Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2019 07:01 - 12 руски изобретения, променили света - от 1 до 4
Автор: vaquero Категория: Технологии   
Прочетен: 17681 Коментари: 44 Гласове:
15

Последна промяна: 11.03.2019 07:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.03.2019г.

     Руските изобретатели имат огромен принос за развитието на световната научно-техническа мисъл. Много от изобретенията им променят ежедневието ни и ни дават възможност днес да използваме такива постижения на цивилизацията като самолетите, автомобилите, компютрите и телевизията. Представяме само малка част от тези изобретения.

Гъсенична задвижваща система :

image
Капитанът от руската армия Дмитрий Загряшски през 1837 година създава чертежи на гъсеничната задвижваща система и се обръща към Министерството на финансите за издаване на патент за "возило с плосък гъсеничен ходов механизъм". Той получава патента, но неговото изобретение тогава не предизвиква интерес сред индустриалците и патентът е анулиран след две години. Чак през 1877 година един руски селянин – самоукият
 изобретател Фьодор Блинов – довършва започнатото от Загряшски, като създава вагон на гъсенична тяга. Това изобретение прави възможно производството на трактори, а по-късно – и на танкове.

Вагон на електрическа тяга :

image
Възникването на вагон на електрическа тяга създава условия за истинска транспортна революция, която ускорява развитието на градовете и промишлените центрове. Всичко започва през 1874-76 година, след като руският изобретател Фьодор Пироцки провежда редица опити, свързани с преноса на електрически
 ток на разстояние, в които едната релса служи за директен проводник, а втората – за обратен. Така е създаден електромоторът, намиращ се на 1 км от източника на ток. Няколко години по-късно Пироцки прави опити по линията на Сестрорецката железница. Във вагона има 40 пътници. Първата електрифицирана трамвайна мрежа се появява през 1881 година в Германия, в едно от предградията на Берлин, по схемите на руския изобретател.

Видеомагнитофон :

image
Ученикът на основателя на руската авиация Николай Жуковски –
 руският инженер Александър Понятов, през 1950-те години работи в американската компания Ampex, основана от самия него. В нея той успява да реши задачата по записване на видеосигнала. Фирмата му в продължение на половин век остава лидер в областта на професионалните снимки и записването на картинката и придружаващия я звук върху магнитна лента, а световните електронни гиганти са принудени да използват патентите на Понятов при производството на домашните видеомагнитофони.

Радиовръзка :

image
На своя
 лекция в Петербургския университет през април 1885 година професорът по физика Александър Попов първи съобщава, че е открил система за безжична връзка, и веднага демонстрира как работи първият радиоприемник в света. Той обаче не може да публикува труда си, защото работи във военно учреждение. В същото време подобни експерименти прави и италианецът Гулиелмо Маркони, чиято статия излиза през 1897 година Изобретението на Маркони, за разлика от това на руския инженер, бързо се комерсиализира. Поради това на Запад все още спорят кой е първият човек, изобретил радиото.

От https://bg.rbth.com/




Гласувай:
18


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Нито едно от тези изобретения не е
11.03.2019 07:10
изобретено от руснак. Не заблуждавай простолюдието, русофилистиче!
цитирай
2. germantiger - ...
11.03.2019 07:34
ОТ ТВОЯ ИЗТОНИК
Много от изобретенията им променят ежедневието ни и ни дават възможност днес да използваме такива постижения на цивилизацията като самолетите, автомобилите, компютрите и телевизията.

ОТ МЕН

ЯВНО МАНИПУЛАТИВНО или манипулиращо изречение!

Незапознат остава с впечатление след това изреение, че самолета, автомобила, компютъра и телевизията са руски изобретебния.

А те са западни такива - самолета американски братя РАЙТ/или ГУСТАВ ВАЙСКОПФ германски в спор, автомобила германски като двигател и първа "компоновка", компютъра германски КОНРАД ЦУЗЕ с няколко преди този на атанасов/бери и това в света се знае, само в бг не, телевизията германска на МАНФРЕД ФОН АРДЕНН, не на внушавания руснак с лъжа преди време, същия манфред фон арденн след войната е завлечен от руснаците в ссср където работи за тях, както и много германци завлечени на запад и работещи в сащ - примерно космическата програма и основните успехи на наса,м както и това до луната са заложени и развити от ВЕРНЕР ФОН БРАУН и това света знае и признава впрочем.

И така - руснаците са дали на света несравнимо ПО-МАЛКО сравнено със запада било в наука, техника, култура, което НЕ рпоинизява техните постижения, но ги нарежда МНОГО СЛЕД ЗАПАДА.
цитирай
3. kvg55 - До 1. apostapostoloff
11.03.2019 09:55
Дърт, мазен педераст, ти заблуждаваш хората със своите изсмукани от пръстите хороскопи. Че и пари вземаш. Мошеник.
цитирай
4. kvg55 - До 2. germantiger
11.03.2019 09:56
Русия е само една държава, а западът е много държави. Какво ги сравняваш?
"и ни дават възможност" - това говори, че тези изобретения са част от от самолетите, компютрите и прочие.
цитирай
5. get - 4. kvg55 - До 2. germantiger: "Русия е само една държава!" - Не Красимире! Русия е многонационална империя!
11.03.2019 11:38
kvg55 написа:
Русия е само една държава, а западът е много държави. Какво ги сравняваш?
"и ни дават възможност" - това говори, че тези изобретения са част от от самолетите, компютрите и прочие.


Не случайно - пишат, за над ДВЕ ХИЛЯДИ АРИСТОКРАТИЧНИ ФАМИЛИИ ... станали "руски" - които са от ТЮРКСКИ ПРОИЗХОД ... а и не само от такъв?

А това, че си ПРЕПЕЧАТАЛ - басните от Портала на откровенната руска грантаджийка Светлана Шаренкова "bg//още с име "Russia Beyond" - говори достатъчно за "обективността" на дадената информация?
Информация, подобна на тази, за "Първият руски самальот" създаден от Александър Можайски - действително по-рано от този на братя Райт!
С "несъществената подробност", че за разлика от този на братя Райт, е вървял но не е успял да се откъсне(излети) от земята!
цитирай
6. mt46 - Безспорно е,
11.03.2019 12:16
че някои неща може да се оспорват... Но не е обективно да се отричат руските постижения...
цитирай
7. kvg55 - До 5. get
11.03.2019 12:42
Тези неща ги знам от книги много преди да се създаде сайтът.
цитирай
8. get - 6. mt46 - След, като СА оспорими - твърденията, не са безспорни, защото?
11.03.2019 12:43
mt46 написа:
че някои неща може да се оспорват... Но не е обективно да се отричат руските постижения...


- Защото?
Пръв, като принципно решение, за механично "гъсенична конструкция" като компоновка, е изказана от поляка Йозеф Хьоне-Вронски през 1830 г.
Втори - ОФИЦИАЛНО ПАТЕНТОВАЛ е Джордж Кейли, "безконечна гъсеница" под наименование "безконечна релса" ... и вече през март 1837 г. руснака Дмитрий Загряшский - патентова превозно-гъсенично возило - наричайки го "екипаж с верижно задвижване".
През октомври 1837 г. е направен прототип. При същият имаме плоска верига(синджир) опъната, между предно водещо и задно сателитно, зъбчати колелета - тоест, обикновена верига(безконечна) минаваща през две зъбчати колелета?

На практика, истинско гъсенично задвижване с "тракове"(ленти-звена) отговаряща на СЪВРЕМЕННАТА "ГЪСЕНИЦА" има създадена, вече по-късно, от Ричард Лоуэлл Еджуърт - ирландец, британски граждани.
- Това накратко ... с допълнение НЕ Е САМО ДО, "ДА ОТКРИЕШ" - но и да го ПРИЛОЖИШ В МАСОВА УПОТРЕБА!
цитирай
9. kvg55 - До 6. mt46
11.03.2019 12:51
За русофосилите Русия е сатана, макар че САЩ са антихристът.
цитирай
10. get - 7. kvg55 - До 5. get - Тогава ЗАЩО ПРИПИСВАШ от Светлано-шаренковския портал?
11.03.2019 12:58
kvg55 написа:
Тези неща ги знам от книги много преди да се създаде сайтът.

- виж адреса, който си посочил под материала - това отговаря на Сайта с име "Russia Beyond"!
Същият, както и стопанисващата го - живеят единствено щедрата руска издръжка!

А относно - какво сме чели на времето и аз съм чел ... за първият руски "Икар". За който е опуменато в една хроника от 16-ти век, в която се казва:

"Холоп Никита построил крылья из дерева и птичьих перьев. Посмотреть на русского Икара собрались почти все жители слободы, включая царя Ивана IV."
- Как преценил този опит цар Йоан - четем по натам в житието-хроника?
Человек не птица, крыльев не имат. Аще же приставит себе аки крылья деревянны — противу естества творит. И за сие содружество с нечистой силой отрубить выдумщику голову. Тело бросить свиньям на съеденье, а выдумку после священные литургии огнем сжечь." - ето така безславно са завършили битието си "крыля-та" и живота на холопа Никита?


цитирай
11. radostinalassa - Компа е изобретен от българин
11.03.2019 14:49
Джон Атанасов. Може да е дишал американски въздух, но го е изобретил с мозъка си. А кой изобрети свръхзвуковите ракети със скорост 20 Маха? Дойчовците ли? Тук секретът е в нагряването на материала. А Посейдон, Пересвет.
Не знам как е в миналото, но от 30 години янките са валат в изобретенията.
цитирай
12. starforlife - vaquero, виждам, че продължаваш с лицемерието и липсата на достойнство в поведението си.
11.03.2019 15:04
Русия та Русия.
Абе да й е~а майката на идиотската ти Русия.
Подчертавам - на Русия, а не на руския народ.
За мен (не ангажирам никого с мнението си, но то исторически и фактологически се доказва) Русия е една лузърска държава, а ти както казах не един и два пъти вече - си пълен лицемер.
Не Русия е дала много на света (и тук не казвам, че не го е правила - та то дори чисто демографски и обосновано), а точно обратното - 90% от достиженията й се дължат на откраднато от околните нации, основно Запада.
И Митака и Гет са го казали отлично, по допирателната на вметването ми за демографиските предпоставки: Неминуемо една многомилионна територия няма как да не ражда Умове (дори чисто вероятностно погледнато). Въпросът е, че една лузърска държава не реализира тези Умове и в 99% от случаите те (кадърните руси) трябва да избягат (от "хубавата" ви Русия) и то точно на Запад, за да достигнат пределите на капацитета си.
Тоест, в Русия се получават проблясъци на небосклона на Науката и НТП, а на Запад - е неумолим тренд.
А ти, vaquero, си продължавай с идиотските русофилски глупости - с това действителността не се променя и думите ми, че поколенията харесващи Русия ще изчезнат до не повече от 10-15 години, не се размива.
цитирай
13. starforlife - А ето идиотията на Тинчето, която е тъпа като обран бостан!
11.03.2019 15:11
radostinalassa написа:
Джон Атанасов. Може да е дишал американски въздух, но го е изобретил с мозъка си. А кой изобрети свръхзвуковите ракети със скорост 20 Маха? Дойчовците ли? Тук секретът е в нагряването на материала. А Посейдон, Пересвет.
Не знам как е в миналото, но от 30 години янките са валат в изобретенията.

