Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2019 07:01 - © Укротяване на опърничавия
Автор: vaquero Категория: Забавление   
Прочетен: 3659 Коментари: 20 Гласове:
13

Последна промяна: 30.08.2019 07:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.08.2019г.

     Доналд Тръмп не може да направи US-Америка отново велика, докато не укроти Владимир Путин. Това твърдял The Daily Telegraph според https://pogled.info/. Ха-ха-ха!
Какво ли ще рече "укротяване"? Тази дума "укротяване" кореспондира с думата "опърничав", според класикът Уилям Шекспирт. Има и книга "Укротяване на опърничавия" от Нанси Мартин, издание на библиотека "Харлекин". Има и филм "Укротяване на опърничавия" с Орнела Мути и Адриано Челентано.
Значи президентът Путин е опърничав. Понеже САЩ са свикнали на послушание и покорство от другите страни, Путин им се струва опърничав, а той просто защитава интересите на държавата, на която е ръководител. Ама ограничените янки не го разбират. Те и китайците не разбират, и севернокорейците, и иранците. Какво ли разбират от дипломацията? Май нищо.
За да разбере по-добре психиката на опърничавия и как се укротява, Тръмп трябва да прочете внимателно книгата, като си води записки, и да изгледа филма няколко пъти.
От The Daily Telegraph не знаят и не разбират, че за да се укроти Путин, трябва да се "укроти" целия руски народ, защото той е еманация на същия народ, а "укротяването" на руския народ е невъзможно. Него са го "укротявали" Карл ХII, Наполеон I и Адолф Хитлер. Не са успели. Погледнато от глобална гледна точка, ако има някой или нещо за укротяване, това са самите Съединени щати. Те са тези, които буйстват по света – водят войни, налагат санкции, блокират сметки, увеличават мита, разузнават и подслушват подчинените им територии и васали, изнудват ги да им купуват скъпо оръжията и прочие. САЩ са луди за връзване. И ако искат да възвърнат частично величието си, защото миналото не може да се върне, трябва да изключат от сферата на своите интереси Близкия Изток, Латинска Америка, Европа и да си приберат солдатите от военните бази по света. Тоест трябва да освободят света от наглостта си и да обърнат цялото си внимание към вътрешните си проблеми. За да станат истински велики и отново лидери на целия свят, да се ориентират към социалистическия път на развитие – национализация на средствата за производство на материални блага и прочие социалистически мероприятия. Засега us-американският естаблишмънт не предполага такъв път на развитие, което е от незнание и умствена ограниченост. Да прочетат внимателно Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин – те ще ги научат как да се процедира. Така че, величието им започва със Социализма. При тях ще стане лесно, защото са най-развитата капиталистическа страна, само трябва да се гласуват съответните закони и президентът да ги приложи. И Тръмп да не се зарича, че няма да допусне социализъм на територията на Съединените щати. Както го е подкарал, нищо чудно да го докара до гражданска война и социалистическа революция. Засега щатите процедират с Руската федерация ординерно, което няма да им донесе успех.
Ако Тръмп не може да се споразумее с Путин, какво остана да се споразумява с Дмитрий Рогозин и Сергей Шойгỳ, които не са сговорчиви като Путин, или някой още неизвестен опак наследник на Владимир Владимирович.




Гласувай:
14


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. get - Краваров, това ти твърдение ... ?
30.08.2019 14:53
vaquero написа:
Засега us-американският естаблишмънт не предполага такъв път на развитие, което е от незнание и умствена ограниченост. Да прочетат внимателно Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин – те ще ги научат как да се процедира. Така че, величието им започва със Социализма.


... ако не бе до такава степен тъпо - щеше да е забавно?

Защото съществува един крилат лозунг, още от времена на Ленин?

