Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2019 08:32 - © Демократична интервенция
Автор: vaquero Категория: История   
Прочетен: 4324 Коментари: 42 Гласове:
6

Последна промяна: 09.10.2019 10:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.10.2019г.

     Преди сто години, през лятото и есента на 1919 година, в Далечния Изток на Съветска Русия избухват партизански акции срещу американските окупатори, които се присъединяват към чуждестранната интервенция в Съветска Русия през 1918 година.
Военни контингенти от 14 държави нахлуват в Съветска Русия след излизането ѝ от войната, а най-големите от тях (us-американци, японци, британци, канадци, китайци) се установяват в Далечния изток. Броят на чуждестранните военни в Далечния Изток достигна 100 хиляди души. Общо над 1 милион чуждестранни интервенционисти са се намирали на територията на бившата Руска империя през 1917-1919 година.
Причините за десанта на us-американските войски са изложени в секретно писмо на военния министър в администрацията на президента Удроу Уилсън Нютон Бейкър, което на жп гарата в Канзас Сити е предадено на командващия американския експедиционен корпус "Сибир" генерал Уилям Грейвс : да се създаде в Далечния Изток възможността да се избере ново правителство за защита на американските инвестиции в Русия, включително сигурността за съхранението на арсенал от оръжия на стойност 1 милиард долара, доставени от САЩ на царска Русия и забравени в складове по Транссибирската железопътна линия от Владивосток до Пенза. И накрая, за да помогне на 40-хилядния чехословашки легион да напусне Русия за прехвърляне на Източния фронт, за да започне германската офанзива от запад на изток. Няма що – "благородна" кауза – защита на us-американските интереси под формата на износ на демокрация, което продължава и днес – Югославия, Ирак, Либия, Сирия и прочие.
През декември 1918 година Държавният департамент на САЩ одобрява програма за икономическото усвояване на руските територии. Предвижда се в рамките на 3-4 месеца да бъдат изнесени 200 хиляди тона стоки и суровини за САЩ. Сайтът на Националния архив на САЩ сочи, че президентът Удроу Уилсън е бил воден от желанието да насърчава демокрацията, да "самоопределя" Далечния Изток и да защитава интересите на американския капитал. На 15 август 1918 година американските патрули поемат контрола върху участъци от Трансибирската железница. Тогава, за да се осигури движението на стоки от запад на изток, две роти от 27-и пехотен полк на армията на САЩ и части от военната полиция окупират Верхнеудинск в Бурятия. Скоро броят на американския контингент в Русия достига 8 хиляди души. Генерал Грейвс се обръща към хората от окупираните райони така : "... призоваваме ви да сътрудничите и предупреждаваме, че няма да толерираме никаква намеса в работата на железницата". Обикновен us-американски империализъм!
По това време партизанската война срещу интервенционистите в Далечния Изток е в разгара си. Партизанското движение в Приморие бива централизирано и получава общо командване.
По време на интервенцията американската армия губи близо 400 души, убити и умрели от рани и болести, около 200 от тях в Сибир и Далечния Изток. Тези загуби предизвикват протести в САЩ от обществени организации и част от конгресмените, което принуждава президента да разпореди и през април 1920 година американските войници напускат Русия.
В град Троя, щата Мичиган, на гробището на американски войници от загиналите в Русия отряди "Полярни мечки" е издигнат паметник – полярна мечка, шлем и кръст под него.
https://www.fondsk.ru/news/2019/10/06/amerikanskaja-intervencija-v-rossiu-sto-let-nazad-49177.html
https://www.archives.gov/publications/prologue/2002/winter/us-army-in-russia-1.html

image
Възвание за борба с интервентите

image
Us-американски военни части маршируват в далекоизточен град

image
На снимката пише : В засада на болшевиките

image
Транспортиране на загинали us-американски войници

image
Паметникът в град Троя, щата Мичиган








Гласувай:
9


Вълнообразно


1. get - До vaquero - Още с първото изречение с което започваш поста - е ... ?
09.10.2019 09:46
... ОТКРОВЕННА ЛЪЖА!
vaquero написа:
Преди сто години, през лятото и есента на 1919 година, в Далечния Изток на Съветска Русия избухват партизански акции срещу американските окупатори, които се присъединяват към чуждестранната интервенция в Съветска Русия през 1918 година.