Пълни глупости, Тинче! Ама абсолютни и завършени идиотии!

Да кажем "IBM" (чиято основна дейност от вече над 20 години е именно изобретенията и създаването на нови технологии) "произвежда" за една година толкова разионализации и патентовани технологии, колкото Русия не е "произвела" за цялата си история на съществуване. И тук говоря абсолютно, Тинче. В смисъл, поинтересувай се колко десетки хиляди патенти защитава "IBM" годишно и ще разбереш, че Русия остава на опашката като цяла държава спрямо не само една американска компания в същите времеви аспекти - американската компания годишно, а Русия за цзялата си история. Друг пример, който ти цитирам е втората в това отношение след "IBM" - "НР" - отново щатска корпорация, която също годишно създава толкова технологии, колкото Русия не е създала от самото си съществуване, да не говорим за последните 15-20 години, когато просто в Русия няма наука и прогрес.
И двете корпорации, Тинче, имат филиали в България. И сумарно в двете работят над 6 хиляди българи (близо 70% жени) при средна работна заплата в момента около 2700 лева.
Хайде сега ти цитирай две руски с такъв размах и социален отзвук в България, м?


А за Джон Атанасов...
Дори не си схванала как сама се направи за смях когато леко и интелигентно, те "принудих" сама да обориш идиотските си мнения по въпроса.
цитирай
14. kvg55 - До 12. starforlife
11.03.2019 15:16
Нали руският народ ги прави тези открития?
цитирай
15. get - 14. kvg55 - руският народ ... На което ще (ти) поставя въпроса?
11.03.2019 17:01
kvg55 написа:

Нали руският народ ги прави тези открития?


Що е това руски народ?

Само пример, за да разбереш ?
В това събирателно понятие РУСКИ НАРОД до революцията са влизали и хората населяващи, Бела и Червона Рус - Украйна(бивша Киевска рус), балтийските народи, Финландия ... мордовци, меряни ... казахи, киргизи, башкири(с такъв произход, башкирски, е примерно Юрий Гарин" ... и т.н.?

Всички тези изброени ... а и още повече, останали неизброени - все са били руснаци - според тогавашните имперски критерии зя "руснак"?

Та отново, ще питам: Що е това Руснак?

... или става като при Сталиновото самоопределение, за произхода си - който често обичал да казва?

- Я руский, с грузинского разлива! :)))
цитирай
16. radostinalassa - 13. starforlife - А ето идиотията на Тинчето, която е тъпа като обран бостан!
11.03.2019 17:56
Лайфчо, знам че не си в час с политиката, но това не те извинява. Признавам, че си помислих, че сме се отървали от бистрия ти ум. Но съм се излъгала.
Тук се говори за руски изобретения. А при янките не се знае кой е изобретил нещо. Ест. няма да е негър, а най - вероятно някой от жълтата раса. Сменяш темата на постинга, а това е неприятно, като епитетите ти. Излиза, че точно ти си под нашето ниво. Остава само да си го признаеш най - накрая. Не си в час, Лайфчо. Няма да те охарактеризирам повече.
цитирай
17. merlin68 - Тука като зачитам менталните из...
11.03.2019 18:15
Тука като зачитам менталните изхвърляния на някои хора и се чудя:
Първо, на милиционер-комуниста наизустил цялата теория и история на марксизма-лененизма и байтошовизма, изучавал милиционерското дело от учебниците на съветските чекисти, как тъй прозря на дръти години, че Русия за нищо не става и даже руснаците там не са руснаци. Как аджаба, тая работа не я проумя с пъргавия си младежки ум на времето, и на пук на отвратителния комунизъм не стана един овчар, а си напъна пъргавия ум да наизусти цялото творчество на Ленин, да влезе в Партията и да се пенсионира като полковник, а? - Моля другарю полковник не ми отговаряйте, въпросът е риторичен.
Второ, чудя се на големия специалист дето обяснява за хилядите години изоставане на Русия спрямо САЩ и лузърството й, как ще ни обясни, защо Запада, от година на година е принуден все повече да се съобразява с Русия. След като от 15-20 години в Русия няма наука и прогрес, как да си го обясним това странно явление, а? Сигурно даже специалиста си спомня 90-те години, когато Русия беше на ръба на разпада и милиони руснаци бяха плъзнали по битаците на Европа и продаваха всичко, включително ордените на бащите си, когато армията им беше почти ликвидирана, науката убита, престъпноста огромна. И само за 15-20 години без прогрес и наука, Русия днес е Велика държава с която света се съобразява.
Вас двамцата и особено великия български шовинист - Гет, бих ви посъветвал, преди да отваряте грамадните си усти да видите блатото в което се превърна България с постоянната помощ на нашите Западни и особено Американски приятели и тогава да мислите за руските несгоди.
цитирай
18. germantiger - +
11.03.2019 18:19
4. kvg55 - До 2. germantiger
09:56
Русия е само една държава, а западът е много държави. Какво ги сравняваш?

......

ИМЕННО - ТОВА Е ВАШИЯ НАЧИН, ТОВА Е ВАШИЯ ПОДХОД, ВАШИТЕ ДУМИ

вие винаги противопоставяте русия на целия запад, без да споменавате, че този запад е помагал на русия срещу наполеон, срещу хитлер например и че този запад е бил разделен и биещ се в себе си

но вие русанаците и вие българските руснаци винаги казвате и пишете така - запад срещу русия или русия срещу запад - общо, цялостно и то е фундаментално като противопоставяне при вас
цитирай
19. germantiger - финално
11.03.2019 18:24
11. radostinalassa - Компа е изобретен от българин
14:49
Джон Атанасов. Може да е дишал американски въздух, но го е изобретил с мозъка си.

...

с мозъка си казваш?!

включваш ли образованието и парите и базата и сърдействието на бери

компша е атанасов/бери и същия този комп е направен с америакнски инструментариум и база, с американско финансиране и екип

КОМПА НА АТАНАСОВ/БЕРИ Е НОМЕР 4 СЛЕД ТРИ ГЕРМАНСКИ НА КОНРАД ЦУЗЕ ПРЕДИ НЕГО и това света знае, нещо повече - има музей за това и признание

още повече - предложил съм това в постинг направен от бивша моя приятелка и с "таблица" за всички компове КОГА СА НАПРАВЕНИ И КАВКИ СА ОСНОВНИТЕ ИМ ПАРАМЕТРИ - конкретика, сравнение, месец и години

германеца е с търи компа преди американския българин, което НЕ принизява българското постижение, но просто го подрежда СЛЕД ГЕРМАНСКОТО
цитирай
20. germantiger - баш башовете
11.03.2019 18:30
Динозаврите са българи, а Слънцето е руснак

Вие кому онанистите сте измислили Добруджа, направили сет Стара планина

Вие червените сте се изпикали и създали Черно море

Преди вас е нямало даже небе

Въздуха е червен, той е руски и български
цитирай
21. radostinalassa - Колко милиарди долара потрошиха янките...
11.03.2019 18:57
напр. Да създадат завод за преработване на използваното ядрено гориво. Пари имаха, но мозък не достигна.
Не могат да създадат материал, който да издържа свръхзвукови скорости .
Уж правят ракетни двигатели, но пак нямат стенд за изпитването им. Пари имат, но мозък не достига, а . Скафандрите им пускаха неочаквано вода в лицето на космонавтите. Сигурно имат и други екстри.
цитирай
22. get - До 17. merlin68 - Хипопотаме с голяма уста, в хвалебствията си, на русите НЕ НА БЪЛГАРИТЕ!
11.03.2019 19:47
merlin68 написа:
Тука като зачитам менталните изхвърляния на някои хора и се чудя:
Първо, на милиционер-комуниста наизустил цялата теория и история на марксизма-лененизма и байтошовизма, изучавал милиционерското дело от учебниците на съветските чекисти, как тъй прозря на дръти години, че Русия за нищо не става и даже руснаците там не са руснаци. Как аджаба, тая работа не я проумя с пъргавия си младежки ум на времето, и на пук на отвратителния комунизъм не стана един овчар, а си напъна пъргавия ум да наизусти цялото творчество на Ленин, да влезе в Партията и да се пенсионира като полковник, а? - Моля другарю полковник не ми отговаряйте, въпросът е риторичен.
Второ, чудя се на големия специалист дето обяснява за хилядите години изоставане на Русия спрямо САЩ и лузърството й, как ще ни обясни, защо Запада, от година на година е принуден все повече да се съобразява с Русия. След като от 15-20 години в Русия няма наука и прогрес, как да си го обясним това странно явление, а? Сигурно даже специалиста си спомня 90-те години, когато Русия беше на ръба на разпада и милиони руснаци бяха плъзнали по битаците на Европа и продаваха всичко, включително ордените на бащите си, когато армията им беше почти ликвидирана, науката убита, престъпноста огромна. И само за 15-20 години без прогрес и наука, Русия днес е Велика държава с която света се съобразява.
...