"Критерий истины – практика!" - сам ли ще (си) го преведеш на опростачваната от теб публика или аз да ти помогна?
цитирай
2. vaquero - До 1. get
30.08.2019 15:39
Какво, ще ме изпитваш ли? Знам че си се налапал с цитати, като гъсе с черници.
цитирай
3. get - До 2. vaquero - вие "другарю" освен персонални нападки от вида "ад хоминем" - способен ли сте ... ?
30.08.2019 20:45
vaquero написа:
Какво, ще ме изпитваш ли? Знам че си се налапал с цитати, като гъсе с черници.


... на смислени и аргументирани доводи-опровержения, подкрепени с факти?

Защото за теб "марксиста" с претенции за политолог - ЯВНО Е НЕИЗВЕСТНО, че в САЩ, още от ТРИДЕСЕТТЕ ГОДИНИ (на миналия век) започва да се НАЛАГА СОЦИАЛИЗМА?
цитирай
4. vaquero - До 3. get
30.08.2019 20:55
Кога е била us-американската Октомврийска революция?
цитирай
5. get - До 4. vaquero - Хм :)) псевдо-марксистски докринере, защо лъжейки себе си заблуждаваш и ... ?
30.08.2019 21:40
vaquero написа:
Кога е била us-американската Октомврийска революция?


... неизкушената от марксизма читателска публика че ... ?

Социализма може ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ, единствено и само ЧРЕЗ ВЪОРЪЖЕНО РЕВОЛЮЦИОННО ВЪСТАНИЕ ... или метеж, което е по-правилното за това което прави партията на Ленин и Сие през октомври 1917 год ?
цитирай
6. vaquero - До 5. get
31.08.2019 02:45
Бъркаш понятията метеж, въоръжено въстание и революция, което говори за повърхностни знания. Ако прочетеш внимателно постинга ми ще видиш, че в него предлагам друг път за развитие на социализма в САЩ. Ама едно си баба знае, едно си бае.
цитирай
7. get - До 6. vaquero - Псевдомарксистки ТЕОРИТИКО - хайде обясни на себе си и на тръпнещата в очакване на ... :))) ?
31.08.2019 15:08
vaquero написа:
Бъркаш понятията метеж, въоръжено въстание и революция, което говори за повърхностни знания. Ако прочетеш внимателно постинга ми ще видиш, че в него предлагам друг път за развитие на социализма в САЩ. Ама едно си баба знае, едно си бае.


... ОТКРОВЕНИЯТА ТИ - четяща ни публика, СЛЕДНОТО?

КАКВО СЕ НАЧЕНА в Русия - със Залпа на крейсера "Аврора":
а) метеж;
б) въоръжено въстание;
в) или Социалистическа революция :)) ?

Виж какво обясняват в това филмче руснаците?
Адрес: https://www.youtube.com/watch?v=mUSClIa0ykE
цитирай
8. vaquero - До 7. get
31.08.2019 18:26
Крайцерът "Аврора" не изстрелва залп, както пишеш, а дава само един халосен изстрел, който е знак за въоръжено въстание, което сваля Временното правителство на Керенски и прераства в Социалистическа революция. Следва и Гражданска война.
цитирай
9. get - До 8. vaquero - Явно този крейсер е с най-голямата разрушителна мощ - каквато може да има кораб - Защото?
31.08.2019 21:22
vaquero написа:
Крайцерът "Аврора" не изстрелва залп, както пишеш, а дава само един халосен изстрел, който е знак за въоръжено въстание, което сваля Временното правителство на Керенски и прераства в Социалистическа революция. Следва и Гражданска война.


Защото С ХАЛОСТЕН ЗАРЯД - СЪТВОРИ СОЦИАЛИЗЪМ в една отделна страна - Русия!?
Какво ли би станало ако наместо с халостен - бе с боен снаряд гръмнал - ВЕРОЯТНО СВЕТОВНА ПРОЛЕТАРСКА РЕВОЛЮЦИЯ ЩЕШЕ ДА предизвика :)) ?