Защото - американския президент, ОЩЕ ПРЕДИ обявяване на СЪВЕТСКА Русия!
Пише и прогласява пред Американския конгрес - неговите знаменити ЧЕТИРИНАДЕСЕТ ТОЧКИ!?
1.
Най-интересна и ОПРЕДЕЛЕНО НЕПОЗНАТА - е точка 6-та?
"Изтегляне на войските от всички руски земи и подпомагане на руския народ да се устрои свободно и без диктатура: да се гарантира добър прием на новата руска държава в обществото на свободните народи под правителство, което руският народ избере свободно."
2.
Тази политическа мярка е закъсняла. Тъй като през октомври 1917 г. болшевиките, ведно с другите радикално-революцинни сили социал-революционери и анархисти - свалят, дошлото на власт след Февруарската Революция - ЗАБЕЛЕЖИ пак СОЦИАЛИСТИЧЕСКО и демократично правителство!
3.
Дошлите на власт социал-авантюристи ... а са АВАНТЮРИСТИ - защото в ПРОГРАМНИТЕ ИМ ЦЕЛИ и ДЕЙСТВИЯ Е ЗАЛОЖЕНО? Да използват СВЕТОВНАТА ВОЙНА - като КАТАЛИЗАТОР ЗА СВЕТОВНА "ПРОЛЕТАРСКА" революция? Свалят ИЗБРАНОТО С ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ - установяване на НОВА КОНСТИТУЦИОННА(не-монархическа) А ДЕМОКРАТИЧНА - ВЛАСТ ЧРЕЗ УЧРЕДИТЕЛНО СЪБРАНИЕ ... от което?
3.
Завземайки чрез ВЪОРЪЖЕН МЕТЕЖ НА ВЛАСТТА В СТОЛИЦАТА ПЕТЕРБУРГ - следващата им стъпка е да ОСУЕТЯТ ПРОВЕЖДАНЕ НА УЧРЕДИТЕЛНОТО СЪБРАНИЕ - и наложат "ПРАВИЛНАТА"(?) СПОРЕД ТЯХ ФОРМА НА МЕСТНО И ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ - от вида на ВОЕНЕН КОМУНИЗЪМ.
4.
На база всичко това ИЗБУХВА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА ... в която, за челите-недочели ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ(кат теб) НЕ Е ИЗВЕСТЕН ФАКТА, че на страната на БЕЛИТЕ и помагащите им "интервенти" УЧАСТВАТ ЧАСТИ СЪЗДАДЕНИ - от ПОТОМВСТВЕНИ ПРОЛЕТАРИИ - представете си ... искаш ли фактология!?
5.
И представете си още ... че СТРАНАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРВЕНЦИОНИСТИ И КАПИТАЛИСТИ - е първата събрала ХРАНИ ЗА МИЛИОН(и) ДОЛАРА - Помощ за гладуващите РУСНАЦИ - жертва на болшевиките - в резултат провокираната от тях ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!

И да ти поставя на най-накрая, теб нео-троцкиста(защото такъв си по същността си Краваров !) ОСНОВНИЯ СИ ВЪПРОС !?

Кое бе ПРАВИЛНОТО за РУСИЯ В СЛУЧАЯ?
а) Да бъде оставена след абдикацията на руския император - САМА ДА СИ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ - чрез СВИКВАНЕ НА УЧРЕДИТЕЛНО СЪБРАНИЕ И Т.Н ... или ...
б) Германските социал-милитаристи да изпращат Ленин в "пломбирания вагон" ЗА ДА ПРАВИ РЕВОЛЮЦИЯ, с което на практика да изкара Русия от Първата световна война ... или ...
б) И ПОДОБНО НА ГЕРМАНЦИТЕ - Американския едър финансов капитал, да измпраща Лев Троцки от САЩ в Русия да ПРАВИ ТОЙ, ЗАЕДНО С ЛЕНИН - СВЕТОВНА "РЕВОЛЮЦИЯ"?
цитирай
2. vaquero - До 1. get
09.10.2019 10:33
Четиринадесетте точки на Удроу Уилсън са за балами като теб. Интервенцията е факт. А кое е добро за Русия, ти не можеш да кажеш. И прави разлика между правителство и народ.
цитирай
3. apostapostoloff - Това много живо ни
09.10.2019 10:40
интересува. През кура ни е та оттатък.
цитирай
4. get - До 2. vaquero - посредствения марксистки-теоритик и на практика НЕО-ТРОЦКИСТ!
09.10.2019 10:42
vaquero написа:
Четиринадесетте точки на Удроу Уилсън са за балами като теб. Интервенцията е факт. А кое е добро за Русия, ти не можеш да кажеш.