- Да ти ОТГОВОРЯ БАТЬОВОТО - ЗАЩО сме ЗАТЪНАЛИ:
merlin68 написа:

... бих ви посъветвал, преди да отваряте грамадните си усти да видите блатото в което се превърна България с постоянната помощ на нашите Западни и особено Американски приятели и тогава да мислите за руските несгоди


Защото ШОКОВАТА ТЕРАПИЯ - я приложихме НАГОТОВО И ВЕЧЕ РАЗРАБОТЕНА ОТ ДВАМАТА СЪВЕТСКИ-ИКОНОМИСТИ - С имена Е. Гайдар и А. Чубайс!
Като пояснявам за теб МНОГОЗНАЕЩИЯТ - цялата им програма, по преминаване от пазарно в планова икономика/общество ЗАПОЧВАТ ДА Я РАЗРАБОТВАТ още ОТ ВРЕМЕ НА АНДРОПОВ ! Тоест, още от 1982 година! Разбрали ли ПОРУСНАКО - нещо подобно на ПОТУРНАК :))) !
цитирай
23. starforlife - ~ 17. merlin68
11.03.2019 20:18
merlin68 написа:
Тука като зачитам менталните изхвърляния на някои хора и се чудя:
Първо, на милиционер-комуниста наизустил цялата теория и история на марксизма-лененизма и байтошовизма, изучавал милиционерското дело от учебниците на съветските чекисти, как тъй прозря на дръти години, че Русия за нищо не става и даже руснаците там не са руснаци. Как аджаба, тая работа не я проумя с пъргавия си младежки ум на времето, и на пук на отвратителния комунизъм не стана един овчар, а си напъна пъргавия ум да наизусти цялото творчество на Ленин, да влезе в Партията и да се пенсионира като полковник, а? - Моля другарю полковник не ми отговаряйте, въпросът е риторичен.
Ти молиш "другаря полковник" да не ти отговаря, но за сметка на това ще го направя кратко и неизчерпателно аз.
По времето на прехваления ви (за мен абсолютно идиотски и профански) соц, нямаше професионална сфера, в която НАСИЛА да не се е бъркала лайняната ви партия. Просто нямаше! И това го знае абсолютно всеки живял осъзнат живот по онова време.
Да припомням ли разказа си как, за да станеше младеж по онова време дисководещ например, най-напред минаваше изпит в/у идиотските партийни пленуми и то не само на БКП, а и на КПСС?
И как го обучаваха, че трябва да прокарва лайняната пропаганда дори там, при дискотечното младежко забавление?
Еее, аз като съм зубрил идиотските пленуми и съм "бил" лицемер, за да мога да осъществя свой младежки порив, това означава ли, че съм бил лицемер, скачайки според тоягата, с която всичко по времето на соца се налагаше с принуда? М?
Или означава, че съм правил компромиси, които не ми е било кеф да правя, но съм ги правил, за да мога не само да реализирам въпросния си порив, а и да се боря с идиотията на партията и строя по начини, по които мога и смятам за редно и доблестно?
Защо не приемеш, че при "другаря полковник" също е било така - въпрос на компромиси със себе си, защото да речем обича професията си, а някой си идиот (като вас, плюнчещите се все още русофил-комуняги) е овластен (нищо, че е прост като гъдулка) да решава съдбата му на партийна основа?
Тоест, излиза, че соца и партията е превръщала хората в "курви", които да правят компромиси с принципите си, за да могат да реализират чисто човешките си въжделения понеже не им се оставя друга алтернатива.


merlin68 написа:
Второ, чудя се на големия специалист дето обяснява за хилядите години изоставане на Русия спрямо САЩ и лузърството й, как ще ни обясни, защо Запада, от година на година е принуден все повече да се съобразява с Русия. След като от 15-20 години в Русия няма наука и прогрес, как да си го обясним това странно явление, а? Сигурно даже специалиста си спомня 90-те години, когато Русия беше на ръба на разпада и милиони руснаци бяха плъзнали по битаците на Европа и продаваха всичко, включително ордените на бащите си, когато армията им беше почти ликвидирана, науката убита, престъпноста огромна. И само за 15-20 години без прогрес и наука, Русия днес е Велика държава с която света се съобразява.
"Специалистът" (тоест, моя милост) винаги е бил в перфектна симбиоза със Запада, докато винаги е бил в дисонанс с това, което ви ебавам, наричайки го как ли не. Заслужено наричайки го.
Като "специалист" Западът винаги ме е приемал като равен и никога не ме е ограбвал, напротив - предоставял ми е условия да се реализирам според заслугите и то не носейки някой партиен търтей на гръб.
Аз не съм по-умен или по-кадърен от някой с моя ум и кадърност по времето на социализма или в момента в Русия. Разликата обаче е, че сега мога да реализирам невъзпрепиятстван потенциала си и да бера плодовете му, докато по времето на соца...
Примери, реални, от моя личен живот и този на най-близки мои хора мога да дам десетки. Не ти от тогава - не ти от сега. И нито един кадърен човек не познавам, който да иска соца да се върне или да гори от желание да отиде да се реализира във възхваляваната (с пропагандни и на 90% ЛЪЖОВНИ клишета) от вас Русия. Нито един!
ВИЕ САМИТЕ НЕ БИХТЕ ОТИШЛИ ДА ЖИВЕЕТЕ ТАМ!
Докато всеки такъв мой познат (и не само), с радост би заминал за... "победена" Германия например. Или "мерзка" Америка. Швеция. Швейцария. Великобритания. Финландия...
И като поизброих тези държави, не е случайно, Мърчо.
Защото по Global Innovation Index, от стотина държави, Русия се нарежда на 43-то място, пък ти пак си локумджийствай (домакинът също), че в нея има Наука и Прогрес.
Не знаеш на първо четене какво е Global Innovation Index? Ми образовай се бе, "професоре" патетичен.
Така ще научиш, че начело са именно Швейцария, Швеция, Великобритания, САЩ и Финландия, следвани от още над 30 западни държави, преди "великата" ви Русия.
Държави, които нямат демографския потенциал на въпросната, а за природни дадености да не говорим, но са наистина "хиляди" години напред в развитието си пред идиотска лузърска Русия.


merlin68 написа:
Вас двамцата и особено великия български шовинист - Гет, бих ви посъветвал, преди да отваряте грамадните си усти да видите блатото в което се превърна България с постоянната помощ на нашите Западни и особено Американски приятели и тогава да мислите за руските несгоди.
Е да де, но да речем "специалистът" от текущия месец "извоюва" близо 30% увеличение на заплати от 2К нагоре (тоест, само увеличението е доста над заплатите на локумджий-идиоти от разни блогове и паланки) на над 800 свои сънародници, а ти си драксотиш в някакво лайняно блог.бг.
И въпросните заплати не ги дава лайняна руска компания, а западна.
И мога да изброя над 20 такива тук, в България, в които заплатите са европейски, а не "проруски" и осигуряват достойно препитание на над 300 хиляди наши сънародници.

Вкарайте 20 руски такива (които да дават от 2 до 6 хил. лева месечно но поне 200 хил. българи) и ще погледна на Русия с други очи.
цитирай
24. get - :((((21. radostinalassa :))) - Тинче, постоянното ти общуване с творчеството на Платон Л. и негово последователи, е ... ?
11.03.2019 20:24
radostinalassa написа:
напр. Да създадат завод за преработване на използваното ядрено гориво. Пари имаха, но мозък не достигна.
Не могат да създадат материал, който да издържа свръхзвукови скорости .
Уж правят ракетни двигатели, но пак нямат стенд за изпитването им. Пари имат, но мозък не достига, а . Скафандрите им пускаха неочаквано вода в лицето на космонавтите. Сигурно имат и други екстри.


... е ясно установимо - предвид настъпилите поражения у глЪвЪтЪ ти :))) !

Та последно КОЛКО ПЛАНЕТИ Е ОТКРИЛ любимият ти луд-гуру Пл. Л. ?
За двете съм категоричен, това са континентите Африка и Америка, които преди да падането им на Земята са били планети - Нали ? :)))

Тинче, Тинче Заарско помакинче ... Прочети ли КАКВО Е СТАНАЛО С ХОЛОПА ИВАН - който изобретил ПЪРВИЯТ АПАРАТ ЗА БЕЗМОТОРНО ЛЕТЕНЕ?
- Да ти припомня - Какво е сторил с холопа, христолюбивият Цар Иван Грозни?

"Человек не птица, крыльев не имат. Аще же приставит себе аки крылья деревянны - противу естества творит. И за сие содружество с нечистой силой отрубить выдумщику голову. Тело бросить свиньям на съеденье, а выдумку после священные литургии огнем сжечь."!

А КАКВО ИМ ТРЯБВА НА РУСКИТЕ ЦАРЕ ... Като почнем от психопата Иван "Грозни/Страшни" ... та стигнем да последните от Романови и съвременния им наследник царь Путята Первый - Знаеш ли?

Ако не се сещаш, да ти дам помощ-джокер ... почни с Царь-Пушка :))) ... и стигни до така любимите на теб и Путин супер-оръжия :))!

Това е то както старата - така и съвременна Русь, ГРОЗА НАРОДОВ ... а ако и се даде възможност става и за жандар. Ако не за световен - то поне от местно значение!

Обичам богобоизливия брат во христе руснак и творците му, със свободолюбив дух ... но не мога да обичам, РУСКИТЕ ДЕСПОТИ, за които през 1890 г. пише
стихотворението си Лермонтов?

Прощай, немытая Россия,
Страна рабов, страна господ,
И вы, мундиры голубые,
И ты, им преданный народ.

Быть может, за стеной Кавказа
Укроюсь от твоих пашей,
От их всевидящего глаза,
От их всеслышащих ушей.


цитирай
25. radostinalassa - Нямам време да чета чаршафи, плагиат
11.03.2019 20:41
Чети си ги сам и не ме занимавай с глупости.
цитирай
26. merlin68 - Другарю милиционер, Шоковата т...
11.03.2019 20:51
Другарю милиционер, Шоковата терапия не е разработена от Чубайс и Гайдар, а от Чикагската школа, обединяваща редица американски икономисти с либерални възгледи. Чубайс и Гайдар, бидейки същите фурнаджийски лопати като теб, трансформирали се от комунета в демократета, прилагат Шоковата терапия в Русия. У нас Шокова терапия в пълния смисъл на термина, като рязко и бързо оттегляне на държавата от икономиката както в собствеността, така и в контрола на пазара, стоков и финансов, и освобождаване курса на валутата не е имало. У нас моделът бе съвършенно сбъркан и се сменяше според алъш-вериша на управляващите в момента. Така изгубихме почти 10 години в които чрез активите на държавата се се точеха бюджетни средства. След това вече шоковата приватизация до унищожи това което беше останало от материалната база на тези предприятия.
Всичко това стана не под руска диктовка, а под европейска и американска. Запада, нямаше нужда от промишлеността ни, а искаше да се избави от конкуренцията й. Затова на практика унищожиха промишлеността ни, като първо не ни допуснаха на пазарити си, а след това купиха на безценица заводите останали без възможност да реализират продукцията в тежко положение. Купиха ги за по долар-два и ги разфасоваха, а кадрите отидоха на гурбет. Благодари на братската европейска помощ другарю отрекъл се марксист.
цитирай
27. radostinalassa - Пак ли те хапят червеите в мозъка ти?
11.03.2019 20:53
Връщам ти - ти си тъп мильо, негър от Камерун, понижен в примат. Говори си оттук нататък отново сам. За друго не ставаш. Пролетта дойде и лудите трябва да се въдворяват.
Забравих, че си класен Джендьо.
цитирай
28. get - :((( 25. radostinalassa - :))) За случай като твоя - да ти изрицитирам едно стихотворение от ... ?
11.03.2019 20:56
radostinalassa написа:

Нямам време да чета чаршафи, плагиат
Чети си ги сам и не ме занимавай с глупости.


