърнете внимание на фактите, колко пъти има саморазправа с интелигенцията в името на борбата за придобиването на властта. Стамболийски може да е бил краен в действията си, но за краткото управление на правителството успява да овладее следвоенната криза. Ами приносите в областта на образованието, чийто министър тогава е Стоян Омарчевски. Нима не значат нищо?
цитирай
61. get - "Клаха народа ни така, както и ...
10.06.2018 01:36
vaquero написа:
"Клаха народа ни така, както и турчин те го е клал".
И това българи.


Това че се държиш, като глутеос - не те прави умен ... както и подобното поведение при приятелчето ти МЪРЛЮ-ИБРИКЧИЕВ N69 :)))!

Отново ОБЯСНЯВАМ НА ПРАВЕЩИТЕ СЕ НА НЕРАЗБРАЛИ?
БЪЛГАРСКИЯ ОФИЦЕР СЕ КЪЛНЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО ВЪВ ВЯРНОСТ КЪМ РОДИНАТА! ... не в Партия, Идеология или "братска страна"!?

Почтения НЕ Е ПОЧТЕН ПОРАДИ ИДЕОЛОГИЯТА КОЯТО ИЗПОВЯДВА - а поради МОРАЛА СИ!

Или както казва Р. Ралин за в случаи подобни на тез които обяснявам?
"Гъзът си с рози накичи, че е посран - да не личи!"

Повече няма да коментирам отговаряйки - дори и на такива "оригинални" а"ла Мърлю-69 коментари ... наченал политическата си дейност, като активист на СДС :))))!

П.П.
Венци, публициста-патриот и журналист, не даниЕл, а Данаил Крапчев, е убит като куче на улицата ПОСРЕД БЯЛ ДЕН от фанатизирани лумпен-комунисти!

По дело N6 ... от комунистите са осъдени сто и шест, само, от българската художествено-творческа интелигенция ... за научната има други дела през годините така че бройката там възлиза в пъти!

Изобщо РЕАКЦИЯ КАКТО ОТ ДЯСНО ТАКА ПОСЛЕ ОТ ЛЯВО ... само НЕ РАЗБРАХ, ЗАЩО КРАВАРОВ СЧИТА,
че лявото е право - а дясното, криво?

Вероятно защото така го е написало червеното-рабе Маркс ... трети братовчед само, на сър Лайънъл Ротшийлд банкера? :))))!
цитирай
62. vencivaleri1951 - Това , че милиционерите
10.06.2018 08:55
[quote=get][quote=vaquero]

яхнахте държавата не значи, че останалите са без памет.