Поставих ЕЛЕМЕНТАРЕН ВЪПРОС - КОЙТО ЯВНО ТЕ ЗАТРУДНЯВА? Та ми отговаряш надменно-грубо :))) !?


цитирай
5. blackpredator - и представи си
09.10.2019 10:47
Гет написа:
И представете си още ... че СТРАНАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРВЕНЦИОНИСТИ И КАПИТАЛИСТИ - е първата събрала ХРАНИ ЗА МИЛИОН ДОЛАРА - Помощ за гладуващите РУСНАЦИ - жертва на болшевиките!

през август 1918 праят на остров Мудюг открита трапезария,
Помощ за гладуващите РУСНАЦИ - жертва на болшевиките!
цитирай
6. get - Четиринадесетте точки на Удроу ...
09.10.2019 10:47
get написа:
vaquero написа:
Четиринадесетте точки на Удроу Уилсън са за балами като теб. Интервенцията е факт. А кое е добро за Русия, ти не можеш да кажеш.


Поставих ЕЛЕМЕНТАРЕН ВЪПРОС - КОЙТО ЯВНО ТЕ ЗАТРУДНЯВА? Та ми отговаряш надменно-грубо :))) !?



И тъй като МЕЖДУВРЕМЕННО пре-редактира отговора си ДОПЪЛВАЙКИ ГО .. ?

vaquero написа:
... И прави разлика между правителство и народ.


Болшевиките заедно с подобните им "революционери" радикали-авантюристи, като "троцкисти", есери и анархисти ДОЙДОХА НА ВЛАСТ >>ссамоОБЯВЯВАЙКИ СЕ РУСКО ПРАВИТЕЛСТВО<< !>> именно поради финансовата и политическа подкрепа на ЕДРИЯ ФИНАНСОВ АМЕРИКАНСКИ КАПИТАЛ - МАРИОНЕТКА НА КОЙТО Е И УИЛСЪН - а не ПО ВОЛЯТА - било НА АМЕРИКАНСКИЯ, било на РУСКИЯ НАРОД!

Разбираш ли, КАКВО ОБЯСНЯВАМ ВИ, марксистко-азбукарче?!
цитирай
7. get - И представете си още. . . че СТРАНАТА ...
09.10.2019 10:56
blackpredator написа:
Гет написа:
И представете си още ... че СТРАНАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРВЕНЦИОНИСТИ И КАПИТАЛИСТИ - е първата събрала ХРАНИ ЗА МИЛИОН ДОЛАРА - Помощ за гладуващите РУСНАЦИ - жертва на болшевиките!

през август 1918 праят на остров Мудюг открита трапезария,
Помощ за гладуващите РУСНАЦИ - жертва на болшевиките!


get написа:
ЦИТАТ КАТО ЗА РЕД-РУСОФИЛСКИ-ПЕДАЛ - Защото СЕ ГАВРИ С ЧОВЕШКАТА МЪКА НА РУСНАЦИТЕ

В 1921—1922 годов — массовый голод после Гражданской войны в России в европейской части страны и на прилегающих территориях.
Число жертв голода составило около 5 миллионов человек
цитирай
8. vaquero - До 3. apostapostoloff
09.10.2019 10:58
Признай си че Меркурий е планета, а не звезда и ще те остави на мира.
цитирай
9. vaquero - До 4. get
09.10.2019 10:59
Отговорих ти.
цитирай
10. vaquero - До 5. blackpredator
09.10.2019 11:00
Знам за трапезарията. Доста руснаци са дали фира от преяждане.
цитирай
11. eva666 - № 2..
09.10.2019 11:12
вакеро, и ти не правиш Разлика м-у Народ , Правителство..и Финанси..
/затова те апострофирам често...а, със песньовки, акъл не се сбира..
погледни, даже и Расса, е по наясно от теб /какво се случва..

2. radostinalassa - Професорката е права
08.10 21:44
kvg55 написа:
Тази измислена професорка е куха лейка и селска пръчка.