От един умен и чувстващ руснак?

Ода за простака и глупака - по стихове на шута

Дурак не глуп, как кажется,
Глупец его дурней,
И в дураках окажется
Глупец куда верней.

Глупец боится глупости,
Что выдаст в нём глупца,
И прячет свои глупости
Под маской мудреца.

Он выдаёт за мудрость их,
И тычет ею в нос,
А прочие премудрости
Словесный всё понос.

- Заарско чеденце, Радостинче, учи езици! ЧЕТИ УМНИТЕ И СЪПРИЧАСТНИ КЪМ ХОРСКИТЕ СКЪРБИ ИСТИНСКИ РУСНАЦИ!
Инак оставиш си умна "умна" - кат Източно сибирска овчарка или досущ кученцето Ласи!
цитирай
29. get - До 26. merlin68 - Другарю милиционер, Гет ... другарю Буратино-merlin68, носът след тази ти лъжа КОЛКО ЛИ ПОРАСНА?
11.03.2019 21:02
merlin68 написа:
Другарю милиционер, Шоковата терапия не е разработена от Чубайс и Гайдар, а от Чикагската школа, обединяваща редица американски икономисти с либерални възгледи. Чубайс и Гайдар, бидейки същите фурнаджийски лопати като теб, трансформирали се от комунета в демократета, прилагат Шоковата терапия в Русия. У нас Шокова терапия в пълния смисъл на термина, като рязко и бързо оттегляне на държавата от икономиката както в собствеността, така и в контрола на пазара, стоков и финансов, и освобождаване курса на валутата не е имало. У нас моделът бе съвършенно сбъркан и се сменяше според алъш-вериша на управляващите в момента. Така изгубихме почти 10 години в които чрез активите на държавата се се точеха бюджетни средства. След това вече шоковата приватизация до унищожи това което беше останало от материалната база на тези предприятия.
Всичко това стана не под руска диктовка, а под европейска и американска. Запада, нямаше нужда от промишлеността ни, а искаше да се избави от конкуренцията й. Затова на практика унищожиха промишлеността ни, като първо не ни допуснаха на пазарити си, а след това купиха на безценица заводите останали без възможност да реализират продукцията в тежко положение. Купиха ги за по долар-два и ги разфасоваха, а кадрите отидоха на гурбет. Благодари на братската европейска помощ другарю отрекъл се марксист.


- Значи САЩ и Европа ни била разграбила - ъм?
Пък ... това Тилевци, Арабаджиевци, Ганчевци, Баневци, Герговци ... и вся остальная красная сволочь, гдето и бъкел "американски" не знае - вероятно "спасяваха" ХАРИЗАНИТЕ им, ОТ ПАРТИЯТА ЛЮБИМА - БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ И БАНКИ - Ъм?
цитирай
30. merlin68 - Баси! Големите усти се отвориха...
11.03.2019 21:03
Баси! Големите усти се отвориха:)))
Абе специалиста, не ми отговори на въпроса, вместо това ми обясняваш как ти и сите ти кадърни приятели с кеф бихте отишли в САЩ и еде къде си още, ами какво още чакате?
По време на лайняния соц. къде ли не се е вряла моята партия? - абе, гочо, ти мен ли питаш, или другаря полковник? Защото това не беше моята, а неговата партия, ти май нямаш нужните качества да правиш елементарни връзки между събития и факти, а?
цитирай
31. get - 30. merlin68 - Баси! Мерлинчо страстний апологетино на Рассия - камунизма и Путята ... ?
11.03.2019 21:19
merlin68 написа:
Баси! Големите усти се отвориха:)))
Абе специалиста, не ми отговори на въпроса, вместо това ми обясняваш как ти и сите ти кадърни приятели с кеф бихте отишли в САЩ и еде къде си още, ами какво още чакате?
По време на лайняния соц. къде ли не се е вряла моята партия? - абе, гочо, ти мен ли питаш, или другаря полковник? Защото това не беше моята, а неговата партия, ти май нямаш нужните качества да правиш елементарни връзки между събития и факти, а?


- Батя ти е бил милиционер - гонил е криминални престъпници, а не е бил партиен секретар - та да му приписваш, за негова, ПАРТИЯТА!

Простотията на комуниста и сталинист(като при теб) е туй, цял живот - да правиш едно и също нещо, отново и отново, очаквайки при това - Различни резултати?

Най-краткият политически анекдот, който е измислян до момента - това е очакваното светло комунистическо бъдеще!

Или както се разправяше в един политически виц , руски?

На един от последните конгреси на КПСС, от залата постъпва анонимно питане до президиума:
- Ще има ли пари при комунизма?
Другаря Брежнев взема думата и чете колективния отговор-решение на Политбюро:
- Югославските ревизионисти утвърждават, че ще има.
Китайските догматици твърдят, че няма.
А ние подхождаме към въпроса диалектически:
при някои - ще имаме, а у други - няма да имате!

Това стана на практика, след 70-т години в Русия, и 45-т години в България - години на СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ, на гърба и за сметка на многотърпеливият ни български народ!

Някои другари - си построиха "комунизма", а за другите? - Ами за тях няма какво да му мислим! А ще ги оставим да стоят в "положение шпагат", между социализма и капитализма ... потънали в блянове за "светло комунистическо бъдеще"!

цитирай
32. radostinalassa - Явно сте си комунистчета с Джендьо
11.03.2019 21:49
Никак не се учудвам. Да ти се връща.
цитирай
33. zaw12929 - Ти не ЗАБЛУЖДАВАЙ- РУСКИ СА , българомразецо...
11.03.2019 22:28
apostapostoloff написа:
изобретено от руснак. Не заблуждавай простолюдието, русофилистиче!


Ти не ЗАБЛУЖДАВАЙ- РУСКИ СА И ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ , дето го казваш от омраза- фактите го доказват!
Като не искаш в блога си коментари- като куфар без дръжки- за нищо не стават коментарите ти!
цитирай
34. zaw12929 - Пртестани като краставо яре да се тикаш навсякъде
11.03.2019 22:34
germantiger написа:
ОТ ТВОЯ ИЗТОНИК
Много от изобретенията им променят ежедневието ни и ни дават възможност днес да използваме такива постижения на цивилизацията като самолетите, автомобилите, компютрите и телевизията.

ОТ МЕН

ЯВНО МАНИПУЛАТИВНО или манипулиращо изречение!

Незапознат остава с впечатление след това изреение, че самолета, автомобила, компютъра и телевизията са руски изобретебния.

А те са западни такива - самолета американски братя РАЙТ/или ГУСТАВ ВАЙСКОПФ германски в спор, автомобила германски като двигател и първа "компоновка", компютъра германски КОНРАД ЦУЗЕ с няколко преди този на атанасов/бери и това в света се знае, само в бг не, телевизията германска на МАНФРЕД ФОН АРДЕНН, не на внушавания руснак с лъжа преди време, същия манфред фон арденн след войната е завлечен от руснаците в ссср където работи за тях, както и много германци завлечени на запад и работещи в сащ - примерно космическата програма и основните успехи на наса,м както и това до луната са заложени и развити от ВЕРНЕР ФОН БРАУН и това света знае и признава впрочем.

И така - руснаците са дали на света несравнимо ПО-МАЛКО сравнено със запада било в наука, техника, култура, което НЕ рпоинизява техните постижения, но ги нарежда МНОГО СЛЕД ЗАПАДА.

Ти си един ужасен САМОХВАЛКО, които сега иска да печели вместо ХИТЛЕР, но и днес ГЕРМАНИЯ Е КАПУТ пред САЩ и загробва Европа с танте МЕРКЕЛ и затова си мълчи.
цитирай
35. starforlife - ~ 30. merlin68
11.03.2019 22:43
merlin68 написа:
Баси! Големите усти се отвориха:)))
Когато аз (например) пиша дълго с факти - е "чаршафеене" и "голяма уста"... А когато (диагонализирах одеве) да речем Венци словоизлияни - е нормално, нали?
Нормално е, да. Да говориш некратко когато има какво да кажеш. Но е нормално за всички, а не както отколе сте свикнали да третирате вие, идиот-комунягите.

merlin68 написа:
Абе специалиста, не ми отговори на въпроса, вместо това ми обясняваш как ти и сите ти кадърни приятели с кеф бихте отишли в САЩ и еде къде си още, ами какво още чакате?
Ами чисто формулиран въпрос не съм прочел бе, Мъри. Затова не съм ти отговорил. Формулирай - ще го направя.
А на текущия ти: Аз лично съм си послал така, че не ми е проблем да отида в принципно която държава ме влече и към средата на годината ще го направя.
А стоя тук по куп причини, от които едни от най-важните са, че: 1-во - и тук съм си повече от добре... 2-ро - има още какво да постигна тук (подчертавам) и отдавна вече никой не ми пречи както по "онова време".
С 2,5К в долари в България се живее по-добре отколкото със 7К в Америка да речем. А аз никога не съм се пудрил да съм нещо над средно ниво на световната сцена в професионалния си ареал.

merlin68 написа:
По време на лайняния соц. къде ли не се е вряла моята партия? - абе, гочо, ти мен ли питаш, или другаря полковник? Защото това не беше моята, а неговата партия, ти май нямаш нужните качества да правиш елементарни връзки между събития и факти, а?
Е да де, но ти браниш въпросния стой и партия - не той.
Той дори и да я е харесвал (поради лъжовното представяне на нещата тогава и естествена необходимост да натрупа реален опит колко лъжовно е то, бидейки свидетел "отвътре") - е прогледнал и е провидял. Претъроял е развитие. А ти си си останал краставо магаре (ха ха ха) с капаци.