...да бъда предан на народа си и социалистическата ни родина... Това от беше
клетвата при моето производство
Ако си давал нова клетва/помня , че някои от Вашия бранд се венчаваха пред камери, кръщаваха се...късаха си партийните билети/за които задника си скъсваха /някои в буквалния смисъл// Та може и ти да си давал нова клетва...Но в нея май се говореше за конституция, а ти когато си ставал член партии в Конституцията имаше член първи, който знаем какво гласеше...В СССР бе 7ми, но ние винаги сме на първо място. Вероятно си юрист...но и да не си задължително за старши офицер ти е трябвало висше образование. Пак питам..какъв си търсил в милицията , като "лявото" е боклук-под прикритие ли си бил? И няма начин родата ти да е "деснеела"
щом си станал "войник на партията"-или и те са били под прикритие...
Нормално е човек да си промени възгледи, идеология, религия-половината канонизирани светци са се променяли. Лошото е липса на хигиена . И теб питам както и тези , които пред камери късаха билети и изпълняваха църковни ритуали. Ето аз съм кръстен, не се венчах защото жена ми беше атеистка, а не защото някой е пречил. Мама беше религиозна и не го криеше-редовно се черкуваше, а преподаваше и партийно строителство
Не разбирам живота ти. Живял си чужд живот...като в блог бг, където всички сме успели, богати, на високи позиции и с успех сред жените,съответно мъжете.
Аз на два пъти съм отклонил предложение на службите -в Съюза и в нас, където си бях разпределен в стопанския отдел на ДС/в Меката, при кинтите/ Как първо на 22години , а после на 26 знаех, че тази работа не е за мен, че не ме привлича. Знаех същевременно че много неща щяха да станат по лесно...Ти пишеш , че на 30 и кусур си постъпвал в партията. Аз с доказани ментални проблеми в детството бях разбрал какво са "органите" ти в групата на вундеркиндите тук, ще ми излизаш че на Христова възраст не си бил в час. Защо като пенсионер да си прав?
Знам че се казва Данаил Крапчев. Всеки се счита за патриот и всеки разбира патриотизма различно. На мен приканването му да се присъединим във войната към Райха не ми звучи никак патриотично. Отношението и внушението му към вчерашната дата също. Това не значи, че подкрепям по някакъв начин
убийството му в участъка.
Акцентрирах върху това , че се разираха с баща ми, играеха дори карти-а биографиите им в двата полюса. Дядо със смъртна присъда преди 9ти, Бащата на Крапчев с присъда/съдят го посмъртно/
след 9ти. Впрочем той беше много добър инженер и
с не лоша кариера.
цитирай
63. vaquero - До 57. merlin68, 58. vencivaleri1951, 59. didanov, 60. tota, 61. get
10.06.2018 09:04
Казах, че прекратявам дебатите. Денят отмина.
цитирай
64. germantiger - ...
10.06.2018 09:13
21. vaquero - До 8. germantiger
09.06 15:30
Не е класически фашизъм като в Италия, но е фашизъм по същество - елитът трябва да властва над масата.

ДА бих се съгласил, но като си казал А, нека има и Б

ОЩЕ ПОВЕЧЕ ФАШИЗЪМ ИМА СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ 1944
цитирай
65. vencivaleri1951 - Извинявай
10.06.2018 09:15
vaquero написа:
Казах, че прекратявам дебатите. Денят отмина.


но някои думи трябваше да бъдат казани, а и няма как този ден да е минал, след като не е осмислен
цитирай
66. vaquero - 65. vencivaleri1951
10.06.2018 09:39
Събитието да бъде осмислено? От тези, които го отричат - никога. Призовават за помирение, но наследниците на убитите фашисти продължават на 1 февруари да палят свещи и по телевизията да ругаят социализма.
цитирай
67. get - Казах, че прекратявам дебатите. ...
10.06.2018 17:33
vaquero написа:
Казах, че прекратявам дебатите. Денят отмина.



- Последно ОТМЕНЯШ - ЗА КОГО! - ДЕБАТИТЕ?

- За тези КОИТО ГОВОРЯТ В УНИСОН С ТВОИТЕ ЩУРОТИИ ПОЧЕРПАНИ ОТ КНИЖКИТЕ РАЗРАБОТВАЩИ "ТЕОРИИТЕ" на червеното-рабе КАРЛ МАРКС ...
...?
... или ЗА тези КОИТО СА ЖИВЕЛИ КАТО ПОЧТЕННИ ХОРА - поради КОЕТО ОТВРАТЕНИ от ПРИЛИГАНЕТО В ЖИВОТА НА ИДИОТСКИТЕ "социални" ТЕОРИИ//ИДЕИ НА по >>ротшийлдски червеното Р-А-Б-Е<< КАРЛ МОРДЕХАЙ ?
цитирай
68. get - - Другарю - vencivaleri1951 : А ти ОСМИСЛИЛ ЛИ СИ ТОЗИ ДЕН ?
10.06.2018 17:44
- Защото като чета писанията ти - въобще НЕ СИ ГО ОСМИСЛИЛ!

vencivaleri1951 написа:
vaquero написа:
Казах, че прекратявам дебатите. Денят отмина.