И пак оставам с впечатление - за една посредственост в мисленето ти, на марксист-теоритик?
Знаеш ли поради Что?
Ако ми отговориш смислено КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА/ИЗРАЗЯВА ИДВАНЕТО НА ДНЕВЕН РЕД(на власт) на ВРЕМЕННОТО ПРАВИТЕЛСТВО ... ще ми(си) отговориш - имало ли е Социалистическа, че и с допълнението пролетарска революция :))?

То Маркс го е обяснил - както казват турците:
"Зорлем гюзюлюк олмаз! (Насила хубост не става!) , пък и да става не бива." :))) ?! ... схващаш ли подсказването ми чрез тази поговорка?

Ако ли "не"? - ще допълня този афоризъм и с любимата на Ленин и марксистите мисъл:
"Критерий истины - практика!"

То и в Новият завет, Христос същото проповядва:
"Това което е противно на (волята на) Отца - съдено му е да погине."

Дочуване марксистки "теоритико" :))) !
цитирай
10. zaw12929 - На САЩ не им трябва "на баир ...
01.09.2019 01:17
На САЩ не им трябва "на баир лозе!" а територията на Русия- фикс идея за мозъчно болни
цитирай
11. radostinalassa - При Горбачов и сие США почти сключиха договор за...
01.09.2019 12:21
zaw12929 написа:
На САЩ не им трябва "на баир лозе!" а територията на Русия- фикс идея за мозъчно болни

предаване на газодобивната промишленост на Русия , но дойде Вл. Путин и ги отряза.
Потресе ме как тези хитреци използват отпадъците от ядрената си промишленост - в снаряди с обеднен уран. Използваха ги в Сърбия, а сега в Сирия. Какви социалисти могат да бъдат тези изроди ?
цитирай
12. vaquero - Благодарности!
02.09.2019 10:59
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
13. get - До 12. vaquero - Ще спра с коментарите, когато обясниш на надкрякващите се историко-политически ... ?
02.09.2019 11:39
vaquero написа:
Благодаря на всички коментирали!


... блогърки с интелект на големи бели п(.)тици КЪДЕ СЕ НАМИРАТ ОСНОВНИТЕ МЕСТОРОЖДЕНИЯ на газ и нефт в Руската федерация?
1.
Ето ти списък с местонахождението на нефт и газовите находища на Адрес:
https://ru.wikipedia/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BD%D0%B5%D1%84%D1%82%D1%8F%D0%BD%D1%8B%D1%85_%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8
2.
Ето ти карта на Руската федерация - КОЕТО НЕ Е РАВНОЗНАЧНО НА РУСИЯ и РУСНАК?
Адрес:
http://rossiikarta.ru/politicheskaya-karta-rossii.jpg

П.П.
С допълнението, че ДЕВЕТДЕСЕТ ОСЕМ ПРОЦЕНТА ОТ МЕСТОРОЖДЕНИЯТА СЕ НАМИРАТ НА ТЕРИТОРИИ на РЕПУБЛИКИ и АВТОНОМНИ ОБЛРАСТИ КЪДЕТО ЖИВЕЯТ ... чети внимателно? НЕ-РУСКИ народи!
След продажбата на ТАКА ДОБИВАНИТЕ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА: Нефт и газ, централното федерално управление ПРАВИ ОТЧИСЛЕНИЯ ВЪЗЛИЗАЩИ НА НЕ ПОВЕЧЕ от ОСЕМ ПРОЦЕНТА ЗА МЕСТНОТО АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ, тоест за народите от чиито територии се ЧЕРПЯТ ВЪГЛЕВОДОРОДНИТЕ ГОРИВА!

Това ако не е пример КОЛОНИИ И КОЛОНИАЛНА ПОЛИТИКА, спрямо "равнопоставени народи" - здраве му кажи :))) !