ПС: "Пу-тин, Пу-тин"... Това скандира предходния ти коментиран от мен коментар с бъртвежите за руските успехи. СмЕх!
цитирай
36. freeoldmen - Да кажа и аз, няма първи.
11.03.2019 22:44
След освобождаването на човечеството от нелепите религиозни вярвания в политически план, се наблюдава интересно явление- взрив от открития, по които работят хиляди хора паралелно, и в някои случаи не може точно да се определи, кой е дал идеята, кой е спомогнал значимо, кой малко. За всички важни изобретения има спорове, съмнения, и няма ясен победител.
За коментарите по поста, бих призовал за повече умереност. Ясно е, че всяка държава и народ дърпа чергата към себе си. Даже и ние се бутаме под нея. И с право.
Е, по-ячките държави си имат повечко права. И това си е редно.
цитирай
37. germantiger - +
11.03.2019 23:08
34. zaw12929 - Пртестани като краставо яре да се тикаш навсякъде
22:34
Ти си един ужасен САМОХВАЛКО, които сега иска да печели вместо ХИТЛЕР, но и днес ГЕРМАНИЯ Е КАПУТ пред САЩ и загробва Европа с танте МЕРКЕЛ и затова си мълчи.

...

ЩЕ ТИКАМ ИСТИНАТА ВИНАГИ ПРЕД ОЧИТЕ "ВИ"

така ще бъде и ще свикваш - ти и руските българи като теб

по ваше руско време имаше само една истина - тази на партията

в коментарите ми НЯМА НИЩО хвалебствено за самия мен

а за теб - да си вдовица на зафето - съжалявам русе
цитирай
38. merlin68 - Гочо, с всеки свой коментар потв...
11.03.2019 23:25
Гочо, с всеки свой коментар потвърждаваш извода ми, че нямаш нужните качества да правиш елементарни връзки между събития и факти.
Първо, аз тук никъде не браня въпросния строй и партия
Второ, ако приемем, че другарят полковник е станал партиен член и е назубрил цялата комунистическа теория и история, не от кариеристки, а от иделогически подбуди, които по-късно е осъзнал като грешни... ама много по-късно, след краха на въпросната идеология, то възниква въпрос - А откъде на къде, въпросният бивш, така патосно, на барикадата защитава днешните си убеждения, които да приемем, че са искрени, а не продиктувани от конюнктурата, след като веднъж са го излъгали, то от къде той е сигурен, че и сега не го лъжат? Или, може би той е натрупал много опит и днес е мъдрец? В такъв случай защо нарича разните тилевци, арабаджиевци, баневци и прочие - красная сволоч, след като те може да са мъдреци като него, осъзнали грешките от комунистическата си младост?
Но мен особено силно ме вълнува един друг въпрос по отношение на този отрекъл се офицер с ЧЕСТ - когато той, на мен лепи етикети - сталинист, комунист, български предател, потурнак и прочие, които въобще не кореспондират с реалните факти, то аз се питам - докато този офицер с чест е носил пагони имал е пистолет и партиен билет, кого така яростно е определял като враг на народа? А, схващаш ли ми мисълта?
цитирай
39. get - 38. Мърльо, ти за умрял ли ме имаш, та поставяш касаещи мен въпроси към "гочо"?
11.03.2019 23:48
merlin68 написа:
Гочо, с всеки свой коментар потвърждаваш извода ми, че нямаш нужните качества да правиш елементарни връзки между събития и факти.
Първо, аз тук никъде не браня въпросния строй и партия
Второ, ако приемем, че другарят полковник е станал партиен член и е назубрил цялата комунистическа теория и история, не от кариеристки, а от иделогически подбуди, които по-късно е осъзнал като грешни... ама много по-късно, след краха на въпросната идеология, то възниква въпрос - А откъде на къде, въпросният бивш, така патосно, на барикадата защитава днешните си убеждения, които да приемем, че са искрени, а не продиктувани от конюнктурата, след като веднъж са го излъгали, то от къде той е сигурен, че и сега не го лъжат? Или, може би той е натрупал много опит и днес е мъдрец? В такъв случай защо нарича разните тилевци, арабаджиевци, баневци и прочие - красная сволоч, след като те може да са мъдреци като него, осъзнали грешките от комунистическата си младост?
Но мен особено силно ме вълнува един друг въпрос по отношение на този отрекъл се офицер с ЧЕСТ - когато той, на мен лепи етикети - сталинист, комунист, български предател, потурнак и прочие, които въобще не кореспондират с реалните факти, то аз се питам - докато този офицер с чест е носил пагони имал е пистолет и партиен билет, кого така яростно е определял като враг на народа? А, схващаш ли ми мисълта?


Това твоето не е мисъл а персонална нападка с цел дискредитация на опонент!
- Затова те наричам "марльо" поради моралната ти нечистоплътност и откровената ти същност на лъжец!
А че си лъжец? Говори факта, когато те нарекох СТАЛИНИСТ изхождах от ПРИМЕР, ЧЕ СИ ТАКЪВ!
- ИСКАШ ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВО за това, "Буратино"? :)))) !
цитирай
40. germantiger - +
11.03.2019 23:50
34. zaw12929 - Пртестани като краставо яре да се тикаш навсякъде
22:34
Ти си един ужасен САМОХВАЛКО, които сега иска да печели вместо ХИТЛЕР, но и днес ГЕРМАНИЯ Е КАПУТ пред САЩ и загробва Европа с танте МЕРКЕЛ и затова си мълчи.

...

КВАЛИФИЦИРАШ ЛИЧНОСТТА МИ - плюеш конкретно по мен

НЕ СПОРИШ С АРГУМЕНТИТЕ МИ - защото срещу истината нямаш нищо

написах ясно "чий" е

самолета
автомобила
компютъра
телевизията

а в твоя коментар няма дума за тях - саамо думи за мен
цитирай
41. merlin68 - Гочо, с всеки свой коментар потв...
12.03.2019 00:03
get написа:
merlin68 написа:
Гочо, с всеки свой коментар потвърждаваш извода ми, че нямаш нужните качества да правиш елементарни връзки между събития и факти.
Първо, аз тук никъде не браня въпросния строй и партия
Второ, ако приемем, че другарят полковник е станал партиен член и е назубрил цялата комунистическа теория и история, не от кариеристки, а от иделогически подбуди, които по-късно е осъзнал като грешни... ама много по-късно, след краха на въпросната идеология, то възниква въпрос - А откъде на къде, въпросният бивш, така патосно, на барикадата защитава днешните си убеждения, които да приемем, че са искрени, а не продиктувани от конюнктурата, след като веднъж са го излъгали, то от къде той е сигурен, че и сега не го лъжат? Или, може би той е натрупал много опит и днес е мъдрец? В такъв случай защо нарича разните тилевци, арабаджиевци, баневци и прочие - красная сволоч, след като те може да са мъдреци като него, осъзнали грешките от комунистическата си младост?
Но мен особено силно ме вълнува един друг въпрос по отношение на този отрекъл се офицер с ЧЕСТ - когато той, на мен лепи етикети - сталинист, комунист, български предател, потурнак и прочие, които въобще не кореспондират с реалните факти, то аз се питам - докато този офицер с чест е носил пагони имал е пистолет и партиен билет, кого така яростно е определял като враг на народа? А, схващаш ли ми мисълта?


Това твоето не е мисъл а персонална нападка с цел дискредитация на опонент!
- Затова те наричам "марльо" поради моралната ти нечистоплътност и откровената ти същност на лъжец!
А че си лъжец? Говори факта, когато те нарекох СТАЛИНИСТ изхождах от ПРИМЕР, ЧЕ СИ ТАКЪВ!
- ИСКАШ ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВО за това, "Буратино"? :)))) !


Другарю Гет, нападки съдържа твоят коментар, моят съдържа въпроси, на нито един от които ти от години не можеш да дадеш смислен отговор. Затова питам Гочо какво мисли по въпросите.
цитирай
42. radostinalassa - Досега не съм разбрала защо приматът ме нарича помакиня
12.03.2019 15:27
Не го чета, но днес пак мярнах тази дума. Това е някакво безумие на прост милиционер. по цял ден публикува руски стихове, да не би да е станал руснак? Или обича в повече руска водка? Някои споменават , че е луд. В блога не се изисква документ от психиатър, по разбираеми причини. Ще трябва сами да преценяваме. Мога да кажа , че съм македонка и не ми е известно там да има помаци. Мисълта на Гетчо е необятна и не може да влезе в разумни граници. Не съм психиатър, но и те стават като пациентите си. Може би Гетчо често контактува с тях и те са му повлияли.
цитирай
43. starforlife - ~ 38. merlin68
12.03.2019 17:23
Хайде пак типичната лъжлива педерастия!
merlin68 написа:
Гочо, с всеки свой коментар потвърждаваш извода ми, че нямаш нужните качества да правиш елементарни връзки между събития и факти.
Ти/вие, понеже имаш качества и правиш такива "елементарни връзки между събития и факти" та затова се опитваш да оспорваш очеизвадното.
А то е, че Русия е аут от каквито и да са достижения, включително и във военния сегмент, където се пънат с идиотски и нескопосани лъжи и анимационни галимации.
Да не говорим, че дори да са връх там, не е ли идиотия една империя да иска да е такава за сметка на страха от оръжията й?
Ако се зачетем по "новинарски" сайтове и погледнем чисто математически на нещата, ще се окаже, че всеки ден Русия създава ново супер-дупер оръжие и то високотехнологично по техните пропагандни думи.
Хайде сега ти, който имаш "нужните качества да правиш елементарни връзки между събития и факти" ми обясни как става така, че Русия е пълен капут на ниво каквито и да е цивилни технологии и още от времето на "великия" (ви) СССР нищо (повтарям, нищо) модерно и качествено не е създала и внедрила в масово производство, а във военните технологии е супер-дупер? М
Не е ли нелогично да имаш научен потенциал за военни технологии и УЖ да правиш какви ли не чудеса в този сегмент, а в останалите сегменти на технологиите да си пълен аутсайдер?
Да не говорим, че без западни технологии, материали, хардуерна и софтуерна база, Русия НИКОГА не е могла. Обратното, пълната независимост откъм технологични (не природни богатства като нефт и газ да речем) необходимости на Запада от Русия е бил винаги факт. Абсолютен и неоспорим.
Давай, нали ти правиш връзките - да те чуем.
С факти обаче, а не патетизъм.
(Както в идиотския ти постинг за суперкомпютрите и мястото на Русия там, по който замълчах, защото идиоти да оборваш и то с техните камъни не ме влече.)

merlin68 написа:
Първо, аз тук никъде не браня въпросния строй и партия
Хааааааа ха ха ха
Всеки, който се е докоснал до изявите ти и менталните ти шитни, ще ти "повярва", определено.
Ха ха ха ха
Абе да си идиот - уж не си.
Ама си мноого притворен и лъжлив педераст.
(Педераст в светлината на двуличието си, а не като полово влечение - там не те знам, но и да си - твоя си работа - ВЕЧЕ имаш и това право.)

