Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2020 07:01 - © Извънреден постинг - Комунизъм извира от главите на управниците ни
Автор: vaquero Категория: Забавление   
Прочетен: 1883 Коментари: 20 Гласове:
11

Последна промяна: 04.01.2020 06:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.01.2020г.

     На извънредно заседание на Министерския съвет проведено на 27 декември миналата година във връзка с дехидратацията на град Перник министър-председателят Бойко Борисов предложил да се обсъди окрупняване на всички "В и К" дружества в едно държавно предприятие и поставил задача на министрите си да обмислят предложението му : "Така че – помислете. И да не ни почват да ни настъпват така кризи. Обединете ги, където трябва да интервенираме, така мисля. Вие сте по-големи специалисти, ако измислите нещо друго, ми предложете, но това не може така да бъде". Ама в главата му не са интересите на гражданите, а изборите : "С един кран можеш да спираш водата на един цял град и това да доведе до 150 аварии, с всички последствия ако това стане преди избори". Ще гласуват наказателно хората.
Това си е чист комунизъм. Как може такива еретични представи да излизат от главата на демократичния ни премиер. И този русизъм "окрупняване"! Безобразие!
На мен ми е разрешено. От колко време пиша за обобществяване на всички естествени монополи – водоснабдяване, електропроизводство, електропренос, електроразпределение, търговия с електроенергия, топлоснабдяване и прочие. Ама кой да разбере? Четат, но не разумяват. Но развитието на обективната действителност ще ги принуди да го направят.
Това не е достатъчно. Нужно е и кадърно, а не пожарникарско, в смисъл гасене на последствията, управление, което е трудно да се постигне, предвид качественото състояние на нацията. Убеден съм и сигурен, че управителят на пернишкото "В и К", предишният кмет и областният управител на пернишка област с години не са стъпвали на язовир "Студена". Това не е само немарливост, а и некадърност. Един пикник да си бяха спретнали през работно време до язовира, може би щяха да видят нивото на водата и белким им светнеше нещо в главите. Ама и на това са неспособни – да се радват на простите неща в живота.
Премиерът, както винаги, откри вината другаде : "Ако погледнем последните 30 години – само в последните 4 Перник е управляван от ГЕРБ, а останалите 26 в града е управлявала БСП. И аз съм съгласен да търсим отговорност, но от всички. Да се види и как са приватизирани големите мощности на Перник", коментира Той в профила си във Facebook.
И още една главоблъсканица от Него : "Перник е от градовете, в които важи поговорката "Вода газят, жадни ходят". Хората са виновни, така са бързали да приватизират, че са приватизирали заедно със заводите. Колегите от "Стомана" - Перник са коректни".
А на този адрес можете да прочетете за едно интересно събитие, състояло се на 9 ноември 2016 година и свързано с питейната вода на перничани : https://www.segabg.com/hot/category-economy/prez-2016-g-gerb-obeshta-da-nyama-voden-rezhim-pernik .




Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Комунизмът никога няма да им излезе от главите (тиквите)
02.01.2020 11:56
Естествено, поради същата прична няма какво (и как) да влезе. Тиквокалинките на практика извадиха България от Европа, първо поради несравнимата си некадърност и пакостливост, второ по нареждане на принципала- Сатана.
цитирай
2. vaquero - До 1. morskipesni
02.01.2020 13:45
Ха-ха-ха!
Значи са живяли добре при комунизма, щом не могат да го забравят.
цитирай
3. starforlife - Първо нека ти честитя Новата 2020-та и ти пожелая крепко здраве, щастие и сбъдване на всички желания.
02.01.2020 13:53
След това все пак нека ти пожелая да не си толкова самонадеян и най-вече лицемерен през новата година, защото например:
В постинга vaquero написа:
От колко време пиша за обобществяване на всички естествени монополи – водоснабдяване, електропроизводство, електропренос, електроразпределение, търговия с електроенергия, топлоснабдяване и прочие. Ама кой да разбере? Четат, но не разумяват. Но развитието на обективната действителност ще ги принуди да го направят.

