Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2020 07:01 - © Коментари - Какво казаха двамата Големи и Откачалката пред 75-та сесия на Общото събрание на ООН
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1785 Коментари: 14 Гласове:
8

Последна промяна: 28.09.2020 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.09.2020г.

     Президентът на Руската федерация Владимир Владимирович Путин :

image
"… с всички сложности от периода на Студената война, кардинални геополитически промени, с днешните тънкости на световната политика, ООН изпълнява адекватно основната си мисия – да защитава света, да насърчава устойчивото развитие на хората и континентите и да помага за преодоляване на местните кризи".

"… бих искал още веднъж да обърна внимание на руското предложение за въвеждане на така наречените зелени коридори, свободни от търговски войни и санкции, предимно за стоки от първа необходимост, храни, лекарства, лични предпазни средства, които се търсят специално за борба с пандемията".

"Трябва да се научим да използваме новите технологии в полза на човечеството, да намерим правилния баланс между стимули за развитие на изкуствен интелект и обосновани ограничителни мерки и заедно да постигнем споразумение за регулиране, което да изключва потенциалните заплахи, и не само от гледна точка на военната и технологичната сигурност, но също така и традиции, закон, морал на човешкото общуване".

"Що се отнася до здравеопазването, тук сега, както и в икономиката, е необходимо да се премахнат по възможност всички бариери пред партньорството".

"Искам отново да подчертая : Русия ще положи всички усилия за насърчаване на мирно, политико-дипломатическо уреждане на регионалните кризи и конфликти и за осигуряване на стратегическа стабилност на планетата".

"… търпеливо очакваме взаимно ограничаване при разполагането на нови ракетни системи".

"Приоритетният въпрос, който може и трябва да бъде разрешен незабавно е, разбира се, удължаването на Договора между Руската федерация и Съединените щати за стратегически нападателни оръжия, който изтича през февруари 2021 година, много скоро".

"В настоящите трудни условия е важно всички държави да проявяват политическа воля, мъдрост и предвидливост. И разбира се, водещата роля тук принадлежи на постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН – правата, които 75 години изискват отговорност за международния мир и сигурност, за запазване на основите на международното право".

"Осъзнавайки тази отговорност, Русия предложи да свика среща на върха на страните от "Голямата петорка". Целта ѝ е да потвърди ключовите принципи на поведение в международните отношения, да разработи начини за ефективно решаване на най-належащите проблеми на нашето време. Радващо е, че нашите партньори подкрепиха инициативата".

"Пак ще повторя : в един взаимосвързан, взаимозависим свят, във водовъртежа на международни събития е необходимо да действаме заедно и да разчитаме на принципите на международното право, залегнали в Устава на Организацията на обединените нации".

http://kremlin.ru/events/president/news/64074

Президентът на Китайската народна република Си Дзинпин :

image
"Никоя държава няма право да доминира в глобалните дела, да контролира съдбата на другите или да запази предимствата в развитието изцяло за себе си".

"Това, което трябва да направим, е да заменим конфликта с диалог, принудата с дипломация и липсата на печалба за коя да е от страните за успех".

"Разбирането, че всички сме в една лодка, сега е популярният консенсус в глобалната общност".

https://www.chinadaily.com.cn/a/202009/22/WS5f692dd8a31024ad0ba7ae01.html

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп :

image
"Седемдесет и пет години след края на Втората световна война и основаването на Организацията на обединените нации, ние отново участваме в голяма глобална борба. Водим ожесточена битка срещу невидимия враг – китайския вирус – отнел безброй животи".

"Благодарение на нашите усилия, три ваксини са в последния етап на клиничните изпитвания. Ние ги произвеждаме масово предварително, за да могат да бъдат доставени веднага, където е необходимо, след като приключат изпитванията".

"Ще разпространим ваксината, ще победим вируса, ще прекратим пандемията и ще влезем в нова ера на безпрецедентен просперитет, сътрудничество и мир.
Докато преследваме това светло бъдеще, ние трябва да държим отговорна нацията, която развихри тази чума върху света : Китай".

"Организацията на обединените нации трябва да държи Китай отговорен за своите действия".

"В допълнение, всяка година Китай изхвърля милиони и милиони тонове пластмаса и отпадък в океаните, незаконно лови риба във водите на други страни, унищожава огромни части от коралови рифове и отделя токсичен живак в атмосферата, отколкото която и да е друга страна по света. Въглеродните емисии в Китай са почти два пъти по-големи от тези в САЩ и те бързо нарастват. За разлика от това, след като се оттегли едностранно от Парижкото споразумение за климата, миналата година Америка намали въглеродните си емисии с повече от която и да е държава в споразумението".

"Ако ООН иска да бъде ефективна организация, тя трябва да се съсредоточи върху реалните проблеми на света. Това включва тероризъм, потискане на жените, принудителен труд, трафик на наркотици, трафик на хора и секс, религиозно преследване и етническо прочистване на религиозните малцинства".

"Също така знаем, че американският просперитет е основата на свободата и сигурността по целия свят … За три кратки години изградихме най-голямата икономика в историята … Имаме най-мощната армия навсякъде по света и в най-отдалечените места".

"Заставаме с хората на Куба, Никарагуа и Венецуела в тяхната справедлива борба за свобода".

"Ние унищожихме халифата на ISIS на 100 процента; убихме неговият основател и лидер Ал Багдади и елиминирахме световния терорист Касем Сюлеймани".