merlin68 написа:
Второ, ако приемем, че другарят полковник е станал партиен член и е назубрил цялата комунистическа теория и история, не от кариеристки, а от иделогически подбуди, които по-късно е осъзнал като грешни... ама много по-късно, след краха на въпросната идеология, то възниква въпрос - А откъде на къде, въпросният бивш, така патосно, на барикадата защитава днешните си убеждения, които да приемем, че са искрени, а не продиктувани от конюнктурата, след като веднъж са го излъгали, то от къде той е сигурен, че и сега не го лъжат? Или, може би той е натрупал много опит и днес е мъдрец? В такъв случай защо нарича разните тилевци, арабаджиевци, баневци и прочие - красная сволоч, след като те може да са мъдреци като него, осъзнали грешките от комунистическата си младост?
Както вече казах и това не би следвало да се отрича от когото и да е - по времето на соца нямаше "искам - не искам". Членуването в БКП за едно 80% от професиите и особено висшите постове при тях беше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Така ли е, г-н истинозащитнико?
Тоест, Гет (когото да обсъждаш при положение, че тук говорим за идеи и обществено-политически и икономически положения, а не за личности, е меко казано педерастия) просто не е имал избор. "Или ще бъдеш член на БКП - или се прости не само с кариерата си", но и спънки ще имаш в живота (говоря, ако отхвърли НАТИСКА да стане член) от естество, което да те принизи до предел, колкото е възможен.
Факт! Или не е така? Защото съм го изпитал по отношение на не един и двама мои родствени близки, а ти, двуличнико, се опитваш да си дявол в Храм. А дори не те знаем дали не само си бил самият ти член на БКП, а и доносник, изхождайки от поведението ти на недоклатено педалче.


merlin68 написа:
Но мен особено силно ме вълнува един друг въпрос по отношение на този отрекъл се офицер с ЧЕСТ - когато той, на мен лепи етикети - сталинист, комунист, български предател, потурнак и прочие, които въобще не кореспондират с реалните факти, то аз се питам - докато този офицер с чест е носил пагони имал е пистолет и партиен билет, кого така яростно е определял като враг на народа? А, схващаш ли ми мисълта?
Теб те вълнува? Ето го отново типичното (ви) комуняшко-прошляшко поведение, което ми дава основание (след като на теб ти дават такова "съжденията" ти по отношение на Гет) да те смятам, ако не за бивш партиен доносник, то най-малкото дза настоящ педал.
Че кой си ти, че да те вълнува друг човек бе, льольо?
Ти си на последната дупка на кавала дупката, пич.
Вълнувало го било.
Гет да не ти е син, че те вълнува? М?
Вълнува те, защото си любопитен идиот, който се мисли за умен и умеещ да прави взаимовръзки и е свикнал да си вре нахалната противна гага на хората в личния живот.
Мен например никой не само от тук, не ме вълнува. Нито като политически пристрастия - още по-малко като минало.
Интересува ме какъв е човек в момента, а не какъв е бил.
Защото всеки има правото да тъпи развитие и притворените подмазвачи (като теб) си личат - останалото е идиотска женчовщина и липса на... как беше? Качества.
На теб това ли ти са качествата? Да те вълнува и ровиш в личния живот на хората и не само това, а да се опитваш да им слагаш характеристики и правиш педалски опити да налагаш, че правият за тях си ти?
Ти си пълен педал!
цитирай
44. radostinalassa - че всеки ден Русия създава ново супер-дупер оръжие и то високотехнологично по техните пропагандни думи
12.03.2019 18:24
Ако ти , Лайфчо си обсаден и заплашен от някого, предполагам , че и ти ще измисляш нови оръжия и ще се въоръжаваш, за да запазиш живота си и природните си богатства. На които са хвърлили око твоите жестоки и гладни комшии. Това е лесно да се обясни.
Русия загуби Студената война и в министерствата и седяха янки, които командваха парламента и законите му / както е и у нас / .Ферщтеен ?
цитирай
45. starforlife - ~ 44. radostinalassa
12.03.2019 19:01
Дурачка, когда ты не умеешь что-то писать, не пользуйся этим, потому что это смешно
Речь идет о "Ферщтеен", который по праву пишется как "Ферщейн".

А с другой стороны: не спорьте с глупцами, думая себя о мудрецах.
цитирай
46. merlin68 - Гочо, ти, по собствените ти твър...
12.03.2019 19:18
Гочо, ти, по собствените ти твърдения си специалист по национална сигурност, много си навътре в делата на ВВС, ЗРК, ПРО, ПВО и така нататък, като специалист, ти със сигурност редовно четеш специализирана литература и следиш новините идващи от генералитета на НАТО и Русия. Та аз ли да ти обяснявам за военните технологии на Русия?
Относно, руските битови и автомобилни постижения, то може би си забелязал, че по пътищата ни все още се движат Жигулита, Лади и дори Москвичи, ама дали пък си виждал Тесла? На село има един Мраз, който е мой набор и още работи, вярно поръждясал е доста, но западния хладилник който си купих преди 5 години и още работи, е ръждясал почти колкото Мраза, предишният изкара 10 години. На село има и една фурна от соца дето още работи, но не съм гледал съветска ли е или нашенска, работи обаче и почти не е пробита. Западната фура за вграждане която си купих заедно с хладилника я изхвърлих преди месец след като изгоря и последния нагревател и като извиках техник, той ми заяви, че няма смисъл да се прави тъй като се е избочила като виетнамска колиба от американски снаряд, предишната фурна изкара 7 години. Или, наблюдава се тенденция към скъсяване живота на западната домакинска техника. Не, не мисля, че е поради некадърност, по-скоро заради алчност. Имам и един съветски фотоапарат Смяна 8 работещ, бързоварче за кафе сделано в СССР работещо и перограф от ученическите ми години работещ. Като цяло от собствените си наблюдения твърдя, че съветската техника беше надеждна и здрава в пъти повече от западната такава.
Що се отнася до идиотията една империя да се позовава на страха от оръжията й, то какво да ти отговоря - изпуснал си явно уроците по история, сигурно си бил зает с Гочематиката
А за другаря Гет, дето жив да го ожалиш, че станал партиен член от зор, за да може да наказва враговете на народа с пищов на задника, да се пенсионира на 45 години и да взима една шапка пари... ами ако бе станал овчар, днес в почтенната му омраза към БКП нямаше да се съмнявам
цитирай
47. radostinalassa - Защо така грубо, по хамалски. Не разбрах, кое не ти хареса , Лайфчо ?
12.03.2019 19:20
Почему дурачка ? Кое не мога да пиша, ферщтеен?
Fersteest du? Така става ли? Не ми се сменя езика, затова така го пиша.
Ако янките сложат до оградата на къщата ти ракети, ти ще си дурак и глупак, ако немедленно не изобретиш С - 400, за да се пазиш, иначе ще ти казват : горкия Лайфчо загина като герой на бойното поле.
Като ги държиш на разстояние, тогава седни и измисляй нови технологии. Но без 5 Джи, защото водят до неврологични болести и рак. Забравих стерилитет.
цитирай
48. merlin68 - Що се отнася до "недоклате...
12.03.2019 19:32
Що се отнася до "недоклатените педалчета със склонност към доносничество", това е запазената марка на тези които за лични облаги се цанят слуги и гавази на властта, а след като тя бъде свалена, първи я плюят най-обилно с единствената надежда да продължат да гнусотийте си в полза на заменилата я власт.
Понимаеш г-н "син съм на милиционер още от 70-те"
цитирай
49. radostinalassa - Възмутена съм от простотията ти, Лайфчо
12.03.2019 19:56
Не съм чувала такива думи извън блога. Снижаваш реномето на блога. Ти ако имаш 3 или 3 висши, то тези образования не са ти простили никак.
Или причината е радиацията в професията ти ? Какво да чакаме да ни дадеш съвети как да се предпазим от нея. Ти самият не си успял да го направиш. А се мислиш за мъдрец. Мъжете помъдряват чак на 70 години, поне такива като тебе. Отсталые в развитието си.Радиацията не прощава, руши имунната система, а тя е най - важната.
Дано авторът да не ми наложи бан, но той не е от твоята партия.
цитирай
50. starforlife - ~
12.03.2019 20:41
Първо, Мърльо, никога и никъде не съм казвал такова нещо: че съм "специалист по национална сигурност" и то в светлината, в която се опитваш ти да го представиш. Казвал съм и то е факт, доказуем с нанесени в трудовата ми книжка обстоятелства, както и куп други документи, че съм работил години в Държавната Агенция за НС и понеже подобна работа принципно никога не е бивша, да, имам и в момента достъп до източници, които ти смешно назоваваш както ти падне. Но това няма нищо общо със "спора" (ни). Имам предвид това къде и като какъв съм работил и какви познания в незнайно защо изкривената за пореден път от теб посока, имам.

Второ, Мърльо, не ми патетирай (точно както двуличния домакин тук) за движението на въпросните каруци по пътищата, защото това е абсолютна шитня, а ми кажи ти коя от каруците караш? А децата ти? А познатите ти?
Защото то и велосипедът е супер по-надежден от въпросните каруци дори, но е отживелица като средство за масово придвижване, нали така?
Или искаш да кажеш, че като се кача в "Ауди"то си и с натискането на един бутон, седалка, волан, огледала, станция на радиото и т.н. автоматично се настройват като положение което е удобно за мен, а с друг бутон го настройва... да речем Корти за нейно удобство, съм глупакът, харесващ това като една от стотиците готини опции на съвременните автомобили (а не руски каруци) понеже като по-сложно е по-голяма вероятността от повреди от простотата на въпросните руски каруци?
Ма няма проблем беее – карай си ги ти тях. Но не го правиш, нали така? А си предпочел западния автомобил пред "прехваления" ти руски. Факт ли е, м?
М?
М?