но някои думи трябваше да бъдат казани, а и няма как този ден да е минал, след като не е осмислен


НЕ СИ ГО ОСМИСЛИЛ ВЕНЦИ ... Защото лявата част от политическото ни пространство + Партията която подкрепяш НА "ДЕСЕТИ НОЕМВРИ" - извърши ПУЧ напълно в унисон с нейните традици - С КОЕТО СТАНАХА ПРЕСТЪПНИЦИ!!

- Говедаров - на Десети Ноември БЕ ИЗВЪРШЕНА НАСИЛСТВЕНА и ПРОВИКОНСТИТУЦИОННА СМЯНА НА СЪЩЕСТВУВАЩИЯТ ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ ... БЕ ИЗВЪРШЕН ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ ... и то от тези КОИТО БЯХА "ГАРАНТА" ЗА СОЦИАЛИЗМА !!!

- Това во ги КАЗВАМ НАЙ-ОТГОВОРНО, КАТО ОФИЦЕР И ЮРИСТ ... тоест познаващ КОНСТИТУЦИОННО И ДЪРЖАВНО ПРАВО!

- БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ - УСТАНОВИХА КАПИТАЛИЗМА ... С КОЕТО ИЗВЪРШИХА ПРЕДАТЕЛСТВО ПРЕД: ЗАКОН - ДЪРЖАВА - НАРОД!

Това е истината наспроти ЛЪЖИТЕ ТИРАЖИРАНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ - ВЕНЦИ-ВАЛЕРИ по въпроса!
цитирай
69. vaquero - До 67. get
10.06.2018 18:15
Прекратявам дебатите за всички и най-много заради теб, защото пишеш глупости.
цитирай
70. vaquero - До 68. get
10.06.2018 18:17
На 10.11.1989 г. Демократичната Българска комунистическа партия изпълни волята на масите за смяна на режима. Нищо повече.
цитирай
71. get - До70. vaquero - ОТГОВОР: На 10. 11. 1989 г. Демократичната ...
10.06.2018 18:35
vaquero написа:
На 10.11.1989 г. Демократичната Българска комунистическа партия изпълни волята на масите за смяна на режима. Нищо повече.


- Цензурата Е ОРЪЖИЕТО НА СЛАБИТЕ ... както и СПАМА какъвто бе ползван от МЕРЛИН в моя блог - поради това ИЗТРИХ ЕДНО ОТ КОМЕНТАРНИТЕ МУ СЪОБЩЕНИЯ!

- БКП не е била ... не ще е и демократична ЗАЩОТО ПРИ СОЦИАЛИЗМА Е В СИЛА ДИКТАТУРАТА ... която няко ви заблуждават че била на "пролетариата" :))) !

- Комунистите в лицето на ПАРТИЯТА им - по заръка от БЕЛОКАМЕННА МОСКВА - на "Десети ноември" ... ЧЕТИ И МИСЛИ ВНИМАТЕЛНО ??! ... На "Десети ноември" в разрез ПРОГЛАСЕНИТЕ КОНСТИТУЦИОННИ и ПРИНЦИПИ НА ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО - ТЕ ИЗВЪРШХА ПРЕВРАТ с което ОТМЕНИХА СЪЩЕСТВУВАЩИЯТ И КОНСТИТУЦИОННО УТВЪРДЕН ДАРЖАВЕН СТРОЙ + ИКОНОМИЧЕСКА БАЗА на същият!!

- Та ПИТАМ ВАС - ГОВЕДЕРОВ!
- Кой е ПРЕДАТЕЛЯ ... офицера-КРИМИНАЛЕН РАЗУЗНАВАЧ, гонещ крадци-насилници и убийци или ... ВЕЛМОЖИТЕ на ВИСШИЯТ ПАРТИЕН ЕЛИТ КОИТО ИЗВЪРШИХА П-Р-О-Т-И-В-О-К-О-Н-С-Т-И-Т-У-Ц-И-О-Н-Н-А .... Р-Е-С-Т-А-В-Р-А-Ц-И-Я НА К-А-П-И-Т-А-Л-И-З-М-А !!