Тези евреи болшевики избиха 60 млн руси, което е 3 пъти повече от убитите през ВСВ.
В това време са се размножавали останалите раси и подраси.
По каква причина ти си на страната на еверите и световния еврейски капитал?
цитирай
12. vaquero - До 7. get
09.10.2019 11:21
"На остров Мудюг в Бяло море интервенционистите откриват концентрационен лагер за руснаци. Мудюг получава прякор Островът на смъртта. Всички заподозрени за отхвърляне на интервенцията са хвърлени в затвора там. През 1958 г. на Мудюг е издигната 24-метрова стена в памет на 1242 затворници, държани в нечовешки условия. 23 от тях са застреляни, 310 са загинали от болест и тормоз, 150 са останали инвалиди. Общо 25 хиляди граждани на младата съветска република преминават през подземията на интервенционистите в руския Север, 4000 загиват."
Владислав Гулевич
цитирай
13. vaquero - До 11. eva666
09.10.2019 11:22
От написаното става ясно, че и ти си "куха лейка".
цитирай
14. get - До 10. vaquero - или сте тотално безпросветни - пишещи за ПЪРВИЯ ГЛАДОМОР ... или сте ?
09.10.2019 11:24
vaquero написа:
Знам за трапезарията. Доста руснаци са дали фира от преяждане.


... копие на "моралния образец" за Вас - Ленин?
Който във връзка със създадения от него и обкръжението му МАСОВ ГЛАД, ДАВА СЛЕДНИТЕ РАЗПОРЕЖДАНИЯ В СЕКРЕТНОТО СИ ПИСМО ДО ПОЛИТБЮРО - ЦИТАТ:

"Именно теперь и только теперь, КОГДА В ГОЛОДНЫХ МЕСТНОСТЯХ ЕДЯТ ЛЮДЕЙ, И НА ДОРОГАХ ВАЛЯЮТСЯ СОТНИ, ЕСЛИ НЕ ТЫСЯЧИ ТРУПОВ, мы можем (и поэтому должны) провести изъятие церковных ценностей с самой бешенной и безпощадной энергией НЁ ОСТАНАВЛИВАЯСЬ ПОДАВЛЕНИЕМ КАКОГО УГОДНО СОПРОТИВЛЕНИЯ."

Каква е съдбата на иззетите ЦЪРКОВНИ ЦЕННОСТИ - Продават се на запад!
Каква е целта - организиране на СВОТЕВНО ПРОЛЕТАРСКА РЕВОЛЮЦИЯ - центърът на която следва да е Германия!

Краваров МАРКСИСТЕ и РУСОФИЛЕ - Ти за кого ПЛАЧЕШ БРЕ ДРУГАРЧЕ НЕПОРЪБЕНО ... за обикновенния руснак ... или за КАМШИКА НА ДИКТАТУРАТА И ВОЕННИЯ КОМУНИЗЪМ - въведени от ЛЕНИН и СИЕ - МАРИОНЕТКИ НА СВЕТОВНИЯ ФИНАНСОВ КАГАЛ?
цитирай
15. vaquero - До 14. get
09.10.2019 11:28
Тотално си се объркАл.
цитирай
16. get - До 12. vaquero - ами СЛЕДВАЛИ ЧЕЛНИЯТ ОПИТ ВЪВЕДЕН ОТ КУМИРА ТИ - сатрапа ЛЕНИН?
09.10.2019 11:32
vaquero написа:
"На остров Мудюг в Бяло море интервенционистите откриват концентрационен лагер за руснаци. Мудюг получава прякор Островът на смъртта. Всички заподозрени за отхвърляне на интервенцията са хвърлени в затвора там. През 1958 г. на Мудюг е издигната 24-метрова стена в памет на 1242 затворници, държани в нечовешки условия. 23 от тях са застреляни, 310 са загинали от болест и тормоз, 150 са останали инвалиди. Общо 25 хиляди граждани на младата съветска република преминават през подземията на интервенционистите в руския Север, 4000 загиват."
Владислав Гулевич