Глупости!
И то глупости в две направления:
Първо: Да си мислиш, че някой те чете - това е не просто глупост, а крайно смешно. Четат те не повече от 20... нека са 30 човека тук, в блог.бг и от тях ама абсолютно нищо не зависи (особено като се има предвид, че са вече взели-дали като възраст и без никакви съществени позиции в обществото). А дори и да зависи - те теб ще слушат и особено когато както казах говориш пълни глупости, защото:
Второ: Някога беше така, както го говориш, смяташ за правилно и искаш - ВиК, ел. и прочие беше в ръцете на Държавата. Резултатът беше режими както на ток, така и на вода. Ще кажеш "Ама беше евтино!" и отново ще са глупости. Евтино, защото всичко се правеше "на кредит" и затова и измисленият ви строй просто фалира.
Давам ти пример как го правят обществата по света, на които ще носим вода поне още 100 години, дори те на година с по 10 назад да вървят, а ние с по 10 напред.
Тук, в Амстердам, за ноември съм платил първата си битова сметка. Включва: ток, вода (топла и студена), парно, газ, Интернет и ГСМ. Сумата ми беше 190€ - точно в рамките както ми бяха казали предварително още в началото на месеца от фирмата, от която наемам жилището и която ми урежда всички договори с доставчиците на тези битови нужди, за да ми е хем удобно и да не се занимавам, хем да е най-рентабилното за случая за мен като локация.
190€ е неимоверно изгодно спрямо заплатата ми тук. В България само тока и парното щеше да е повече и то без да говорим за паритет.
Е да де, ама примерно доставчиците на ток за района са...

...

80!!! на брой!

С думи, че да не стане грешка: ОСЕМДЕСЕТ ФИРМИ ДОСТАВЯТ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЗА КВАРТАЛА МИ!
Ето затова ще е КАЧЕСТВЕНО (100% от електроенергията в случая е зелена) и ЕВТИНО - защото има КОНКУРЕНЦИЯ и се стопанисва от ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, а не Държава.

Пък ти си дърдори...
цитирай
4. zaw12929 - Бяхме социална държава, сега сме ни ...
02.01.2020 14:00
Бяхме социална държава, сега сме ни рак ни риба и сами така сме се поставили
Не е важно как сме живели тогава- нали поискахме промяна, ама излюпихме запартъци- нито управлявашщите харесваме, нито на опозицията даваме път. За нас никой не е в ред- а като се замислиш, а вред ли са лидерите на ЕС с техните "либерални ценности" Да ни отвличат вниманието, че живеем зле. По наша си вина. Ще ви дам пример- защо една група хора успяват да живечт по европейски- с европейски доходи и условия в България. Питай ме ако се интересуваш. Как да вземеш в свои ръце и здравето и доходите си и да получаваш заплата от немски концерн... работа и за пенсионери и за всички възрасти-
цитирай
5. vaquero - До 3. starforlife
02.01.2020 15:35
Благодаря за пожеланията!
Бъди и ти жив и здрав!
Пиша за да ме четат, а ако не ме четат, пропуск за тези, които не ме четат.
Обществената собственост е най-подходяща за естествените монополи.
Ти в Амстердам живееш направо без пари. Но е интересно, как предварително ще ти кажат битовите сметки. Освен да плащаш на калпак, без отчитащи уреди. Не е необходимо да има 80 броя доставчици, достатъчен е само един - обществен.
Обясни ми, как по една жица могат да доставят двама доставчици.
цитирай
6. vaquero - До 4. zaw12929
02.01.2020 15:37
Оказахме се голями глупаци.
цитирай
7. radostinalassa - Толкова сте смешни
02.01.2020 15:49
Та нали у нас вече от 29 години има капитализъм, а с всяка година живеем все по - зле.
Значи причината е някъде другаде, нали ? В ЕС има държави от първа категория и държави колонии, които обслужват първите.
цитирай
8. vaquero - До 7. radostinalassa
02.01.2020 16:04
Точно това е капитализма - метрополия и колонии.
цитирай
9. mt46 - Няма идеален за всички обществен строй...
02.01.2020 16:45
Бойковите мисли не са комунистически, а популистки...
цитирай
10. starforlife - ~
02.01.2020 17:04
vaquero написа:
Обществената собственост е най-подходяща за естествените монополи.
Е нали затова казах глупости! "Обществената собственост" както я наричаш, доказа своята несъстоятелност и се сгромоляса. Беше хубаво за тези, които крадяха, защото всичко беше разграден двор. Ти от тях ли беше?

vaquero написа:
Ти в Амстердам живееш направо без пари.
Без пари не, но повечето цени са по-ниски (особено храната) дори за българска заплата. Точно преди Нова година дадох пример с две прахосмукачки които купих. Прочети 6-ти коментар тук:
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/12/28/sled-dni-niderlandiia-sminia-oficialnoto-si-logo.1689204

vaquero написа:
Но е интересно, как предварително ще ти кажат битовите сметки. Освен да плащаш на калпак, без отчитащи уреди. Не е необходимо да има 80 броя доставчици, достатъчен е само един - обществен.
Много просто: Сградата, в която живеем се отдава цялата под наем от брокерска фирма. На база сметките на предходните наематели и реалното наблюдение на конкретния мезонет през годините, ми бяха казали сметки м/у 170 и 200€.

vaquero написа:
Обясни ми, как по една жица могат да доставят двама доставчици.
Съвсем елементарно. Но да седна да ти обяснявам би било относителна загуба на време. Просто приеми, че е напълновъзможно НАВСЯКЪДЕ по света.
И поради невежеството ВИ, изразено точно в това, последното, за "едната жица", често ВИ казвам, че вие бръщолевите и плюете по държави и социуми, от които ни най-малка реална представа си нямате и кракът ВИ не е стъпвал там.