Трето, Мърльо, "Мраз"ът ти е на село както сам казваш, а в кухнята ти е нещо от мерзкия Запад. Или греша? М?
М?
М?
Каква марка е хладилникът ти в кухнята, двуличнико? М?
М?
М?
Фурната ти също е западна май, м?
М?
М?
И когато ти е сдала багажа въпросната ЗАПАДНА, тоест модерна печка, защо ти не си донесъл от село руската отживелица, а си отишъл в магазина и си купил друга ЗАПАДНА печка? М?
М?
М?
Нали искаш отговори от Гет?
Ми отговори ти на моите, м?
М?
М?
Защо отново купи западна печка с естествено по-голямата вероятност да не изкара колкото една проста отживелица, но с всичките удобства, които ти предоставя и от които ти не си склонен да се лишиш, но това не ти пречи да двуличничиш? М?
М?
М?
Една обикновена домакинска гъба за съдове и шише "Веро", с които да си миеш съдовете след хранене, няма да имат вероятността да се повредят като съдомиялната машина, нали така? Но значи ли това, че ти си идиот да впрягаш жена ти всеки ден да "ограбва" по час от времето си да (ти) мие посудата, а не да натисне копчето на съдомиялната, а когато тя все пак се повреди (първата ми съдомиялна "Бош", в първата ми недвижима собственост, е от 1995-та и не е мръднала), просто да купиш нова? М?
М?
М?
Дай да върнем кандилото, защото е надеждно, а не да си светим с енергоспестяващи лампи, м?
М?
М?
Дай да си вземем от село налъмите, защото със сигурност са по-надеждни от "Найк", м?
М?
М?
Ще го направиш ли, м?
М?
М?
Дай да изхвърлим шмиргела и хванем пилата, защото е по-надеждна, м?
М?
М?
Дай да си пишем писма и то с пачи пера, защото химикалката е по-ненадеждна, а какво остана за компютъра - неруския! М?
М?
М?

Четвърто, а ти що не си станал овчар? М?
М?
М?
А за пореден път на другите наклон в живота даваш. М?
М?
М?
Ти, който си просто един пудрещ се и теоретичен драскач, който съм сигурен, че една крушка не може да завие като мъж (с това имам предвид, че оставяш впечатлението, че през живота си не си работил, а просто си бил… номенклатурчик да го нарека най-образно), си седнал да ми се правиш на мъж?


Не на последно място, Мърльо, не мисли, че с това "син съм на милиционер още от 70-те" нещо ме уязвяваш. Любимата ми е с две филологии и не вижда в изказа това, което ти, с претенциите за интелигент се опитваш да вмениш, че виждаш, кривейки го до друг смисъл.
Левак си ти, Мърльо. Левак.
С лява резба.
Тоест, некадърен в ръцете, а не като полова "принадлежност". Там сам си знаеш…
цитирай
51. get - 46. merlin68 - Въпреки че е невъзпитано, но мисля правилно ти го казаха, не само морално но и интелектуарно педалче си !
12.03.2019 20:54
merlin68 написа:

А за другаря Гет, дето жив да го ожалиш, че станал партиен член от зор, за да може да наказва враговете на народа с пищов на задника, да се пенсионира на 45 години и да взима една шапка пари... ами ако бе станал овчар, днес в почтенната му омраза към БКП нямаше да се съмнявам


- Ами да бе станал Красимирчо - ти самият овчар! Тогава поне щеше да има съответствие между - форма и съдържание!

Питаш ме - ти що си станал милиционер с пищов и член ... на Партията?
Ще ти го обясня, ахористично с един виц-случка? За която мълвата твърди, че се е разиграла между другаря Ленин и един стар и почтен царски професор? Между които се води двусмисленият спор-диалог във вица?

- Чети внимателно - няма да повтарям :))) !

Ленин, се заяжда с един "царски" професор, поставяйки провокативни въпроси. -
Та Ленин - го изпитва, поставяйки му въпроса:
В Енгелсовия Катихизис на строителя на социализма, се казва: у Комуниста следва да се съчетават КАЧЕСТВАТА:
а) Честност,
б)Умност в) Вярност на Марксизма/Партията!
- Нима няма да се съгласите с мен, че при членовете на ВКП(б) са налице тези три качества: разум, честность и преданост към Партията?
Стария професор въпреки, че знае какво го очаква, отговаря:
- Безусловно да!
Но за съжаление, всичките тези три качества, заедно никога не се съчетават при който и да е партиец!
Ленин: Тоест как да разбирам това? – професора отговаря.
– Ами така? У всеки отделен болшевик, от тези три качества – винаги имаме в наличност, единствено и само две!
- Ако е предан на партията и честен – означава, че не е умен.
- Ако е умен и предан на партията – това означава, че не е честен.
- А когато е честен и умен – тогава той няма как да е предан на партията!

Аз съм от третата категория «комунисти» ... но се питам? Дали съобразявайки, по тези три «критерия», ще ни отговориш - ти в Коя категория попадаш? :))))
цитирай
52. radostinalassa - Честност, вярност и преданост
12.03.2019 21:08
Това е нещо като вярата в Бога, който не съществува в този вид, в който го представят.Горното четиво ще се хареса на автора на постинга.Аз лично не смятам, че той притежава качествата на революционерите, което е похвално.
цитирай
53. merlin68 - Гете, в този сайт, едва ли е останал ...
12.03.2019 21:10
Гете, в този сайт, едва ли е останал някой който да не знае от коя категория си, ти постоянно сам го демонстрираш. Категория - фурнаджийска лопата. И колкото повече се въртиш и цитираш Ленин и Библията, толкова повече на аудиторията и се изяснява същността ти.
Аз Гете не съм станал овчар, но не съм и станал член на БКП, нито милиционер. И при все, че нито майка ми, нито баща ми, нито дядовците и бабите ми са били комунисти, аз не съм се юрнал постфактум да ретам умрелия лъв. А ти, фурнаджийска лопато, за теб какво да кажем, а?
Какво да кажем за "велико-българския ти шовинизъм", който се изразява в плюене по всичко руско, понеже те русите не били славяни, не били наши роднини, а угро-фини. Какво велико-българско има в подобно пръскане на слюнки? Това ли е величието българско? - да не сме роднини с руснаците и да плюем по мъртвата вече партия на комунистите. Защото за мен родолюбието е съвсем друго нещо и колкото и да не ми е харесвал соца, аз днес не мога като българин да не заявя, че България която помня от 80-те години, беше много по-развита, богата и дори свободна страна. Това при все, че в онези години аз съм разказвал вицове против режима, които ти днес разказваш. Въобще ти си жалка история Гете, а аз познавам поне още 4-5 човека от твоята кръвна група. Вие ми помогнахте да си обясня как се срина социализма и България.
цитирай
54. radostinalassa - Това, че русите били угро - фини е смешката на Гетчо
12.03.2019 21:24
Чел е Инджев и го преразказва. Наскоро И. Инджев го оплюха за това твърдение. Има си наука ДНК - генеалогия , която Гетчо не признава , кой знае защо. Русите са европеиди в по - голям % от нас. Ние вече сме много по - малко , отколкото бяхме при социализма в сравнение с индусите. Русия си остава ядрото на белия сой. Тя ни признава за славяни и братя, но такива като Гетчо подриват истината. Той трябва да млъкне и да се скрие, и да отиде да чете науката, без Иво Инджев и Соломон Паси.
цитирай
55. get - 54. radostinalassa ... Ех Радо, Радо ... заарска ливадо! Главата ти чува/разбира от история и етнография - колкото ... ?
12.03.2019 21:51
radostinalassa написа:

Това, че русите били угро - фини е смешката на Гетчо


... колкото магаре чува от духова музика!
цитирай
56. radostinalassa - Чети Гетчо, Гетчо не чете
12.03.2019 22:04
Като не четеш, ще говориш за угрофини до припадък. Прочети поне С. Данилов. Но това не е за милиционери. Магаретата имат друга ДНК. Ти пиши за оръжие и начин на водене на разпит, за доброто и лошото ченге. Примати дал Господ.
цитирай
57. get - @ 53. merlin68 - Мерлине, мърльо морален - то само ти и Рада Госпожина останахте неразбрали ... ?
12.03.2019 22:06
merlin68 написа:

53. merlin68 - Гете, в този сайт, едва ли е останал ...


... от блог бг. - кои се явявате ЯРОСТНИ ЗАЩИТНИЦИ на самодържеца Путята Первы и българо-съветската дружба!

В по-горният пост МИ СЕ ТРЪШКАШ В ЗЕМЯТА ДОКАЗВАЙКИ МИ - КОЛКО СИ ПОЧТЕН и че комунизма и сталинизма не били ти присъщи ... А ти единствено и само, движен от чистата и святата ти любов към България си пишел в блога - Амъ, ЕЙ ТИ КРАТКА СПАВКА СЪС ЗАГЛАВИЯ от БЛОГА ТИ? - като ЗАБЕЛЕЖИ!
В нито едно от тези заглавия аз не срещнах да се споменава България или Българи а се се среща - Чети СИ ЗАГЛАВИЯТА?

Говорит Москва!
ПатОци и съюзници
След края на историята, а сега накъде? 3 част (Русия)
Не Дядо Мраз умря, глупако!
Это Путин виноват!
Какво търсиха Меркел, Радев и Макрон при Путин?
Тръмп работи, Путин чака
"Победа. Една за всички" … Празничният концерт по случай 9 май "Победа. Една за всички"
Европа днес празнува день рождения … аз ще вдигна тост за тези милиони съветски войници
Да поздравим Владимир Путин, новия Президент на Русия
С анимирана "Лада" по анимирания "Кримски мост"
Два русофоба се скарали
Ще стои ли Русия в ъгъла?
Русофобия и психиатрия
Путин: MISS ME?
Русия - Украйна?
Нацизмът като начин на употреба … за нацистките прояви в Украйна
Враговете на Русия
"Мозъка на Путин"
БНТ - История бг и ВОСР
Фидел Кастро на 90

- Пак ПОТРЕТЯМ!
Нито си патриот, нито почтен ... а от това по комунистически-лъжливо, а от там и банално РУСОФИЛСКО/ПОМАШКО ЗОМБИ ... Което не се свени ДА МЕ ЛЪЖЕ - АЗ НЕ СЪМ СТАЛИНИСТ ... а в материала си ... "След края на историята, а сега накъде? 4 част (Китай)" - Да пишеш ОДИ ЗА СТАЛИН ... и как СТАЛИНИСТИТЕ В КИТАЙ ДОКАРАЛИ ПРОСПЕРИТЕТ В СЪЩИЯ ... ето чети ТИ И НАИВНИЦИТЕ ДЕТО ТИ СЕ ВРЪЗВАТ - глупостите ТИ гарнирани СЪС СТАЛИНИСТКО-МАОИСТКИ превъзнасяния?

СЛЕДВА ЦИТАТ(ата) - уличаващ те като ЛЪЖЕЦ!