Ето тук вече спирам - дори С РИСК двете ВОДОПЛАВАЩИ п(.)тици-ПОЛИТИЧЕСКИ да ми проглушат ушите, с хвалбите си по отношение на "Матушката" им :)) !
цитирай
14. vaquero - До 13. get
02.09.2019 12:43
То затова се казва Руска федерация, която е една страна, а някои отъждествяват с Русия, което е неправилно.
цитирай
15. radostinalassa - Дебелия камерунски негър ще ме откаже да пиша и тук
02.09.2019 13:53
Аман от простаци.
цитирай
16. vaquero - До 15. radostinalassa
02.09.2019 14:01
Кого имаш предвид?
цитирай
17. get - До 14. vaquero - Кое е "неправилно" Краваров? Това, че още от Ленин "който се бори" срещу ... ?
02.09.2019 14:30
... имперската политика на руските самодържци Е НАЛОЖЕНА ЕДНА ЛЪЖА - за политическа, културна или някаква друга автономия КОЯТО БОЛШЕВИКИТЕ ОБЕЩАВАТ ДА ДАДАТ на НЕРУСКИТЕ НАРОДИ от бившата империя?
vaquero написа:

То затова се казва Руска федерация, която е една страна, а някои отъждествяват с Русия, което е неправилно.


Ако Ленин Е БИЛ ИСКРЕН и действително е желал да премахне ИМПЕРИУМА при Руското самодържавие вече при Съветския съюз - той тогава НЯМАШЕ ДА СЪЗДАДЕ държавно правен субект от вида ... Федерация а ДРУГ, пак федерация с една представка КОН отпред!

Та ако трябва да направя аналогия с една друга "федерация" от времена на Гражданската война в Северна Америка - Защо смяташ, "южняците", Щати, политици и войска са ги наричали КОНФЕДЕРАТИ ? ... ама не търся и отговор - тъй като за теб "марксиста", знам че е далечна тема - тъй като не си изкушен твърде от четенето а най-паче от мисленето?
цитирай
18. vaquero - До 17. get
02.09.2019 15:00
Ленин не е създал, народите са се самопределили така.
цитирай
19. get - До 18. vaquero - И с това си твърдение нищо не каза или ако каза нещо то е с твърде превратен и двусмислен характер?
03.09.2019 20:19
vaquero написа:
Ленин не е създал, народите са се самопределили така.


Примери?
1. В Азербейджан - след разпада на Руската империя, през май 1918 г. е обявена Азърбаджан Халк Кюмхюриети - казано на разбираем език Азербейджанска демократична република.
На Ленин и изобщо на Съветска Русия и е необходим до смърт КАСПИЙСКИЯ НЕФТ !
В резултат през м.април 1920 г. Червераната армия окупира Азербейджан - свалено е демократично избраното правителство и е провъзгласена Азербейджанската съветска социалистическа република.
СЪЩОТО СТАВА СЪС СТРАНИТЕ от бившето при РУСКАТА ИМПЕРИЯ "ЗАКАВКАЗИЕ", ОБЯВИЛИ НЕЗАВИСИМИ И НАЦИОНАЛНИ ПРАВИТЕЛСТВА:
2. Обявилата през 28 май 1918 г. независимост Армения, е окупирана през 1920 г. от Червената армия и обявена за Съветска република;
3. Грузия обявила независимост на 26 май 1918 г. е окупирана от Черваната армия и обявена за Съветска република, пак от същото 1920 г. време.
4. Подобно става и с държавното образувание на Волга между татари и башкири обявили пак от това време държава/Щат Идел Урал ... е изпратена червената армия и установена съветска власт.
... да продължавам ли списъка? - а обясненията за общо и различно между федерация и конфедерация - няма. Ще ти оставя да потърсиш и изясниш сам: Какво обяснявам с това?
цитирай
20. vaquero - До 19. get
04.09.2019 08:32
Пак ми цитираш жълти буржоазни книжки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1165188
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11458
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031