ПС:
Одеве снимах как ни вдигат боклука.
1 човек кара и камиона, и слизайки от него, с дистанционно управлява стрелата, която вади изпод земята контейнера, на който малка и функционално-естетична част е над земята и го заменя с нов.
1 човек. Вади и подменя контейнер да речем 4 кубически метра за няма и минута.
А в България: 1 шофьор и минимум двама роми да кажем 2 нашенски контейнера, с много шум, ги изтръскват поне 10 минути.
Ето как на амстердамеца заплатата ще е тройно по-висока.
Освен това:
- Няма как кучета или клошари да изваждат боклук от контейнера и разхвърлят около него. Просто е невъзможно.
- Няма да мирише.
- Няма котки да разнасят зарази.
- Няма при вдигането на боклука не само да е със съпровод на какафонични ударни инструменти, а и четвърт от него да пада навън или остава и загнива.
За естетика да не говорим, а да си останем само на ниво ефективност и отношение към здравето на хората (защото контейнерът като се освободи от боклука - се дезинфектира и дори ПАРФЮМИРА и тогава се връща следващия път)
Ще публикувам когато реша клип. Да ти е кеф да гледаш човекът с каква лекота си върши работата, без да пречи на смущава никого.

Така, че, пич... Два различни свята. Единият както казах се сгромоляса точно поради посредствеността си във всяко едно отношение.
Проблемът е, че във властта са все още бивши мекерета, но и това ще се промени след няма и 10-15 години.
цитирай
11. vaquero - До 9. mt46
02.01.2020 17:18
Борисов няма мисли, има само представи.
цитирай
12. vaquero - До 10. starforlife
02.01.2020 17:19
Ми направете го и у нас така, бе. Само приказвате.
цитирай
13. krumbelosvet - Драги колега starforlife, коминт 10
02.01.2020 17:32
Нямах време да проверя, дали случайно няма едно нещо вярно в ДЪЛГИЯ ти коментар. Много "факти" против комуната си натрупал. Затова си избрах най-грубата ти грешка, НЕПРОСТИМА за мениджър с претенции за икономическа компетентност. Ти пишеш:
"Евтино, защото всичко се правеше "на кредит" и затова и измисленият ви строй просто фалира."
Драги колега, демокрацията завари България с 10 млд долара дълг, натрупан след 1981г по две причини. Световната пропагандна помия във връзка с изстрелите на един... турчин по папата, което доведе до масово отхвърляне на договорени сделки със запада. И рядка суша през 1985г, от която загубихме голяма част от ИЗНОСА. Западните банки се надпреварваха да ни предлагат кредити щото знаеха, че тоя дълг е НИЩО.
Сега Гърция има над 300 милиарда дълг, а САЩ имат десетки Т Р И Л И О Н И...
Моля, по-внимателно с пропагандата, макар че всички пишем в един никакъв сайт, според вас.
А технологичното и градоустройствено превъзходство на Запада, има над 200-годишна история, и социализмът СЪКРЪТИ значително изоставането ни, което СЕГА започна отново да расте.
цитирай
14. vaquero - До 13. krumbelosvet
02.01.2020 18:13
Буржоата не виждат по далече от носа си. Затова историческите анализи, които правиш, са непонятни за тях.
цитирай
15. radostinalassa - Няма начин Запада да ни остави да просперираме
02.01.2020 19:42
Не това е целта му, а точно обратното. Те знаят кои сме ние, но Лайфчо даже и не подозира.
Споко, янките ще прецакат Западна Европа чрез мигрантите , които им натресоха. Ще ги направят цветни като тях самите. Ще издържат мигранти, както янките издържат своите ......
цитирай
16. vaquero - До 15. radostinalassa
02.01.2020 19:49
Слугите на запада може и да просперират.
цитирай
17. starforlife - ~ 13. krumbelosvet
03.01.2020 00:10
Виж сега, КрумЧервеноСветещи, не искам да те обиждам на лицемер, но този "разговор" за дългите ми коментари вече го водихме на ЛС.
Освен това ситуацията в момента е следната:
Въпросният ми 10-ти коментар, който ти отлично си прочел целия, но да не се връщам на думите ми за лицемерието, съдържа 404 думи, 2082 символа без интервалите, 2485 с тях и то с цитирания линк. Без него (защото съм го копирал наготово, а не въвеждал) статистиката е 403 думи, 1972 символа без интервалите, 2374 с тях.
Твоят коментар 13-ти съдържа 177 думи, 945 символа без интервалите, 1121 с тях и освен, че не е драстично по-къс от моя, а само 2 пъти по-кратък, мога да се обзаложа, че на теб ти е отнело поне 4 пъти повече време за техническото му въвеждане (написването му, не съчиняването му). Така, че да натъртваш, че коментарът ми бил дълъг, е меко казано чисто лицемерие.
Но да оставим това настрана, а да се съсредоточим в/у невежеството ти.