ЦИТАТ:
в 9 АВГУСТ 1918 г. Ленин в телеграм до Пензенския губисполком и председателя му Евгений Бош ПИШЕ:
«Необходимо организовать усиленную охрану из отборно надежных людей, провести беспощадный массовый террор против кулаков, попов и белогвардейцев; сомнительных запереть в концентрационный лагерь вне города» (Съчинения т.50, стр. 143–144). Кой провежда МАСОВ И БЕЗПОЩАДЕН ТЕРОР? А НАЛИ ОЩЕ ГО Е НЯМАЛО ПРОСЛОВУТИЯ "Декрет за терора"?
Що за ИЗВРАТЕНА ЛОГИКА ПО ОТНОШЕНИЕ: Кои да се затварят в КОНЦЕТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ ... без значение НАЛИЧИЕ ИЛИ ЛИПСА НА ВИНА ПРИ ТЯХ?
А не е ли тази телеграма 9 августа 1918 г., ПРИМЕР за другият СОЦИЯЛИСТ Гитлер, при основаването на концлагерите в Германия - каквито в Съветска Русия на Ленин и Сталин СЪЩЕСТВУВАТ - КЪДЕ, КЪДЕ ОТ ПО-РАНО?
цитирай
17. get - До 15. vaquero - Кой се е объркал бре МАРКСИСТКО-ЛЕНИНСКИ ИЛИТЕРАТЕ - искаш ли в ... ?
09.10.2019 11:37
vaquero написа:
Тотално си се объркАл.


... в подкрепа НА ТОВА КОЕТО ОБЯСНЯВАМ - да ти вадя ЛЕНИНОВИ ЦИТАТИ - За отдаване на концесии на РУСКИТЕ ПОДЗЕМНИ И НАДЗЕМНИ БОГАТСТВА на интернационалните му "врагове-капиталисти"?

цитирай
18. vaquero - До 17. get
09.10.2019 12:01
Концесии? Твърде много се отдалечи от темата на постинга.
цитирай
19. get - До 18. vaquero - примитивний марксистки идеологе ... СЪЩНОСТНОТО В ТЕМАТА ТИ Е СЛЕДНОТО ?
09.10.2019 12:16
vaquero написа:
Концесии? Твърде много се отдалечи от темата на постинга.


Кой(кои сили) докара(ха) - самозванците кичещи се с Марксити-Ленинци НА ВЛАСТ?
И втория?
Когато тези самозванци и теоритиКо-политически авантюристи УЗУРПИРАХА УПРАВЛЕНИЕТО - Що сториха ДА ПОДОБРЯТ ПОЛОГЖЕНИЕТО НА НАРОДА във ... по феодалному изостаналата ЦАРСКА РУСИЯ?

цитирай
20. vaquero - До 19. get
09.10.2019 12:23
Нищо не си разбрал от постинга. За съжаление си.
цитирай
21. get - До 20. vaquero - За съжаление си ти - правещият ми се на марксист?
09.10.2019 12:32
vaquero написа:
Нищо не си разбрал от постинга. За съжаление си.


Концлагера на остров Мудюг е създаден като такъв - в качеството му за ВОЕННО-ПЛЕННИЦИ ... за разлика от тези на Ленин-Троцки, в които са се затваряли хора САМО ПО СЪМНЕНИЕ ЗА НЕСЪГЛАСИЕ СЪС СЪВЕТСКАТА ВЛАСТ!
... ИМЕНЕННО ПОРАДИ ТОВА - ДИКТАТУРАТА ДОНЕСЕНА ОТ "БОЛШЕВИКИТЕ" избухва КРОЩАДСТКОТО ВЪСТАНИЕ ... ама преди нея имаме ВЪСТАНИЯ НА СЕЛЯНИТЕ ОТ ТАМБОВ И КУРСК - за които ЗА БЛИЗКИТЕ ИМ - ИМАМЕ ОТНОВО КОНЗЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ и смърт от глад и болести - поради царящата мизерия в тези лагери ... та дори в някои са ги държали под открито небе - независимо атмосферните им условия?

Защо?
Защото политико-ЕГОЦЕНТРИЧНОСТТА НА ЛЕНИН И СИЕ - е довело до това! ... не някакви измислени интервенции и тем подобни ПРАВИЛНИ МАРКСИСТКИ ПОСТАНОВКИ - като ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА ! ... който ПРОЛЕТАРИАТА към време на октомврийската "революция" - хич го е нямало(не е НАЛИЧЕН) в Русия!

В заключение - Не знам Кой и Какво е разбрал ?
Само ще ти посоча, че СИСТЕМАТА НА КОНЦЕНТРАЦИОННИТЕ ЛАГЕРИ ... просъществува и след ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА - под вида на ГУЛАГ!
От там от СЪВЕТИТЕ с техния ГУЛАГ - се е учил национал-СОЦИАЛИСТА Хитлер - в последствие!

Както ЕДРИЯ ФИНАНСОВ КАПИТАЛ - докара ПЪРВО БОЛШЕВИЗМА на власт ... така малко по-късно и НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА в Германия!

Заради това - на Лев Ландау му е търсена отговорност, че е казал ЧЕТИ БРЕ ДРУГАРЧЕ?