"… Китай след ВСВ тръгна по пътя на СТАЛИНИЗМА (не комунизма, а именно СТАЛИНИЗМА) и това за един кратък период от време приближи Китай до Запада (разбира се доста условно, доколкото СССР и Русия са Запад).
А СТАЛИНИЗМЪТ най-просто казано е Твърд Ред, базиран на социално равенство и справедливост, и на жестоко преследване на несъгласните с него.
Ред, въобще не залагащ на илюзията за прогрес на човешкото съзнание водещ обществото към комунизъм. След смъртта на СТАЛИН и низвергването на личността му от малоумниците дошли след него на власт, отношенията между СССР и Китай рязко се влошиха.
Оказа се, че новият не СТАЛИНСКИ, съветски комунизъм, няма нищо общо с китайския. … Но Дън Сяопин (тогаващния китайски вожд), за разлика от безумеца Горбачов, не само, че не призова народа си към "перестройка", но жестоко, ПО СТАЛИНСКИ, се разправи с революционерите.
Впрочем това негово действие и до днес критикувано от либералите, бе не само в полза на китайците, но и на цял свят. … Китай днес разполага с милиони инженери, милиони супер специалисти във всяка област на производството, милиони учени. Огромен човешки капитал изграден благодарение на привидното робуване на Запада. Китай днес има петхилядолетна история и традиции, при това съвсем живи, Китай е цивилизация, при това притежаваща нестихваща жизнена енергия, нещо което въобще не може да се каже за Запада.
Китайската комунистическата партия е изградила и внедрила такъв модел на управление, който гарантира качествено обновление на ръководния елит. "

- Ха дано - малко от малко, се осмислиш и да замълчиш - поне от срам пред хората!
цитирай
58. radostinalassa - Виждам, че имаш напредък
12.03.2019 22:06
Пиши стегнато и уверено , като на военен парад. Какви са тия локуми. Добре, че не спомена патките, да не се върнем на лебедището.
цитирай
59. get - 58. radostinalassa - мисловна костенурке ... хайде по-скоро да си говорим за ЛУДИЯ-ГУРУ ... ?
12.03.2019 22:34
radostinalassa написа:

Пиши стегнато и уверено , като на военен парад. Какви са тия локуми. Добре, че не спомена патките, да не се върнем на лебедището.


... и любим ти Платон Лукашевич ... и за това КОЛКО ПЛАНЕТИ Е ОТКРИЛ?
За патките няма какво да пиша и упоменавам поименно - те сами си се знаят, коя патка - коя гъска ... а понякога са и две в едно :)) !
цитирай
60. merlin68 - Другарю Гет, аз заглавията си ги ...
12.03.2019 22:49
Другарю Гет, аз заглавията си ги знам, както и какво съм писал вътре, и ме боли дедовия какво ти си срещнал и не си срещнал в моите заглавия. По-интересно ми е защо като си решил да правиш списък със заглавия от блога ми не си ги подкарал по ред, а избирателно - е ли това професионално изкривяване свързано с избирателното отделяне на пърченца от пъзела, метод следващ да прикрие цялостната картина като извади на показ само елементи насочващи следствието към престъпната дейност на врага на народа? В тази насока е и цитирането не на пълен текст, а на откъси съдържащи определена фраза извадена от контекста и подчертана чрез главни букви, не от автора на текста, а от милиционера-следовател.
Все по-ясно разбирам с какви престъпници си се борил на времето, както и методите които си използвал. Да не говорим за назубрените цитати от всички вождове на революцията и руски класици, явно за да впечатляваш с тях началството и ръководството на така омразната ти Партия.
Значи сега ме обвиняваш в сталинизъм и си представил като доказ избрани мои цитати в които ти си избрал какво да подчертаеш. Ами добре, да те питам това което си извадил като доказ, достатъчно ли е да ме осъдиш за сталинизъм? Питам, защото видимо ти липсва способността да разбираш текст, имаш само изкривената способност на първосигнален копой да вадиш от текста забранени думички.
Ти въобще усещаш ли се колко си зле?
цитирай
61. get - Другарю Гет, аз заглавията си ги ...
12.03.2019 23:08
merlin68 написа:

Другарю Гет, аз заглавията си ги знам,
... В тази насока е и цитирането не на пълен текст, а на откъси съдържащи определена фраза извадена от контекста и подчертана чрез главни букви, не от автора на текста, а от милиционера-следовател.
...


Лъжливо с уста като на хипопотамче ... ТИ И АНАЛИЗ НА СОБСТВЕН ТЕКСТ ЛИ НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ?
Какво ВАДЯ ОТ КОНТЕКСТА? ... руско-съветската, комунистическата или сталинската ти пристрастност !

- Просто показвайки ОПРОВЕРГАВАМ СЪЩНОСТТА ТИ НА ЛЪЖЕЦ - поради не-българската ти пристрастност?

- Това ти ли ЛЪЖЕЙКИ МИ ПИШЕШ?

merlin68 написа:
когато той, на мен лепи етикети - сталинист, комунист, ...


- Получи си отговора !

Не знам, аз или ти, си зазубрял от марксизма-ленинизма?
Защото - коментарните ти глупости в цитиранията вече текст РАЗОБЛИЧАВАЩ ТЕ КАТО СТАЛИНИСТ - говори, за ПОВЪРХНОСТНОСТ В ЗНАНИЯ ПО КОМЕНТИРАН ВЪПРОС!

- С глупавите си опровержения и "разобличения" - лула тютюн не чиниш! Вероятно можеш да ги пробуташ, пред простодушното Радостинче - само! Тя ще ти повЕрва :)))!
цитирай
62. starforlife - Ха ха ха
13.03.2019 09:12
Гет, направил си го за смях "великия" Мърчо гледам.
Пусни му сега и един неорязан линк в тялото на коментара, че да знае, че "специалистът" продължава вече обаче избирателно да помага, за да не се възползват и "умниците" (те), а да наглеят с идиотските си опити да принизяват това, което те (понеже нали "са" умници) не умеят, но устите им за едно "спасибо, (можещи Стар)" не могат да се кривнат.
Че как иначе: То нали така са научени - да се възползват от всичко наготово от уж по-глупавите и неможещи от тях, "великите" и "интелигентните".
цитирай
63. merlin68 - Другарю Гет, експеримента с теб ...
13.03.2019 17:10
Другарю Гет, експеримента с теб завърши, окончателно разбрах как си водил следствията на враговете на народа - три пъти употребил думата САЩ, два пъти Бийтълс, следователно имаме западен поклонник и враг на народа. Днес който напише Сталин е сталинист и пак враг на народа за същия полковник Гет.
Все се надах от няколко години безсрамието ти малко от малко да се изчерпи, но ти си велик наглец като всеки кожодер.
цитирай
64. radostinalassa - 59. get
13.03.2019 18:14
Да не си откачил тотално? Говори си сам, както правеше досега или с някой Джендьо. Не си ми по ценза, примо.
цитирай
65. merlin68 - Гет, направил си го за смях "...
13.03.2019 20:41
starforlife написа:
Гет, направил си го за смях "великия" Мърчо гледам.
Пусни му сега и един неорязан линк в тялото на коментара, че да знае, че "специалистът" продължава вече обаче избирателно да помага, за да не се възползват и "умниците" (те), а да наглеят с идиотските си опити да принизяват това, което те (понеже нали "са" умници) не умеят, но устите им за едно "спасибо, (можещи Стар)" не могат да се кривнат.
Че как иначе: То нали така са научени - да се възползват от всичко наготово от уж по-глупавите и неможещи от тях, "великите" и "интелигентните".


Гочо, ти имаш чувство за хумор и умееш да си служиш с него до ниво да направиш сам себе си за смях. Страхувам се обаче, че приятелчето ти Гет, е толкова скопен и откъм чувство за хумор, че не е способен дори себе си да направи за смях.

П.С.
Гочо, понеже както вече два пъти подчертах, ти връзка между събития и факти не можеш да правиш, затова ще ти отговоря на един от многото ти еднообразни въпроса чиито отговори са толкова елементарни, че е чак обидно да ги чакаш и получаваш. Но както вече казах, понеже връзките между факти и събития са ти трудни, ти отговарям:
Хладилникът Мраз стои на село, а не в къщи, защото е на 50 години, ако има откъде да си купя нов Мраз, бихи си купил.
цитирай
66. get - До 63. merlin68 - Другарю Гет, експеримента с теб ... ДРУГАРЮ МОРАЛЕН-МЪРЛЯЧ - Няма как ... ?
14.03.2019 12:06
merlin68 написа:
Другарю Гет, експеримента с теб завърши, окончателно разбрах как си водил следствията на враговете на народа - три пъти употребил думата САЩ, два пъти Бийтълс, следователно имаме западен поклонник и враг на народа. Днес който напише Сталин е сталинист и пак враг на народа за същия полковник Гет.
Все се надах от няколко години безсрамието ти малко от малко да се изчерпи, но ти си велик наглец като всеки кожодер.


... да приключиш нещо - КОЕТО НЕ СИ ЗАПОЧВАЛ!
- Защото?
Защото ТОВА В КОЕТО МЕ ОБВИНЯВАШ - без да познаваш, личността "следовател" ГЕТ (първа лъжа !) и методи за работа на същият този следовател (Втора - лъжа, даже две!) - СА ПРИСЪЩИ(!)?
На това време и суицидно-социален строй - за КОЙТО ТИ САМ ПИШЕЙКИ - ЗАЩИТАВАШ!
Защитаваш под вида, на: СТАЛИНИЗЪМ, ЕЖОВЩИНА и КИТАЙСКИ "МАРКСИЗЪМ" :))) - хиля се на последното - защото?
Защото КОЛКОТО И ДА ТИ СЕ ЩЕ - в КИТАЙ МАРКСИЗЪМ - ИМА?: Колкото в изпразнената ти глава ЛОГИКА И ПОЗНАВАНЕ на СЪБИТИЯ и ФАКТИ - за които? - в СКОПЕНИТЕ ТИ, от към морал и "познания" писания - на практика правиш ВРЪТКИ - НЕ ВРЪЗКИ!

Знам, че спор с глупак и морален-инвалид е безнадежден ... Защото както казва плужека(от "... за Сокола" ): "Рожденны ползать летать не может!" ? ... или като е на руски, в речитатива ?
"Скакать корова не училась.
А потому и должно знать!
Тоз който да пълзи се е научил - веч съдено му е, да не полети!

И в общи линии - Изводът от спорът ми с теб - Накрая!
Заключва се в сръднята твоя?
- Че видите ли Аз, "виновен" съм! - Щот не мога и не зная -
Как теб, от крава тъпа, на вихрогон-интелектуал - да те обърна?

цитирай
67. vaquero - Благодарности!
14.03.2019 20:50
Благодаря на всички коментирали. Получиха се интересни дебати. Казаха се истини.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1179899
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11459
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930