Първо: Понятието "мениджър", пич, ако не знаеш, не включва в себе си само и единствено икономическа съставна.
Аз съм ТЕХНИЧЕСКИ МЕНИДЖЪР, а не икономически! Приеми технически директор, с разликата, че миниджърът има по-пространствени правомощия (поне при нас е така) и думата му тежи не само на ниво конкретно представителство в дадена държава, а се взема предвид при корпоративните стратегии и политики, особено регионални такива.
Стана ли ясно или да ти го обясня още по-просто?
ТОЕСТ, ПО ВЪПРОСКА ЗА МЕНИДЖЪРСТВОТО ТИ СЕ ИЗКАЗВАШ КАТО ПЪЛЕН ЛАИК!

Второ: Глупостите за дълга ни ги разправяй на носа си, а домакина нека по най-смехотворния начин ги определя като "исторически анализ".
Околоградски, "исторически анализ"? Две изречения, касаещи период от 4 години? Дее~а това лицемерие и слагачество, дее~а.
Значи от 1945-та до 1981-ва, 36 години, също се вписват в период от 4 м/у 1981-ва и 19850-та? Дее~а това лицемерие и слагачество, дее~а.

Трето: Защо да гледам Гърция и САЩ? М?
И двете държави, особено втората, имат огромни и стабилни производства в десетки (за САЩ стотици) отрасли, където са номер едно и цял свят се равнява по тях. Тоест, тях ти не ги мисли. Особено САЩ, която аха-аха я чакате да фалира вече колко? Половин век? Е нЕма да фалира, бъдете спокойни. Напротив - все повече и повече ще просперира.
Но вие си дърдорете за ограбващата им политика - я ви прочетат 25-30 човека, я не.

Четвърто: Единственото нещо, което социализмът съкрЪти, това е безпристрастното ви мнение и връзката с реалността. Но то това е очакван ефект, при положение, че сте били роби, затворени в едни национални граници и единствената връзка със света ви е била пропагандно модерираната (медийна) политика.
За разлика от вас, аз още по времето на соца, по линията на спорта, имах възможността да бъда десетки пъти извън този затвор и не толкова посещавайки Запада, колкото контактувайки със западни младежи, да изградя още тогава независимо, безпристрастно и правилно светоусещане.


А иначе, околоградски, за да не отварям изричен коментар по репликата ти за правенето: Аз правя и то доста неща, пич. Ти си този със словестното нищоговорене и дитирамби.
Или какво? Да оправя боклука примерно ли?
Достатъчно е, че в момента разработвам(е) Проект, част от който ще бъде и България, който е мултинационален и засяга един от най-важните отрасли от икономиката на всяка една държава по света. При пълен успех... А той засега бавно, но славно се развива повече от добре... Той ще се превърне в стандарт в света. Стандарт, понимаеш? На един от най-важните отрасли за икономиката по цял свят. Нещо, с което много малко компании могат да се похвалят, особено пък в световен мащаб.
За мен е достатъчно да бъда една мнооого малка част от това. Защото касае ПРЯКО работата на СТОТИЦИ МИЛИОНИ (в момента само индиректно към компанията ни в световен мащаб са около 5 млн.) служителя по цял свят. Въпроси за я има 800 човека, които при подходяща техника и технология могат да обслужват боклука на ниво "улица" както е при цивилизования свят за цялата ни държава, я не - го оставям не дори на политиците, а не неминуемето развитие в ръцете на частната инициатива и близкото надявам се бъдеще.
цитирай
18. vaquero - До 17. starforlife
03.01.2020 06:49
Човешкото общество са хората, а не машините. Как намираш хората в България? Как намираш живота в България? Отговарят ли на високите ти изисквания?
цитирай
19. radostinalassa - Крум се е затруднил да коментира...
04.01.2020 21:43
този чаршаф в стил Гетчо.
цитирай
20. vaquero - До 19. radostinalassa
05.01.2020 10:38
Не знам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1170648
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11458
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031