- Ако желаеш ПОКАНИ ПРИМЕРНО - "БОСИЯ" за коментар И В ПОТВЪРЖДЕНИЕ ИЛИ ОПРОВЕРЖЕНИЕ НА ИСТИНОСТТА НА ТОВА КОЕТО ТВЪРДЯ?
- Държавен преврат, ИЗВЪРШЕН ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ - С име К-О-М-У-Н-И-С-Т-И-Ч-Е-С-К-А ... но показваща признаци на КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ТАКАВА ?!
цитирай
72. vaquero - До 71. get
10.06.2018 19:15
Ти твърдиш едно, аз друго. А истината е на страната на СДС-то. Демокрацията победи.
цитирай
73. get - До 72. vaquero - Правилно ме разбери НАЙ-МАЛКО ЖЕЛАЯ изричайки истини на глас - да правя ... ?
10.06.2018 19:33
... да извиквам у теб ОТРИЦАТЕЛНИ ЕМОЦИИ - с което и антипатия спрямо мен - не?

vaquero написа:
Ти твърдиш едно, аз друго. А истината е на страната на СДС-то. Демокрацията победи.


- Просто ПО СИЛАТА - на работата ми в МВР - имам много повече впечатления/сведения от ПЪРВА РЪКА - които се разминават от ТИРАЖИРАНАТА "ИСТИНА" по отношение на социалните процеси ... ДИРИЖИРАНИ ОТ БКП - начевайки още от 1985 год.?

- СДС - на практика БЕ ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА ОПОЗИЦИЯ ... която бе проект на научните институти занимаващи се с управление на социално-политическите процеси в НРБ!
- Не случайно народа по едно време започна да нарича Съюза на демократичните сили - с име ПОКАЗВАЩО СЪЩНОСТНОТО ЗА НЕГО ... Съюз на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!

- Пак КАЗВАМ!
- Нямам желанието ПИШЕЙКИ НЕЩА КОИТО ЗНАМ ПО-ДОБРЕ ОТ МНОГО ОТ ВАС - да обижда и по този начин НАСКЪРБЯВАМ ... НЯМАМ желание да предизвиквам АНТИ-ПАТИЯ СПРЯМО МЕН - АЗ същият(като Вас !) ВЯРВАЛ В ИСТИНОСТТА НА МАРКСИСТКО-ЛЕНИНСКИТЕ "ТЕОРИИИ" - Но?
- Но едно е "теорията" а друго е ВЕЛИКАТА ИСТИНА НА ЖИВОТА ... не случайно на времето бе възприето и често повтаряно като сентенция:

"Живота - като практика и доказателство ЗА истиността на теорията!"?

- Просто НАЙ-ДОБРОСЪРДЕЧНО СЕ ОПИТВАМ БЕЗ ДА ИРОНИЗИРАМ пространно обяснявайки да те подпомогна, ДА ОСМИСЛИШ - Теорията на марксизма - БЕ ОПРОВЕРГАНА ОТ ПРИЛАГАНЕТО МУ НА ПРАКТИКА ... тоест ОТ/в ЖИВОТА!
- Ако си действително ПОЧТЕН ЧОВЕК(?) с грижа СОЦИАЛНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ И ПРОСПЕРИТЕТА НА СВОИТЕ БЛИЖНИ ... БРАТЯ И СЕСТРИ - СЪНАРОДНИЦИ!
СЛЕДВА ДА ДА СИ НАПРАВИШ НА ТАЗИ БАЗА(практиката = истинност) съответно ИЗВОДИТЕ !?

- За мен КАПИТАЛИЗМА ВЪВ ВИДА МУ НЕО-ИМПЕРИАЛИЗЪМ И ГЛОБАЛИЗЪМ СА НЕПРИЕМЛИВИ ! ... СОЦИАЛИЗМА СЕ ДОКАЗА КАТО НЕРАБОТЕЩ - остава ДА ТЪРСИМ НЕЩО НОВО И ПО-РЕАЛНО И СЪЗИДАТЕЛНО ... ако действително желаеш/ем и радееш/ем да ЗА реален ПРОСПЕРИТЕТ НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ/ни, попаднали в КАПАНА НА ГРУБИЯ МЕРКАНТЕЛИЗЪМ ... с реставрацията от БКП на "капитализма" ?!