"Докато говорим, Съединените щати също работят за прекратяване на войната в Афганистан и прибираме войските си у дома. Америка изпълнява съдбата си като миротворец, но това е мир чрез сила. Сега сме по-силни от всякога. Нашите оръжия са на напреднало ниво, както никога досега – както, честно казано, никога не сме мислили дори да имаме преди. И аз се моля само на Бог да не се налага някога да ги използваме".

https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/remarks-president-trump-75th-session-united-nations-general-assembly/




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. ok3223 - тААЗИАМЕРИКАНСКА ТИКВА СЕ ФАЛИ ЛИ, ФАЛИ...
28.09.2020 07:59
Плаши гаргите и търси богата на ресурси страна като Либия, коята да разори и обере в името на ... световният мир.
ЖИВЕЕ И СЪЩЕСТВУВА ОТ НЕКОНТРОЛИРАНОТО ОТ НИКОЙ ПЕЧАТА
НЕ, НА НЕ ОБЕЗПАЕЧЕНИТЕ ОТ НИКОЙ И С НИЩО ДОЛАРИ. НА ГЪРБА И ЗА СМЕТКА НА ЦЯЛОТО ДНЕШНО ЧОВЕЧЕСТВО. КАТО Е НАТРУПАЛА ЗА ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ ДЪЛГОВЕ, КОИТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ВРЪЩА.
НАПЕЧАТВАНЕТО НА ЕДНА
100 ДОЛАРОВА БАНКНОТА ИМ СТРУВА
САМО
15ЦЕНТА,
А СЕ РЕАЛИЗИРА СПОРЕД КУРСА НА ДОЛАРА ЗА ДЕНЯ.
1 ДОЛАР ПО ............
ЕТО ОТ КАКВО И НА КАКВО СЕ ОПИРА И ГРАДИ, Е БАЗАТА НА ДНЕШНИЯТ ОХОЛЕН ЖИВОТ И ПРОСПЕРИТЕТ ДНЕШЕН НА САЩ...
цитирай
2. kvg55 - До 1. ok3223
28.09.2020 08:08
Така е - Дончо е хвалипръцко. Обвинява Китай, а коронавирусът май те го пуснаха.
Тероризмът, който те поддържат и финансират бил световен проблем!? Отделно, че живеят на гърба на човечеството.
цитирай
3. krumbelosvet - САЩ и оръжията
28.09.2020 08:21
Не е изключено САЩ да имат оръжия от НОВ РОД. Примерно масово унищожение с електромагнитно облъчване с НИСКА мощност от далечно, транс-океанско разстояние. Чрез нарушаване ЕЛЕКТРОУПРАВЛЕНИЕТО на сърцето, например.
Известно е, че ХАРП в Аляска или по-нови поколения могат да облъчват ограничени райони във всяка точка на планетата.
цитирай
4. kvg55 - До 3. krumbelosvet
28.09.2020 08:36
И Дончо се хвали с това, като малко дете.
цитирай
5. krumbelosvet - До 4. kvg55. Не е като малко дете, а пресметнато според мен.
28.09.2020 09:10
Макар че не е изключено да блъфира. Той май е ХАЗАРТЕН тип като нашия Фердю на времето.
Но така или иначе, подобни оръжия ОТДАВНА са назрели и вероятно ги имат НЕ ЕДНА И ДВЕ страни. С различна степен на съвършенство. Струва ми се например, че германците си играят да управляват... футболни срещи, които завършват с фамозни резултати. Експериментират си хората, как могат да накарат една страна да заспи блажено пред смъртна опасност. Кото май се случва с цял свят от години.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Ако бях поет като ОК-еят, щях да напиша стихо...
28.09.2020 11:01
Доле Каскета,
горе Слави Трифонов!

Това е повелята на деня, Другарю говедароВ!
цитирай
7. krumbelosvet - До 6. planinitenabulgaria
28.09.2020 12:21
Случва се и Планинарят да е прав.
Слави НАИСТИНА би бил по-бедствен премиер от ББ. Защото премиер-наивник е по-опасен от премиер-престъпник. Запомнил съм крилатата фраза на Талейран "Това е по-лошо от престъпление, това е грешка".
А за Геш (каскета) великата Кьовеши си пасува като бълха в прашки. Макар че НИКОГА НЕ Е ИМАЛО на свето не само гл.прокурор с каскет, но и гл. прокурор който живее в телевизора и поздравява НАРОДА НА СТРАНАТА СИ с песни и мъдри думи. Подиграва ни се в очите, като въшка на чело.
цитирай
8. kvg55 - До 5. krumbelosvet
28.09.2020 12:40
Дончо е шоумен и ги разтяга на едро не съвсем вярни. Освен това е бизнесмен и блъфира. В днешния свят нищо скрито няма, така че не може да изненада никого с тайно оръжие.
цитирай
9. kvg55 - До 6. planinitenabulgaria
28.09.2020 12:41
Бае Коста, кажи центърът, какво казва, центърът.
цитирай
10. kvg55 - До 7. krumbelosvet
28.09.2020 12:43
Бае Коста го ръководи аналлитичния Център "Гомновоз" и винаги е прав.
цитирай
11. анонимен - не е по темата..
28.09.2020 21:41
знаеш ли защо blackpredator пуска в блоКа си само твоите коментари?
цитирай
12. анонимен - питам,защото СИГУРНО трие почти наред ВСИЧКИ ДРУГИ..А ТЕБЕ НЕ..
28.09.2020 21:43
ти си ЕДИНСТВЕНИЯТ допуснат КАКТО ВИНАГИ И в последния му постинг..
цитирай
13. kvg55 - До 11. анонимен
29.09.2020 03:37
Защото постингите ми са мъдри.
цитирай
14. kvg55 - До 12. анонимен
29.09.2020 03:38
За това питай blackpredator.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755713
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031