В разговор с колегата си член кореспондента на АН на СССР Шалников, Ландау заявява:
"Я должен тебе сказать, что я считаю, что НАША СИСТЕМА, как я ее знаю с 1937 г., совершенно определенно ЕСТЬ ФАШИСТСКАЯ СИСТЕМА, и она такой осталась и измениться так просто не может."

И във втория си с професор Мейтман - Ландау споделил:
"То, что Ленин был первым фашистом – это ясно."!

И за тези две ЧАСТНИ МНЕНИЯ, изказани В ЧАСТЕН РАЗГОВОР - на звездата на съветската физика, Ландау, му е търсена партийна и наказателна отговорност ... това знаеш ли го ерзац-марксисте?
цитирай
22. vaquero - До 21. get
09.10.2019 13:25
Какво постоянно ми навираш разни жълто-буржоазни измишльотини, нямащи нищо общо с постинга.
цитирай
23. get - дО 22. vaquero - нТЦъ! Не позна?
09.10.2019 13:48
vaquero написа:
Какво постоянно ми навираш разни жълто-буржоазни измишльотини, нямащи нищо общо с постинга.


Цитатите ми са все "от червени" книжки!

И са в отговор на ТВОЯ КОМЕНТАР - ЦИТАТ?
vaquero написа:
декември 1918 година Държавният департамент на САЩ одобрява програма за икономическото усвояване на руските територии. Предвижда се в рамките на 3-4 месеца да бъдат изнесени 200 хиляди тона стоки и суровини за САЩ. Сайтът на Националния архив на САЩ сочи, че президентът Удроу Уилсън е бил воден от желанието да насърчава демокрацията, да "самоопределя" Далечния Изток и да защитава интересите на американския капитал.

- НА КОЙТО СЕ ОПИТАХ ОБСТОЯТЕЛСТВЕНО да (ти) РАЗЯСНЯ - Това става НЕ ПРОТИВ, а със съгласие и съучастие НА НОВОДОШЛИТЕ НА ВЛАСТ "Болшевики-ленинци"?
Защо със тяхно съучастие на "болшевиките"?
- Защото именно "болшевиките" ИДВАТ НА ВЛАСТ - НЕ БЕЗ СЪУЧАСТИЕ, политическо и финансово от страна на ЕДРИЯ ФИНАНСОВ(предимно базиран в САЩ) Капитал!

Второ - явно ще излезе прав Ленин, който казал на М. Горки:
"Энтелегенты ГОВНО!" - с това явно е визирал, пролетарската, работническо-селска интелигенция - създала се вече през 40-те години, под топлите грижи на верният "ленинец", таварищ Сталин?

А по отношение на твърдението ми, за Ленин и интелигенцията - която той счита за "говно" на нацията ?
Ето го изказването от СЪВЕТСКИ ФИЛМ в ю-туб?

https://www.youtube.com/watch?v=nKnFV-O8qqk

Обърнете на завършващите думи на Ленин - в последният откъс от филма?

цитирай
24. vaquero - До 23. get
09.10.2019 18:00
Сега пък интелигенцията ли забра? Спри се бе, човече. А знаеш ли, че Ленин е боледувал от сифилис.
цитирай
25. get - До 24. vaquero - а бре, кърмъза-русначе и САМОнабедено марксистче, НЕ РАЗБРА ЛИ, че ... ?
09.10.2019 18:27
vaquero написа:
Сега пък интелигенцията ли забра? Спри се бе, човече. А знаеш ли, че Ленин е боледувал от сифилис.


... предполагамия или реален сифилис при Ленин - НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО отношение НИТО КЪМ ИДВАНЕТО МУ НА ВЛАСТ - нито към ОТДАВАНЕ ПРИРОДНИ-РУСКА БОГАТСТВА НА ЗАПАДНИ КАПИТАЛИСТИ-КОНЦЕСИОНЕРИ ... разпродажба на културни и ювелирни ценности + ЦАРСКОТО СЪКРОВИЩЕ ... църковни ЦЕННОСТИ също и т.н. ДОСЕЖНО ...? ОПИСВАНАТА ОТ ТЕБ ВЪОБРАЖАЕМА "РЕАЛНОСТ" - КАКВИ "БЛАГА" донесоха болшевиките на РУСКИЯ НАРОД?