- Това накратко ... и без лоши чувства към вас Говедаров - а точно обратното, с най-добри пожелания за здраве, дълъг живот и просперитет!
цитирай
74. vencivaleri1951 - Смях е това което пишеш гет.
10.06.2018 22:55
[quote=get]..

Че 17та тръгна по погрешен път е ясно и на първокурсниците. Друг е проблемът-ти заявяваш открито , че си против всички Добре, има го като опция в Украйна и Русиа, но какво искаш да кажеш ТИ това? Светът не свършва с Горбачов и Елцин...Не свършва и с Путин. Аз знам, че необходимата корекция направиха Китай и Виетнам и се надявам това да бъде осмислено
цитирай
75. get - До 74. vencivaleri1951 - Ако уважаваш волята на Говедаров ... напиши същото в блога си и ... ?
10.06.2018 23:24
vencivaleri1951 написа:
Смях е това което пишеш гет.

Че 17та тръгна по погрешен път е ясно и на първокурсниците. Друг е проблемът-ти заявяваш открито , че си против всички Добре, има го като опция в Украйна и Русиа, но какво искаш да кажеш ТИ това? Светът не свършва с Горбачов и Елцин...Не свършва и с Путин. Аз знам, че необходимата корекция направиха Китай и Виетнам и се надявам това да бъде осмислено


... и там да го коментираме!
цитирай
76. germantiger - вакуеро - дебата ви с гет беше полезен поне за мен
11.06.2018 08:55
Ще цитирам гет

- БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ - УСТАНОВИХА КАПИТАЛИЗМА ... С КОЕТО ИЗВЪРШИХА ПРЕДАТЕЛСТВО ПРЕД: ЗАКОН - ДЪРЖАВА - НАРОД!

- СДС - на практика БЕ ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА ОПОЗИЦИЯ ... която бе проект на научните институти занимаващи се с управление на социално-политическите процеси в НРБ!

- БКП не е била ... не ще е и демократична ЗАЩОТО ПРИ СОЦИАЛИЗМА Е В СИЛА ДИКТАТУРАТА ...

...

ИСТИНИ!

та вакуеро, опита ти да наложиш наглед интелигентен спор в който някои неспорещи, а пишещи крайната истина десни да изглеждат неспособни пред теб и търпеливо изложената ти позиция - ПРЕТЪРПЯ КРАХ

крах пред гет, койтъо още по-търпеливо и излагайки факти надделя в спора между него и вас, защото бяхте няколко поне ти и венци

"и така, и онака" истината е срещу вас

радикално или обосновано, крайно или търпеливо - резултата е същия

......

държа да ТЕ ПОХВАЛЯ ТЕБ ВАКУЕРО, чистосърдечно и без ирония - при теб няма цензура като при кухел например - с теб явно може да се дискутира, както и с венцивалери
цитирай
77. vaquero - До 73. get
11.06.2018 17:52
Не знам как е създаден СДС, но знам, че той съсипа селското стопанство за десетилетия и продаде на безценица промишлените предприятия.
Маркс и Ленин никога не са давали рецепти за бъдещето, така че "провалът" на реалния социализъм си е заслуга на действащите управляващи.
Новото нещо, което трябва да търсим е комунизма - обществена собственост върху средствата за производство.
цитирай
78. vaquero - До 74. vencivaleri1951
11.06.2018 17:59
Светът се развива според марксистко-ленинската философия. Те не казват, че развитието е само напред и нагоре. Напротив - развитието включва и връщане назад, колебания встрани, скокове напред, така че социализмът отстъпи, за да направи скок напред. Ще поживеем, ще видим.
цитирай
79. vaquero - До 75. get
11.06.2018 18:04
Защо? Недоволен ли си от предоставения терен?
цитирай
80. vaquero - До 76. germantiger
11.06.2018 18:06
Диктатурата на пролетариата е в пъти по-демократична от буржоазното демокрация.
цитирай
81. get - До 77.78.79.80 80. vaquero - Това са изпразнени от съдържание ЛОЗУНГИ КОИТО ДОРИ И В МАРКСИЗМА ГИ НЯМА !
11.06.2018 19:38
vaquero написа:
Диктатурата на пролетариата е в пъти по-демократична от буржоазното демокрация.


- Както и това ти заяждане ... ?
vaquero написа:

Защо? Недоволен ли си от предоставения терен?


Бях достатъчно КОРЕКТЕН - ПОРАДИ ПРИСЪЩОТО МИ УВАЖЕНИЕ КЪМ ОПОНЕНТА - независимо различията във възгледите ... и поради ТОВА ОБЯВЕНО НА ГЛАС - НЕСЪГЛАСИЕ?
vaquero написа:

Прекратявам дебатите за всички и най-много заради теб, защото пишеш глупости.


- Ако смяташ, че ДЕМОНТАЖА ОТ КОМУНИСТИТЕ НА СОЦИАЛИЗМА - Е СТИХИЕН И СЛУЧАЕН ПРОЦЕС - просто си ПОРЕДНИЯТ НАИВНИК!
- Във връзка с голословното ти твърдение ... ?
vaquero написа:

... СДС, но знам, че той съсипа селското стопанство за десетилетия и продаде на безценица промишлените предприятия.

- Председателя на ЛИКВИДАЦИОННАТА КОМИСИЯ В СЕЛИЩНАТА СИСТЕМА ОБСЛУЖВАНА ОТ МЕН - като МИЛИЦИОНЕР - Бе лице, член(номенклатурен) на Общ. комитет на БКП - КАТО СРЕЩУ СЪЩИЯТ БЕ ОБРАЗУВАНО ОТ МЕН ДЕЛО ЗА ЗЛОУПОТРЕБА С ОБЩЕСТВЕНИ СРЕДСТВА И ВЛАСТ.
- Делото БЕ ПРЕКРАТЕНО ОТ ПРОКУРАТУРАТА - по причина НАМЕСАТА НА БКП ... тъй като той бе неин НОМЕНКЛАТУРЕН КАДЪР!
- В последствие ГО ИЗДИГНАХА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ на общинското СДС :))) !
Отново ПОВТАРЯМ - ГОВОРЯ НЕЩА ОТ ПЪРВА ... ВИДЯНИ И ПРЕЖИВЕНИ ОТ МЕН - НЕ КАТО ПРИ ТЕБ ЧЕТЕНИ и не знам доколко разбрани от КНИЖКИТЕ НА ЧЕРВЕНОТО РАБЕ МАРКС ... и руският ДВОРЯНИН // НЕ ПРОЛЕТАРИЙ ПО ПРОИЗХОД ... Владимир Илич Улянов "Ленин!
- По отношение "пролетарския произход" на ЧЛЕНОВЕТЕ на Сов-Нар-Кома в СССР ... от всички КОМИСАРИ - само един или двама МОЖЕМ ДА ПРИЕМЕМ, ЧЕ СА С ПРОЛЕТАРСКИ ПРОИЗХОД - всички други - НЕ СА!

- Просто си поредният наивник пишещ ми за "обществена собственост върху средствата за производство" - такова животно ВОДИ ДО ОБЩЕСТВО - от БЕЗПРАВНИ РОБИ със съвсем ТЪНЪК УПРАВЛЯВАЩ СЛОЙ ОТ РОБОВЛАДЕЛЦИ ПАРТИЙНА-НОМЕНКЛАТУРА!
- Това представляваше Съветския съюз=ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ - ако не знаеш?

П.П.
И много-о-ого те моля! КОГАТО ГОВОРИШ С ЛОЗУНГИ - старай се от време на време ДА МИ ЦИТИРАШ - Къде е първооргинала на същите ... или ФАКТИ ПОТВЪРЖДАВАЩИ верността на същите?!