Пак ПОТРЕТЯМ! - БОЛШЕВИКИТЕ ДОЙДОХА НА ВЛАСТ С ПОМОЩА НА ЗАПАДНИЯ(може и източен да го наречеш) АМЕРИКАНСКИ ЕДЪР ФИНАНСОВ КАПИТАЛ!
И тъй като обществено-икономическите и социални условия в СЪЩАТА РУСИЯ - не бяха УЗРЕЛИ (според МАРКСОВИТЕ ПОСТАНОВКИ !) - наместо да създадат СЛЕДВАЩОТО И ПО-СЪВЪРШЕННО ПОСТ-КАПИТАЛИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО ... Те направиха другото, ВЪРНАХА Я отново във типичния за Русия военно-феодален империализъм!!!
Руския НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ - а е ПОВЕЧЕ с черти на ФЕОДАЛНО ... тоест БОЛШЕВИШКАТА "РЕВОЛЮЦИЯ" - доведе до РЕСТАВРАЦИЯ НА ФЕОДАЛИЗМА с произтичащите вследствие това - присъщи обществено-политически отношения С ХАРАКТЕРНИ: Едноличен САМОДЪРЖЕЦ, окръжен от вярната му феодално-чиновническа прослойка ... ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКИ АПАРАТ и ... най-долу в социалната пирамида масата на БЕЗПРАВНИЯ И ЗАКРЕПОСТЕН ОБИКНОВЕН РОСИЯНИН!

Толкова ли сложно обяснявам - та ти изглежда НЕВЕРОЯТНО, като истина?
Ако някъде не съм ясен или подлежа на съмнение - коментирай, не да ми се измъкваш с празнословия от вида: "Буржоазно жълти пропагандни източници" :))) !


цитирай
26. vaquero - До 25. get
09.10.2019 19:03
Забравил си предишните си писания за Ленин.
А аз не мога да коментирам галиматията ти.
цитирай
27. radostinalassa - Защо са сложили на паметника си бяла мечка ?
09.10.2019 19:05
Символ на Русия е кафявата мечка. Или ти си объркал снимката ?
Бащата на Ленин е руски барин, а майкаму е еврейка. Ленин е хибрид евреин и е нямал шанс да се справи със спирохетите на партньорите си. Лош имунитет.
цитирай
28. vaquero - До 27. radostinalassa
09.10.2019 19:07
А, ти ли си със сифилиса?
цитирай
29. radostinalassa - Питам за бялата мечка, ти ми говориш....
09.10.2019 19:17
за луеса. Аз не съм хибрид, по мои данни. А и вече преминах към натуропатия.
Защо защитаваш еверите ? Това е съмнително.
цитирай
30. radostinalassa - Значи ти харесваш и сифилиса на Ленин?
09.10.2019 19:38
Това е забележително. Но той е поразил и мозъка му, който е бил мозък на посредствен човек, по данни на проф. Савьелев.
цитирай
31. get - До 26. vaquero - Бе Краваров - бре марксисткий илитерате - Знаеш ли ПОРАДИ ЧТО Улянов е ... ?
09.10.2019 19:42
vaquero написа:
Забравил си предишните си писания за Ленин.
А аз не мога да коментирам галиматията ти.


... е приел и започнал да се подписва ЛЕНИН? ... НЕЩО ДА СИ ЧУВАЛ за ЛЕНСКИЯ РАЗСТРЕЛ?
Ама, пак при този СЪЩИЯ ДВУЛИЧНИК - отново се създават предпоставки, и отново имаме ЛЕНСКИ РАЗСТРЕЛ - по-жесток и с повече жертви, дори от този ПО ЦАРСКО ВРЕМЕ!
Това знаеш ли го НАБЕДЕН МАРКСИСТЕ?
цитирай
32. radostinalassa - Тук има няколко вида марксисти
09.10.2019 19:55
Дългопишещите не се четат, като етруските надписи.
цитирай
33. get - Тук има няколко вида РАСИСТИ!
09.10.2019 20:13
radostinalassa написа:
Тук има няколко вида марксисти!
Дългопишещите не се четат, като етруските надписи.


Една от тях е Рада-аисторичната ливада ВЪОБРАЗИЛА СИ, че е угрофинска- славянка :))) !
цитирай
34. radostinalassa - Аз не харесвам хибридите
09.10.2019 20:35
Смесен ум не може да роди нищо свястно. Говоря за марксистите, а угрофините нямат фински гени. Те са европеиди. Нямам нищо общо с тях, както и Гетчо няма нищо общо с науките. Това не са ти обидите по кръчмите.
цитирай
35. get - До 34. radostinalassa - Аз не харесвам хибридите ... Типично за хора с такъв произход ... от какъвто са ... ?
09.10.2019 20:58
... антисемитите Хитлер и Сталин :)))!
radostinalassa написа:

Смесен ум не може да роди нищо свястно. Говоря за марксистите, а угрофините нямат фински гени. Те са европеиди. Нямам нищо общо с тях, както и Гетчо няма нищо общо с науките. Това не са ти обидите по кръчмите.


Ти направи "откритие" достойно за наградата на Алфред Нобел - с откритието си, че "угро-финските" народи са носители на "славянски" гени ... Ха-ха-ха!
цитирай
36. radostinalassa - Да не си кьорав ?
09.10.2019 21:05
Говоря за марксистите, а угрофините нямат фински гени. Те са европеиди.
Написала съм европеиди. Отваряй си очите, не само устата.
Значи ти твърдиш, че европеидите са славяни ? Това вече е вярно. Браво на примата.
цитирай
37. get - До 36. radostinalassa - Радостино РАСИСТКА-ЛИВАДО, народите НЕ СЕ ДЕЛЯТ САМО ПО ГЕНИТЕ ... !
09.10.2019 21:33
radostinalassa написа:
Говоря за марксистите, а угрофините нямат фински гени. Те са европеиди.
Написала съм европеиди. Отваряй си очите, не само устата.
Значи ти твърдиш, че европеидите са славяни ? Това вече е вярно. Браво на примата.


... а и по още много други показатели!
ЕВРОПЕИД антропологично НЕ Е СЪПОСТАВИМО С ЕВРОПЕЕЦ - ЕТНОГРАФСКО!
Както СТАРОЗАГОРСКА ЦИГАНКА - съдържа топо + антропо характеристики МА НЕ СА ЕДНО И СЪЩО ... с подобните СТАРОЗАГОРЕЦ и ЦИГАНИН - Анадънму Ромале?
цитирай
38. radostinalassa - Анадънмо е на турски, глупако
09.10.2019 21:46
Терминът раса е съвкупност от физическа характеристика на човека, психопип и морал. Не знам какъв е обемния ти външен вид, но психически си доста нездрав човечец.
А нашите сигани се зятрудняват с писането като приматите, към които те причислявам. Може би си по - блед от тях, заради паразитите, които ти пречат да мислиш.
Не се мъчи с науките, не е за тебе. Почивай си повече.
цитирай
39. radostinalassa - Е, примо...
09.10.2019 22:06
Не стана дума за морала ти, но вече съм го описвала. Да не се повтарям.
Къде си видял четящ и пишещ сиганин ? Тези хибриди не са по тази част. Напразно ги вкарват така упорито в училище. Лобните им сутури твърде рано срастват. Природата не ги е създала за тази цел.
И при тебе е така, но не ни го признавай. Всичко се вижда.
цитирай
40. get - До 38. radostinalassa - типично за хора от по-тъмната раса и "психопип" е да са правят на лекари - каквито не са:)))
09.10.2019 22:09
radostinalassa написа:
Терминът раса е съвкупност от физическа характеристика на човека, психопип и морал. Не знам какъв е обемния ти външен вид, но психически си доста нездрав човечец.
А нашите сигани се зятрудняват с писането като приматите, към които те причислявам. Може би си по - блед от тях, заради паразитите, които ти пречат да мислиш.
Не се мъчи с науките, не е за тебе. Почивай си повече.


- Лошото е че поради самювлюбеност - се зЯтрудняват в писането и себедиагностицирането!? ... типично за угро-фински "славянки" с европеиден "гено"тип :))) мъ - много - много - много проздЪ си ша знайш :))) !!!
цитирай
41. radostinalassa - Аз не съм от севера и не съм угрофинка, Гетчо
09.10.2019 22:23
Всеки трябва да се обича, за да може да обича и други хора.
Не съм от тъмната раса, нямам такива роднини и не съм осиновена.
Докторите са си доктори, така ги учат по медицина, която е завладяна от Ротшилд през 60 - те години. Спорът с тебе е загуба на време . Има и по - тъмни българи, които се разпознават, както вече написах но психотипа и морала им. Твоят морал е на примитивно ниво.
цитирай
42. vaquero - Благодарности!
10.10.2019 10:31
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1165488
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11458
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031