Кзано е от Христос в Евангелие от Матея?
"Всяко садиво, което Моят Отец Небесен не е насадил, ще се изкорени;
...
Всяко дърво, което не ражда добри плодове, се отсича и се хвърля в огъня."

Казано почти същото както и това:
"Единствено верен критерий за истинност на една теория - е живота!"

- Ти хвърляш вината на СУБЕКТИВНИЯ ФАКТОР ... предателства, липса на качества в менеджмент и др. ... но това са ЕЛЕМЕНТИ - НА ЦЯЛОТО, КОЕТО ОТГОВАРЯ И СЕ НАРИЧА ЖИВОТ!
- Нежизнено-способното дете, растение или теория СЪДЕНО МУ Е ДА УМРЕ ПРИ СРЕЩАТА С ЖИВОТА ... както стана със СОЦИАЛИЗМА или теориите за това ... което се разбираше за "социализъм"?!
цитирай
82. vaquero - До 81. get
12.06.2018 08:48
Не се заяждам, просто питам по повод твой коментар.
Не можеш заради предателството на Луканов и други да обвиняваш всички членове на партията.
цитирай
83. get - До 82. vaquero - Недейте да хвърляте ЕДИНСТВЕНО И САМО НА ГЛАВАТА ЛУКАНОВА ... ?
12.06.2018 10:06
... ВИНАТА за "Десето-ноемврийския" вътрешен преврат ... на практика РЕСТАВРАЦИЯ НА КАПИТАЛИЗМА.
- В същият участват близо ДВЕ-ТРЕТИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ВИСШИЯТ ПАРТИЕН ЕШЕЛОН на БКП!
- Противиконституционният преврат (отново най-отговорно твърдя ... че това бе!!! ... ДЪРЖАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЗВЪРШЕНО ОТ ТЕЗИ ХОРА - срещу Конституция, народ и държава-България) ... бе контролиран от генералният и полномощен-министър (така се водеше) генерал Шарапов КОЙТО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ РЕШАВАШЕ БЪДЕЩЕТО на "перестройката" в България, като посланник на СССР в България?!

vaquero написа:
Не се заяждам, просто питам по повод твой коментар.
Не можеш заради предателството на Луканов и други да обвиняваш всички членове на партията.


- По отношение на "другите" РЕДОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИЯТА ... та тях КОГА НЯКОЙ ГИ Е ПИТАЛ И Е ЗАЧИТАЛ МНЕНИЕТО им?
- Баща ми си отиде от този свят поради мъка и разочарование - тъй като "другарите" му са предали "социалистическата идея"!
- Той не бе конформист а комунист-идеалист НЕ ВЗЕЛ НИЩО ЗА ТОВА, ЧЕ Е ТАКЪВ ... бачкаше като вол по "националните-социалистически обекти", влизаше постоянно в Борба срещу неправдата ... и ми обясняваше ... че ИЗВОРА-УЧЕНИЕТО на марксизмо-ленинизма БИЛ БИСТЪР ... но ПАТКИТЕ от ЦК и другите ръководни държавни органи ... били тези които "мътели водата" надолу по течението на "социалистическия поток"!
- Като осъзна КАКВА Е ИСТИНАТА - каза ПОВЕЧЕ НЕ МИ СЕ ЖИВЕЕ(!) ... на следната година умря САМ И ПРЕДАДЕН ОТ ТЕЗИ КОИТО СЧИТАШЕ ЗА НАЙ-БЛИЗКИ, другарите му по Партия! Аз бях единствената му утеха ... станах твърде откровенно-сантиментален ... Простете за което!
цитирай
84. vaquero - До 83. get
16.06.2018 09:42
Именно защото никой не е питал редовите членове, не трябва да им се вменява вина. Много хора преживяха драматично промяната. Един генерал от ДС се застреля до паметника на загиналите си другари антифашисти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1166591
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11458
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031